Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Όποιος είχε αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου, πέθανε!

Δεν είναι αστείο!

Όποιος είχε αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου, πέθανε!
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 27.05.2019 12:01

Από το 2000 και μετά, 3 άνθρωποι πέθαναν ξαφνικά, έχοντας ένα πολύ περίεργο κοινό στοιχείο.

Χρησιμοποίησαν για κάποιο διάστημα τον αριθμό τηλεφώνου, 0888-888-888.

Δεν πρόκειται για σενάριο από θρίλερ, αλλά για μια 100% αληθινή ιστορία με προέλευση τη χώρα της Βουλγαρίας.

undefined

Η ιστορία ξεκινάει με το πρώτο θύμα τον Πρόεδρο εταιρείας κινητής τηλεφωνείας, Βλάντιμιρ Γκράσνοφ, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο επιθετικής μορφής, και απεβίωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν ο πρώτος κάτοχος του τηλεφωνικού νούμερου, μόλις για λίγους μήνες.

Δεύτερος κάτοχος, ο Κονσταντίν Διμιτρόφ, νούμερο 1 της βουλγάρικης μαφίας. Πέθανε το 2003. Βρέθηκε νεκρός μετά από πυρά, χωρίς ποτέ να βρεθεί ο δράστης.

Ο τρίτος κάτοχος του 0888-888-888 λεγόταν ο Κονσταντίν Ντίσλιεβ και το 2005 σκοτώθηκε στη Σόφια έξω από ένα ινδικό εστιατόριο. Τα Μέσα Ενημέρωσης της Βουλγαρίας ανέφεραν πως ο Ντίσλιεβ ήταν ο επικεφαλής μιας σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη. Η υπόθεση της δολοφονίας του είναι ακόμα ανοικτή.

Ένας παρατηρητικός αστυνομικός πρόσεξε πως ανάμεσα στις δύο τελευταίες δολοφονίες, είχαν ένα κοινό στοιχείο. Το νούμερο τηλεφώνου που χρησιμοποιούσαν μόνο για τις παράνομες εργασίες τους.

Το νούμερο αποσύρθηκε και ξεκίνησαν έρευνες. Η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο μέχρις στιγμής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Τα σενάρια για κάποιο πληρωμένο δολοφόνο, και κάποια δίκτυα που έχουν συγκεκριμένους κώδικες επικοινωνίας έχουν αρχίσει και βγαίνουν προς τα έξω.

Η σπάνια ομάδα αίματος που έχουν μόλις 50 άτομα στον κόσμο!

Και στο ερώτημα αν υπάρχει σπανιότερη ομάδα αίματος από την ΑΒ-, η απάντηση είναι ναι.

Το Rh-null θεωρείται ο σπανιότερος τύπος αίματος. Και έχει εντοπιστεί σε μόλις 43 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, τον τελευταίο μισό αιώνα.

Ο τύπος αυτός χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη αντιγόνων στο σύστημα Rhesus. «Πρόκειται για το χρυσό αίμα»! Εξηγεί ο δρ Τιερί Πεϊνάρ, διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Ανοσοχηματολογίας στο Παρίσι.

Ο συγκεκριμένος τύπος αίματος έχει τεράστια ζήτηση. Τόσο για μεταγγίσεις αίματος όσο και για επιστημονική έρευνα. Το 1961, διαπιστώθηκε πως στις φλέβες μίας Αβορίγινα της Αυστραλίας κυλούσε αίμα Rh-null. Που σημαίνει πως είχε έλλειψη όλων των αντιγόνων του συστήματος Ρέζους. Επρόκειτο για κάτι όχι μόνο πρωτοφανές αλλά και χωρίς προφανή λογική εκείνη την εποχή. Έκτοτε, μόλις 43 άνθρωποι με το συγκεκριμένο τύπο αίματος έχουν εντοπιστεί σε όλο τον πλανήτη.

Το Rh-null αποκαλείται «χρυσό αίμα» για δύο λόγους. Ο σπουδαιότερος είναι πως η παντελής έλλειψη αντιγόνων Rh σημαίνει πως το αίμα αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό από οποιονδήποτε με σπάνια ομάδα αίματος. Εντός του συστήματος Ρέζους. Οι σωτήριες δυνατότητές του είναι τέτοιες ώστε. Παρότι υπάρχουν δείγματα ανώνυμων δοτών σε τράπεζες αίματος. Οι επιστήμονες συχνά επιχειρούν να εντοπίσουν τους δότες. Με την παράκληση να προσφέρουν περισσότερο. Παρόλα αυτά, ακριβώς λόγω της σπανιότητάς του, το χρυσό αίμα δίνεται σε ακραία περιστατικά. Καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να αντικατασταθεί.

Επιπλέον, είναι εξαιρετικά μεγάλης επιστημονικής αξίας. Καθώς είναι αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές να αποκαλύψουν τα μυστήρια του δαιδαλώδους συστήματος Ρέζους.

Το Rh-null μπορεί να δοθεί σε οποιονδήποτε με αρνητική Ρέζους. Γι’αυτό και οι επιστήμονες συχνά λένε πως αξίζει το βάρος του σε χρυσάφι. Αντιθέτως, οι άνθρωποι που έχουν το ρέζους μηδέν στις φλέβες τους, είναι άτυχοι. Καθώς, σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης, δέχονται μόνο τον ίδιο τύπο αίματος. Κάτι που λόγω έλλειψης είναι εύκολο να αποβεί μοιραίο για τη ζωή τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έχεις παλιό iPod; Είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις!

Κομποστοποίηση νεκρών: Ο εναλλακτικός τρόπος ταφής που σοκάρει!

Διαβάστε περισσότερα παράξενα θέματα στο Youweekly.gr!

Share