Negroni ή αλλιώς το απόλυτο cocktail με πορτοκάλι που κάνει πάταγο στο εξωτερικό

Θα το δοκιμάσεις;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Negroni ή αλλιώς το απόλυτο cocktail με πορτοκάλι που κάνει πάταγο στο εξωτερικό

Είσαι και εσύ σπίτι όπως όλοι μας και σκέφτεσαι εκείνες τις ημέρες που έβγαινες έξω και έπινες με τους φίλους σου; Τι θα έκανες αν σου λέγαμε πως βρήκαμε το απόλυτο cocktail με πορτοκάλι που κάνει πάταγο στο εξωτερικό και λέγεται negroni;

Και όμως τώρα μπορείς να απολαύσεις και κάτι διαφορετικό στην καθημερινή σου ρουτίνα και να περάσεις λίγο πιο ευχάριστα την ώρα σου. Το συγκεκριμένο ποτό έκανε το comeback του, χάρη στον γνωστό ηθοποιό Stanley Tucci, ο οποίος ανέβασε ένα βιντεάκι στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media κάνοντας θραύση.

Είναι ένας απίστευτος ηθοποιός, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε μια ποικιλία επιτυχημένων ταινιών όπως το Big Night, το Spotlight και το Burlesque. Αλλά, ήξερες ότι είναι επίσης ερασιτέχνης μπάρμαν; Και όμως είναι, όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, και έχουμε και αποδείξεις.

Λοιπόν, αφού παρακολουθήσεις το πιο πρόσφατο βίντεο του στο Instagram, θα είσαι πλήρως ενημερωμένη με τα πολλά ταλέντα του κ. Tucci. Στο βίντεο των 3 λεπτών, φτιάχνει το negroni, που είναι ιδανικό για καραντίνα και μας το συνιστά.

Βήμα - βήμα ο τρόπος για να φτιάξεις το negroni με πορτοκάλι που προτείνει ο Stanley Tucci

Σχολιάζοντας, "Πιείτε!" και προσθέτοντας ένα emoji μαρτίνι, ο Tucci κοιτάζει επίμονα στην κάμερα με μια ελαφρώς παράξενη (σχεδόν αστεία) ματιά, πριν το άτομο που τον καταγράφει του πει, "Τι θα μου φτιάξεις;"

Ο Tucci απαντά, χωρίς σχεδόν καμία εμφανή μεταβολή στην έκφραση του προσώπου: "Ένα Negroni, θα θέλατε;" Αλλά προτού μπορέσει να ξεκινήσει το σεμινάριό του, ρωτά αν θα ήταν εντάξει να πάρει το ποτήρι του κρασί κοντά του. Όχι ότι το χρειάζεται για να βελτιώσει την απόδοσή του - η έμφυτη καταπραϋντική του φωνή, ήδη έχει κερδίσει τα social media.

Αρχίζει λοιπόν να βάζει "δίκαιη ποσότητα πάγου" στο σέικερ και αστειεύεται. Στη συνέχεια, προσθέτει ένα διπλό τζιν, ακολουθούμενο από βερμούτ, και ένα shot Campari, που επισημαίνει είναι "φτιαγμένο στο Μιλάνο".

Στη συνέχεια, τα κουνάει όλα μαζί και ρίχνει το περιεχόμενο σε κουπέ (αν και αναφέρει ότι ένα ποτήρι μαρτίνι είναι επίσης αποδεκτό). Όσο για γαρνιτούρα, κοσμεί αυτό το κλασικό κοκτέιλ με μια προ-κομμένη σφήνα πορτοκαλιού, αφού πιέζει ελαφρά, και προσθέτει, αφού πιει μια γουλιά, "Είναι τέλειο." Εσύ θα το δοκιμάσεις; Αν πάλι δεν σε εντυπωσίασε, σου έχουμε και άλλη επιλογή, που δεν είναι άλλη από την θεϊκή γρανίτα φράουλα κοκτέιλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.