Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έχεις παλιό iPod; Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις!

Δες πόσες χιλιάδες ευρώ μπορείς να το πουλήσεις!

Έχεις παλιό iPod; Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις!
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 22.05.2019 17:20

Αν έχεις κάποιο παλιό iPod μπορεί να είσαι πλούσιος και να μην το γνωρίζεις! Ίσως κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

Είθισται οι παλιές συσκευές υψηλής τεχνολογίας να μην θεωρούνται... αντίκες αλλά σκουπίδια.

Ως φαίνεται δεν ισχύει το ίδιο εάν αυτές αφορούν προϊόντα της Apple, όπως αποδεικνύουν οι πωλήσεις vintage iPods στο eBay. Ορισμένοι πωλητές, πάντως, μάλλον υπερβάλλουν με δεδομένο ότι δεν διστάζουν να ζητήσουν ποσά που φθάνουν έως τα 50.000 δολάρια!

iPod Shuffle (4GB), 3ης γενιάς, από ανοξείδωτο ατσάλι: 995,95 δολάρια

Έχει παλιό iPod; Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις!

iPod (80GB) 5ης γενιάς: 1.394,99 δολάρια

Έχει παλιό iPod; Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις!

Σπάνια έκδοση του iPod Video (30GB), έκδοση U2: 6.995,95 δολάρια

Έχει παλιό iPod; Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις!
Ipod λευκό, πρώτης γενιάς: 9.999,99 δολάρια

Έχει παλιό iPod; Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις!

Ένα σετ τριών iPods πρώτης γενιάς (όλων των μεγεθών): 50.000 δολάρια

Έχει παλιό iPod; Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις!

Πηγή: newmoney.gr

Μεγάλη προσοχή! Αν έχετε Iphone, είστε πλούσιος και δεν το ξέρετε!

Και όμως αν έχετε Iphone, είστε πλούσιος και δεν το ξέρετε!

Το iPhone αποτελεί ισχυρό σημάδι πλούτου. Μάλιστα σύμφωνα με μια νέα έρευνα στις ΗΠΑ είναι και το πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο που δείχνει ότι ο κάτοχος του ανήκει στην ανώτερη εισοδηματική κατηγορία.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει έρευνα του National Bureau of Economic Research που εκπόνησαν οι οικονομολόγοι του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Marianne Bertrand και Emir Kamenica. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες επιστημονικές έρευνες υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες και σημεία προσοχής σχετικά με τα συμπεράσματα. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι βρήκαν πως η κατοχή ενός iPhone τους έδινε πιθανότητα 69% να μαντέψουν σωστά το αν ο ιδιοκτήτης του άνηκε στην κατηγορία «υψηλού εισοδήματος», δηλαδή σε νοικοκυριό που βρίσκεται εισοδηματικά στο ανώτερο 25%.

Η μελέτη χρησιμοποιεί στοιχεία από την Mediamark Research Intelligence σε δείγμα 6.394 ατόμων. Τα στοιχεία προέρχονται από ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται κάθε δύο χρόνια καθώς και στοιχεία από προσωπικές συνεντεύξεις. «Ξέροντας το αν κάποιος είχε iPad το 2016 μας επιτρέπει να μαντέψουμε σωστά το αν αυτό το άτομο βρίσκεται στο κορυφαίο 25% περίπου το 69% των φορών», αναφέρουν οι μελετητές.

Η έρευνα αναφέρει πως και η κατοχή ενός κινητού Android αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με το iPhone. «Ανάμεσα σε όλες τις χρονιές για τις οποίες έχουμε στοιχεία δεν υπήρξε καμία άλλη μάρκα που να δείχνει σε τόσο μεγάλο βαθμό τον πλούτο όσο το iPhone το 2016», σημειώνουν.

Η συσχέτιση του iPhone με το υψηλό εισόδημα είναι καινούργια τάση, δεδομένου ότι το πρώτο μοντέλο κυκλοφόρησε μόλις το 2007. Βέβαια, πάντα υπήρχαν προϊόντα που έδειχναν το εισόδημα κάποιου. Για παράδειγμα το 1992 αν κάποιος είχε αυτόματο πλυντήριο πιάτων μάλλον άνηκε στο ανώτερο 25%, το ίδιο ίσχυε και το 2004 για κάποιον που είχε αναπτήρα ο οποίος δεν ήταν BIC. Έχετε δει και αυτό; Νέο έκτακτο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Ποιοι θα βρείτε ξαφνικά χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Τεράστια ανάσα! Ποιοι δικαιούστε εκτάκτως 350 ευρώ;

Διαβάστε περισσότερα παράξενα θέματα στο Youweekly.gr

TAGS
Share