Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

9 παράξενα πράγματα που κάνει το σώμα σου και δεν ήξερες!

Είναι «Μηχανισμοί Άμυνας»

9 παράξενα πράγματα που κάνει το σώμα σου και δεν ήξερες!
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 05.04.2019 00:00

Το σώμα μας είναι πολύ σύνθετο και δύσκολα κατανοείται πλήρως. Μας προστατεύει 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, από πολλά πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μας βλάψουν.

Εδώ είναι εννέα συναρπαστικά πράγματα που κάνει το σώμα μας και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι κατατάσσονται στους μηχανισμούς άμυνας. Διαβάστε παρακάτω...

Χασμουρητό

Ο κύριος σκοπός του χασμουρητού είναι να κρυώσει τον εγκέφαλο αφότου έχει υπερθερμανθεί ή υπερφορτωθεί.

Φτέρνισμα

Συνήθως φτερνιζόμαστε, όταν οι ρινικές διόδους μας γεμίζουν με πάρα πολλά αλλεργιογόνα, μικρόβια, σκόνη ή άλλες ερεθιστικές ουσίες. Το φτέρνισμα είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να απαλλαγεί από αυτά τα “σκουπίδια”.

Τέντωμα

Τεντωνόμαστε ενστικτωδώς ώστε να προετοιμάσουμε το σώμα μας για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ημέρας. Την ίδια στιγμή, το τέντωμα ενεργοποιεί τους μυς, αποκαθιστά τη ροή του αίματος και βελτιώνει τη διάθεσή μας.

Βρήκε στο σπίτι μια τίγρη αλλά η αστυνομία δεν τον πίστεψε επειδή είχε κάνει μαριχουάνα!

Λόξιγκας

Όταν τρώμε πολύ γρήγορα, ή όταν τρώμε πολύ, το πνευμογαστρικό νεύρο μας μπορεί να ερεθιστεί. Αυτό συνδέεται στενά με το στομάχι και το διάφραγμα μας. Το αποτέλεσμα είναι ο λόξιγκας.

Μυοκλονικός σπασμός

Πρόκειται για εκείνο το παράξενο συναίσθημα που έχουμε όταν ξαπλώνουμε, και μόλις αρχίσουμε να κοιμόμαστε, το σώμα μας τραντάζεται για ένα δευτερόλεπτο σαν να υπέστη ηλεκτρικό σοκ. Εκείνη τη στιγμή, όλοι οι μύες συσπώνται τόσο έντονα που νιώθουμε ότι θα πέσουμε από το κρεβάτι και ξυπνάμε αμέσως.

Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει επειδή, όταν αρχίσουμε να κοιμόμαστε, η συχνότητα της αναπνοής μας πέφτει γρήγορα, ενώ ο σφυγμός μας επιβραδύνει και οι μυς μας είναι χαλαροί. Περιέργως, ο εγκέφαλός μας ερμηνεύει αυτές τις ενέργειες ως προάγγελο θανάτου. Γι’ αυτό προσπαθεί να μας σώσει δίνοντάς μας ένα τράνταγμα.

Ρυτίδιασμα του δέρματος

Οι ρυτίδες που εμφανίζονται στο δέρμα των χεριών μας διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο. Το φαινόμενο αυτό προκαλείται από το γεγονός ότι, όταν το σώμα μας αντιμετωπίζει μια αυξημένη ποσότητα υγρασίας, καταλαβαίνει ότι το περιβάλλον μπορεί να είναι ολισθηρό. Έτσι, το δέρμα των χεριών μας αρχίζει αμέσως να αλλάζει για να μπορούμε εύκολα να πιάνουμε τις λείες επιφάνειες.

Απίστευτο! Αυτοί είναι οι λόγοι που μια 49χρονη αποφάσισε να παντρευτεί το πάπλωμά της!

Απώλεια μνήμης

Η απώλεια της μνήμης συμβαίνει συχνά μετά από δυσάρεστες εμπειρίες. Ο εγκέφαλός μας διαγράφει κυριολεκτικά τις πιο άσχημες στιγμές από τις αναμνήσεις μας.

Ανατριχίλα

Το σώμα μας ανατριχιάζει για να μειώσει το ποσό της θερμότητας που χάνει μέσα από τους πόρους του δέρματος. Δηλαδή, όταν έχει κρύο η ανατριχίλα βοηθά στο να κρατήσουμε το σώμα μας ζεστό.

Δάκρυα

Εκτός του ότι προστατεύουν το μάτι όταν ξένα αντικείμενα έρχονται σε επαφή με αυτό, τα δάκρυα να χρησιμεύουν και ως μέσο “συναισθηματικής άμυνας.” Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε στρεσογόνες καταστάσεις ο οργανισμός δημιουργεί μια νέα, ισχυρή πηγή ερεθισμού, προκειμένου να αποσπάσει από ένα πρόσωπο τη στεναχώρια που αντιμετωπίζει.

Έπος! Ζητάει 1,8 εκατομμύρια από τον προϊστάμενό του επειδή... τις άφηνε προς το μέρος του!

Επική μήνυση ενός εργαζόμενου ο οποίος ζητάει 1,8 εκατομμύρια δολάρια από τον προϊστάμενό του, επειδή εκείνος τις... άφηνε προς το μέρος του.

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια μήνυση! Διαβάστε παρακάτω...

Ένα αυστραλιανό εφετείο απέρριψε την Δευτέρα μια υπόθεση για υποτιθέμενο εργασιακό bullying, μετά τη μήνυση που κατέθεσε μηχανικός κατά του προϊσταμένου του επειδή... τις αμολούσε συνεχώς προς τη μεριά του.

Το εφετείο της Βικτώρια συμφώνησε με παλαιότερη δικαστική απόφαση που ανέφερε ότι, ακόμα κι αν όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων Ντέιβιντ Χινγκστ είναι αλήθεια, τα αέρια δεν συνιστούν εργασιακό bullying.

O 56χρονος Χινγκστ πάντως είναι αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεσή του μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για να δικαιωθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Στην μήνυσή του, ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας Construction Engineering κατηγορούσε τον προϊστάμενό του, Γκρεγκ Σορτ, ότι εσκεμμένα άφηνε αέρια προς την μεριά του, το διάστημα που εργαζόταν εκεί, για να τον «βασανίζει». Μάλιστα χαρακτήριζε τον Σορτ «serial farter», που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να του κάνει τον βίο αβίωτο, για να αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη δουλειά του.

Σύμφωνα με τον Χινγκστ, ο προϊστάμενός του ερχόταν πολλές φορές την ημέρα στο μικρό γραφείο του, που δεν έχει παράθυρα, ειδικά για να «τις αμολήσει».

«Τις άφηνε όταν είχα γυρισμένη την πλάτη και μετά έφευγε. Αυτό γινόταν πέντε έξι φορές την ημέρα» είπε στο δικαστήριο ο καταγγέλλων, εξηγώντας ότι το bullying δεν περιοριζόταν μόνο στα αέρια αλλά περιλάμβανε και άλλες άσεμνες χειρονομίες εκ μέρους του πρώην προϊσταμένου του.

«Πολλές φορές μου έδειχνε τον πισινό του ενώ μιλούσαμε, ενώ με είχε βρίσει επανειλημμένα και στο τηλέφωνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν ο Χινγκστ να υποστεί ψυχικό τραύμα, που τον ανάγκασε να μείνει μακριά από τη δουλειά του για πολλές μέρες, έως ότου απολύθηκε.

Πάντως το δυσώδες «δράμα» του καταγγέλλοντα δεν συγκίνησε το εφετείο, που απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση, επιβάλλοντας μάλιστα στον Χινγκστ να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα της πρώην «νέμεσής» του.

Ακόμη μία υπόθεση μήνυσης, αυτή τη φορά από τον Γιάννη Ζουγανέλη! Διαβάστε εδώ:

Γιάννης Ζουγανέλης: Έξαλλος και καταθέτει μήνυση! Τι συνέβη;

Απίστευτο! Γέννησε δίδυμα αλλά τα παιδιά ήταν από διαφορετικό πατέρα!

Μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση την ανάγκασε να παραδεχθεί την απιστία της!

Θα μπορούσε να είναι και σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο το περιστατικό είναι αληθινό και συνέβη στη Κίνα, αφού μητέρα γέννησε δίδυμα από διαφορετικό πατέρα!

Μια γυναίκα έφερε στον κόσμο δυο υγιέστατα αγοράκια, ωστόσο όταν πήγε να δηλώσει την γέννησή τους συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό.

Το ζευγάρι έπρεπε να έχει μαζί του ένα έγγραφο όπως αναφέρει η Daily Mail που θα έδειχνε την πατρότητα των παιδιών. Ωστόσο όταν έκαναν test DNA αποδείχθηκε πως το ένα παιδί δεν είχε καμία βιολογική σχέση με τον σύζυγο της.

Ο επικεφαλής της κλινικής δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Μετά από πολλές πιέσεις που δέχτηκε η μητέρα παραδέχτηκε πως είχε κάνει one - night stand και έχει απατήσει τον σύζυγο της.

Ο πατέρας, όταν ηρέμησε, παραδέχτηκε πως θα μεγαλώσει το παιδί του με αγάπη, όχι όμως και το άλλο παιδάκι.

Τα δίδυμα από διαφορετικό πατέρα είναι αρκετά σπάνια περίπτωση γνωστή κι ως ετεροπατρική υπεργονιμοποίηση.

Για να συμβεί αυτό η γυναίκα θα πρέπει συνήθως να έρθει σε επαφή με διαφορετικούς άνδρες την ίδια μέρα κοντά στην ωορρηξία, έτσι ώστε να γονιμοποιηθούν δύο ωάρια.

Διαβάστε περισσότερα παράξενα θέματα στο Youweekly.gr!

Share