Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έρευνα: Το χρώμα των ματιών μαρτυρά στοιχεία του χαρακτήρα!

Για τα μάτια σου μόνο!

Έρευνα: Το χρώμα των ματιών μαρτυρά στοιχεία του χαρακτήρα!
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 26.05.2019 15:17

Μέχρι πρότινος κάναμε διάφορα παράξενα τεστ για να μάθουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας. Πλέον μπορούμε απλά να κοιτάξουμε στον καθρέφτη, καθώς σύμφωνα έρευνα των ειδικών, το χρώμα των ματιών μαρτυρά διάφορα στοιχεία του χαρακτήρα μας.

Πριν λίγους μήνες, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Ορεμπρο της Σουηδίας εξέτασαν 428 «αντικείμενα» για να δουν αν οι προσωπικότητές τους συνδέονταν με το χρώμα της ίριδας των ματιών τους. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι το χρώμα του ματιού επηρεάζεται από τα ίδια γονίδια που σχηματίζουν τους μετωπιαίους λοβούς μας. Ετσι, υπάρχουν ευδιάκριτες κοινές συμπεριφορές σε ανθρώπους με το ίδιο χρώμα ματιών. Ο δρ Αντονι Φάλον του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που μελέτησε τη σχέση μεταξύ προσωπικότητας και χρώματος ματιών, τόνισε: «Το μάτι είναι τόσο στενά συνδεδεμένο νευρολογικά με τον εγκέφαλο που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το μόνο σημείο του εγκεφάλου που μπορούμε να δούμε απέξω. Φαίνεται πως κρατάει σημαντικά κλειδιά της λειτουργίας του εγκεφάλου».

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν:

Μαύρα/καστανά μάτια

undefined

Είστε πιθανότατα γεννημένος ηγέτης. Αν πιστεύετε ότι αυτό δεν σας αντιπροσωπεύει ακριβώς, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι έτσι σας βλέπουν οι άλλοι. Οι άνθρωποι με τόσο σκούρο χρώμα ματιών που φαίνεται σχεδόν μαύρο, έχουν ένα από τα πιο σπάνια χρώματα. Ετσι, συχνά αντιμετωπίζονται ως μυστηριώδεις, ωστόσο μια έρευνα στο Medical Daily αναφέρει ότι είναι πιο ευχάριστοι. Οσο πιο σκούρο είναι το χρώμα του ματιού, τόση περισσότερη μελανίνη υπάρχει στον οργανισμό. Η μελανίνη λειτουργεί ως μονωτής για τις συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.

Μπλε μάτια

undefined

Κατέχετε μεγάλη ψυχική και σωματική δύναμη, παρόλο που μπορεί κάποιοι να μην το βλέπουν. Για την ακρίβεια, οι άνθρωποι συνήθως δεν βλέπουν τον πραγματικό εαυτό σας και σας κρίνουν αρνητικά πριν προλάβουν να σας γνωρίσουν. Πολύ πιθανό να σας αντιμετωπίζουν ως αδύναμους, δειλούς, αναξιόπιστους, ανταγωνιστικούς ή εγωιστές.Το 2006, Γερμανοί ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι τα παιδιά με μπλε μάτια είχαν την τάση να είναι πιο δύσπιστα απέναντι σε νέα πράγματα και αισθητά λιγότερο ανοιχτά γύρω από τους συνομήλικούς τους.

Πράσινα μάτια

undefined

Αν έχετε πράσινα μάτια, τότε συγχαρητήρια καθώς έχετε τα ομορφότερα μάτια στον πλανήτη. Οι έρευνες δείχνουν πως οι περισσότεροι άνθρωποι σας βλέπουν ως σαγηνευτικά, σέξι και μυστηριώδη άτομα, ενώ στο Impulse Corporation Πανεπιστήμιο στο Λος Αντζελες, όπου μελέτησαν την εντύπωση που προκαλούν οι άνθρωποι σχετικά με το χρώμα των ματιών τους, παρατήρησαν πως η πιο συνηθισμένη περιγραφή για εκείνους με τα πράσινα μάτια ήταν «σέξι». Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι απάντησαν ότι αν άλλαζαν το χρώμα των ματιών τους θα επέλεγαν το πράσινο. Τα πράσινα μάτια έχουν μια ισορροπία μελανίνης, η οποία τα κάνει να φαίνονται εξίσου συμπαθητικά και κυρίαρχα όπως τα καστανά, αλλά και δυνατά και προσεκτικά σαν τα μπλε

ΠΗΓΗ: TV24

Η σπάνια ομάδα αίματος που έχουν μόλις 50 άτομα στον κόσμο!

undefined

Και στο ερώτημα αν υπάρχει σπανιότερη ομάδα αίματος από την ΑΒ-, η απάντηση είναι ναι.

Το Rh-null θεωρείται ο σπανιότερος τύπος αίματος. Και έχει εντοπιστεί σε μόλις 43 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, τον τελευταίο μισό αιώνα

Ο τύπος αυτός χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη αντιγόνων στο σύστημα Rhesus. «Πρόκειται για το χρυσό αίμα»! Εξηγεί ο δρ Τιερί Πεϊνάρ, διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Ανοσοχηματολογίας στο Παρίσι.

Ο συγκεκριμένος τύπος αίματος έχει τεράστια ζήτηση. Τόσο για μεταγγίσεις αίματος όσο και για επιστημονική έρευνα. Το 1961, διαπιστώθηκε πως στις φλέβες μίας Αβορίγινα της Αυστραλίας κυλούσε αίμα Rh-null. Που σημαίνει πως είχε έλλειψη όλων των αντιγόνων του συστήματος Ρέζους. Επρόκειτο για κάτι όχι μόνο πρωτοφανές αλλά και χωρίς προφανή λογική εκείνη την εποχή. Έκτοτε, μόλις 43 άνθρωποι με το συγκεκριμένο τύπο αίματος έχουν εντοπιστεί σε όλο τον πλανήτη.


Το Rh-null αποκαλείται «χρυσό αίμα» για δύο λόγους. Ο σπουδαιότερος είναι πως η παντελής έλλειψη αντιγόνων Rh σημαίνει πως το αίμα αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό από οποιονδήποτε με σπάνια ομάδα αίματος. Εντός του συστήματος Ρέζους. Οι σωτήριες δυνατότητές του είναι τέτοιες ώστε. Παρότι υπάρχουν δείγματα ανώνυμων δοτών σε τράπεζες αίματος. Οι επιστήμονες συχνά επιχειρούν να εντοπίσουν τους δότες. Με την παράκληση να προσφέρουν περισσότερο. Παρόλα αυτά, ακριβώς λόγω της σπανιότητάς του, το χρυσό αίμα δίνεται σε ακραία περιστατικά. Καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να αντικατασταθεί.

Επιπλέον, είναι εξαιρετικά μεγάλης επιστημονικής αξίας. Καθώς είναι αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές να αποκαλύψουν τα μυστήρια του δαιδαλώδους συστήματος Ρέζους.

Το Rh-null μπορεί να δοθεί σε οποιονδήποτε με αρνητική Ρέζους. Γι’αυτό και οι επιστήμονες συχνά λένε πως αξίζει το βάρος του σε χρυσάφι. Αντιθέτως, οι άνθρωποι που έχουν το ρέζους μηδέν στις φλέβες τους, είναι άτυχοι. Καθώς, σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης, δέχονται μόνο τον ίδιο τύπο αίματος. Κάτι που λόγω έλλειψης είναι εύκολο να αποβεί μοιραίο για τη ζωή τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έχεις παλιό iPod; Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις!

Κομποστοποίηση νεκρών: Ο εναλλακτικός τρόπος ταφής που σοκάρει!

Διαβάστε περισσότερα παράξενα στο Youweekly.gr!

Share