Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νέα απαίτηση από το Facebook που θα τρελάνει τους χρήστες του!

Πριν ακόμη περάσει το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα!

Νέα απαίτηση από το Facebook που θα τρελάνει τους χρήστες του!
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 18.04.2018 12:48

Η νέα κίνηση του Facebook πρόκειται να δημιουργήσει νέες αντιδράσεις, ζητώντας την άδεια των χρηστών του σε Καναδά και ΕΕ για να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να τους ταυτοποιεί σε φωτογραφίες και βίντεο.

Το Facebook άρχισε να χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τεχνολογία σε χώρες πλην του Καναδά, όμως το 2011 σταμάτησε μετά από διαμαρτυρίες των πολιτών της ΕΕ . Διαβάστε παρακάτω...

Αυτή η κίνηση του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης προβλέπεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ η εταιρεία εμπλέκεται ήδη σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά στη χρήση των δεδομένων των χρηστών, αυτό της Cambridge Analytica.

Δείτε ακόμη: Σας αφορά: Επίδομα - ανάσα στους λογαριασμούς σας στις 27 Απριλίου!

Ήδη το Facebook φαίνεται να είναι αντιμέτωπο με μήνυση στις ΗΠΑ για χρήση της χωρίς την ρητή συγκατάθεση των χρηστών.

"Η ταυτοποίηση βιομετρικών στοιχείων των χρηστών και ο εντοπισμός τους ανάμεσα σε δισεκατομμύρια φωτογραφίες της πλατφόρμας ενέχει μεγάλο ρίσκο για την ιδιωτικότητα τους", ανακοίνωσε η Silkie Carlo, διευθύντρια της βρετανικής οργάνωσης Big Brother Watchστο BBC και πρόσθεσε "Υποχρέωση του Facebook είναι να αποδείξει ότι έχει μάθει να σέβεται τον νόμο και όχι να δείξει ότι μπορεί να επεκτείνει τις δυνατότητες παρακολούθησης".

TAGS
Share