Euro 2020: H Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης

Στην κορυφή της Ευρώπης

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Euro 2020: H Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης

Οι τηλεθεατές αλλά και οι φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν έναν συναρπαστικό αγώνα το βράδυ της Κυριακής όπου οι αθλητές ήταν στο στάδιο Γούεμπλεϊ στο Λονδίνο. Βέβαια, αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι είναι πιστοί «φίλοι» με το ποδόσφαιρό. Σύμφωνα όμως με τα νούμερα τηλεθέασης αυτό δεν ισχύει.

Η Ιταλία και η Αγγλία βρέθηκαν αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Euro 2021 καθώς και οι δύο ομάδες έβαλαν τα δυνατά τους για το «μεγάλο» τρόπαιο. Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε πως η Αγγλία έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό Euro ενώ η Ιταλία έχει βρεθεί 4 φορές και έχει κερδίσει μόνο 1 φορά. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα το σκορ άνοιξε η Αγγλία με το γκολ του Shaw ενώ ο Bonucci κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ιταλία στο δεύτερο ημίχρονο.

Τελικά το ματς πήγε στην παράταση, έπειτα στα πέναλτι και εκεί επικράτησε η Ιταλία με 3-2. Έτσι η Ιταλία κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο και να διαδεχτεί την Πορτογαλία.

Το Euro μας χάρισε για άλλη μια φορά πρωτοφανές εικόνες

Ο αγώνας της Γαλλίας με την Γερμανία για το Euro 2020 στο Μοναχό, μας θύμισε στιγμές από το Μουντιάλ του 2014. Βέβαια, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που κέντρισε το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων καθώς διακόπηκε οριστικά ο αγώνας Δανίας με την Φινλανδία στην πρεμιέρα του δευτέρου γκρουπ του EURO 2021 αφού κατέρρευσε ο Κρίστιαν Ερικσεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντόνιο Ρίντιγκερ δάγκωσε στην πλάτη τον αντίπαλο παίκτη Πολ Πογκμπά λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο. Το περιστατικό έγινε όταν και οι δύο τους προσπαθούσαν να διεκδικήσουν καλύτερη θέση έτσι ώστε να εκτελέσουν καλύτερη θέση σε μια εκτέλεση πλάγιου άουτ.

Καρέ - καρέ το στιγμιότυπο

Αρκετοί αναρωτήθηκαν εάν ο διαιτητής αντιλήφθηκε τί συνέβη, όμως ούτε από το VAR δεν υπήρξε ενημέρωση προς τον διαιτητή.

Μάλιστα, ο Γάλλος μέσος που παίζει στην Μάντσεστερ Γιουνάιντετ δεν δίστασε να διαμαρτυρηθεί για την κίνηση του αμυντικού της Γερμανίας που παίζει στην Τσέλσι. Βέβαια, ο Αντόνιο Ρίντιγκερ φαίνεται πως την γλίτωσε «φθηνά» καθώς έμεινε ατιμώρητος και η Γερμανία γλίτωσε μια ποινή, η οποία θα μπορούσε σίγουρα να ανατρέψει την εικόνα του αγώνα.

Το εν λόγω σκηνικό θύμισε το δάγκωμα του Λουίς Σουάρες στον Τζόρτζιο Κιελίνι στο Ουρουγουάη - Ιταλία του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2014. Τότε, ο Λουίς Σουάρες τιμωρήθηκε από την FIFA με αποκλεισμό από εννέα επίσημα ματς.

TAGS