Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Tι βλέπετε στην εικόνα; Είναι «πονηρό» σκίτσο ή μήπως έχετε πονηρό… μυαλό;

Μη βιάζεστε!

Tι βλέπετε στην εικόνα; Είναι «πονηρό» σκίτσο ή μήπως έχετε πονηρό… μυαλό;
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 15.03.2019 19:00

Μερικές φορές η πιο αυθόρμητη αντίδραση, ή σκέψη μας, είναι και εκείνη που αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες αλήθειες για αυτά που κρύβουμε λίγο βαθύτερα μέσα μας.

Και αυτή η οφθαλμαπάτη, αυτό το πολύ απλό σχέδιο που βλέπετε στην φωτογραφία, δείχνει, σύμφωνα με κάποιους ψυχολόγους, το αν και κατά πόσον ο εγκέφαλός σας σκέφτεται... πονηρά στην πρώτη ευκαιρία. Διαβάστε παρακάτω...

Πρώτα απ' όλα προσέξτε πάλι καλά το σχέδιο:

undefined

Είναι ένα απλό σχέδιο που αποτελείται από καμπύλες γραμμές και ένα ζευγάρι μεγάλων κουκκίδων. Και όμως, αυτό το απλό σχέδιο έχει προκαλέσει εξαπλωθεί πρόσφατα στο ίντερνετ σαν φωτιά.

Η μεγάλη έκπληξη σε όσους το κοιτάνε έρχεται επειδή, ενώ είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για ένα αφηρημένο σχέδιο μιας γυμνής γυναίκας, που δείχνει τον κορμό, το στήθος και τους γοφούς της, εντούτοις υπάρχει και μια άλλη εκδοχή.

Και είναι αυτή ακριβώς η άλλη εκδοχή που δείχνει αν ο εγκέφαλός σας σκέφτεται αυτόματα με... πονηρό τρόπο ή όχι. Δηλαδή, αν με την πρώτη ματιά βλέπετε κι εσείς την γυμνή γυναίκα, τότε ο εγκέφαλός σας “βλέπει παντού” μηνύματα με αντικείμενο το σεξ.

Ποια είναι αυτή η δεύτερη εκδοχή που δείχνει ότι δεν σκέφτεστε διαρκώς το σεξ; Αν προσέξετε, το σχέδιο αυτό μπορεί να ερμηνευτεί και ως δύο ανθρώπινες γραμμικές φιγούρες που χορεύουν αντικριστά με τα χέρια ψηλά. Οι καμπύλες γραμμές είναι τα χέρια, ο κορμός και τα πόδια τους, ενώ οι κουκκίδες είναι τα κεφάλια τους. Η εικόνα παραμένει αφηρημένη, αλλά είναι πολύ λιγότερο... πρόστυχη!

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο εγκέφαλός μας μπορεί να διακρίνει και τις δύο εικόνες σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά μόνο η μία από τις δύο κυριαρχεί, ανάλογα με τις εμπειρίες και τις σκέψεις μας.

Και ένα δεύτερο παράδειγμα...

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι απλές και πολύπλοκες ταυτόχρονα. Όχι μόνο μπερδεύουν τα μάτια και το μυαλό μας, αλλά μπορούν να αποκαλύψουν και πολλά πράγματα, που ποτέ δεν ξέραμε για τον εαυτό μας.

Πάρτε για παράδειγμα αυτήν τη ζωγραφιά. Δείχνει ένα μπουκάλι που επιπλέει στο νερό. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά τι άλλο βλέπετε εσείς;

undefined

Το σχέδιο επάνω στο γυαλί μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους και ανάλογα με το είδατε με την πρώτη ματιά, βγαίνει ακόμα ένα μικρό συμπέρασμα για την προσωπικότητά σας.

Οι περισσότεροι βλέπουν δύο εραστές να αγκαλιάζονται, ενώ τα πιο... αθώα μυαλά (όπως τα μικρά παιδιά) συνήθως βλέπουν εννέα δελφίνια...

undefined

Πηγή: iatropedia

Δείτε τον απίστευτο λόγο που τα περίπτερα ονομάστηκαν έτσι!

Από εκεί προέρχεται η λέξη των αγαπημένων μας μίνι μάρκετ;
Είναι παντού, είναι βοηθητικά, είναι αμιγώς ελληνικά. Τα αγαπημένα μας περίπτερα, τα μίνι μάρκετ-δρόμου που μας εφοδιάζουν με εφημερίδες, σοκολάτες, τσίχλες, αναψυκτικά κλπ έχουν μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω τους. Διαβάστε παρακάτω...

Διότι η ονομασία τους, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, μόνο τυχαία δεν είναι και έχει ρίζες από τα αρχαία χρόνια!

Η λέξη «περίπτερο» προέρχεται από την αρχαία λέξη «Περίπτεροι».

«Περίπτερους» αποκαλούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τους ναούς εκείνους που ήταν περιστοιχισμένοι από κίονες.Από εκείνους τους ναούς πήραν το όνομά τους τα περίπτερα καθώς επρόκειτο να εξελιχθούν σε μικρούς ναούς ή παρεκκλήσια.

Share