Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η ανατριχιαστική ιστορία που δεν ήξερες για τον «τηλεφωνικό θάλαμο του ανέμου»! (Βίντεο)

Μιλάνε με τους νεκρούς...

τηλεφωνικός θάλαμος
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 19.06.2019 17:25

Σίγουρα δεν ήξερες για αυτήν την ανατριχιαστική ιστορία για τον «τηλεφωνικό θάλαμο του ανέμου»!

Λίγο πιο έξω από την πόλη της Ιαπωνίας Otsuchi, πάνω σε ένα λόφο με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκεται ένας λευκός τηλεφωνικός θάλαμος.

Ο συγκεκριμένος θάλαμος έχει ένα μαύρο, παλιό τηλέφωνο με περιστροφικό καντράν που δεν συνδέεται πουθενά.

Από το 2011 όπου σημειώθηκε το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία, χιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν στον συγκεκριμένο τηλεφωνικό θάλαμο για να «επικοινωνήσουν» με τους αγαπημένους τους που βρήκαν τραγικό θάνατο από το τσουνάμι. Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τον σεισμό και του τσουνάμι που ακολούθησε είναι περισσότεροι από 20.000.

Τον τηλεφωνικό θάλαμο τον έφτιαξε ο Itaru Sasaki το 2010. Είχε χάσει έναν ξάδελφο του και αποφάσισε να τον κατασκευάσει στον κήπο του για να επικοινωνούν. Ήταν ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει το πένθος. Τον έπαιρνε τηλέφωνο, του μιλούσε και πίστευε πως ο άνεμος μετέφερε τα λόγια του. Ήξερε ότι δεν θα του απαντούσε κανείς, αλλά ένιωθε ότι επικοινωνεί μαζί του.

Μετά το φονικό τσουνάμι, ο Sasaki αποφάσισε να διαθέσει τον τηλεφωνικό θάλαμο σε όποιον τον έχει ανάγκη. Το νέο για τη «θεραπευτική μέθοδο αντιμετώπισης της απώλειας» κυκλοφόρησαν γρήγορα και όλο και περισσότεροι ήταν αυτοί που τηλεφωνούσαν στους νεκρούς τους.

«Το τηλέφωνο δεν είναι συνδεδεμένο, όμως, ο κόσμος νιώθει πως οι αγαπημένοι τους άνθρωποι είναι εκεί και τους ακούνε από την άλλη πλευρά της γραμμής», σημείωσε ο Sasaki.

«Θέλω ο κόσμος να συνεχίσει τη ζωή του όσο το δυνατόν συντομότερα, εκφράζοντας τα συναισθήματά του»

«Γεια σου Noboyuki, είμαι ο μπαμπάς. Τι κάνεις, είσαι με την μαμά σου;», λέει ένας άνδρας που τηλεφωνεί στο παιδί και τη σύζυγό του, που έχουν πεθάνει. Ο γιος του έχασε τη ζωή του στο τσουνάμι και η γυναίκα του μερικά χρόνια αργότερα. Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από το τσουνάμι. Τέσσερα χρόνια από την απώλειά της. Καταφέρνω μετά βίας να συνεχίσω να δουλεύω. Θα επιστρέψω την άνοιξη. Αν ήμασταν όλοι μαζί, η μητέρα σου, εσύ και εγώ, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να συνεχίσω (σ.σ. τη ζωή μου). Σε παρακαλώ, φρόντιζε τη μαμά σου».

Το ήξερες αυτό; Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο ανάβουμε καντηλάκι στους τάφους των νεκρών!

Εσύ το ήξερες αυτό; Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο ανάβουμε καντηλάκι στους τάφους των νεκρών!

Δεν πάει ο νου σου που χρησιμεύει...

Το άναμμα του καντηλιού στους τάφους των κεκοιμημένων μας, αλλά και γενικά στα σπίτια των χριστιανών δεν έχει να κάνει με μια φολκλοριστική διαιώνιση κάποιας τυπικής παραδόσεως. To καντήλι είναι σύμβολο.

Το φως που εκπέμπει το καντήλι συμβολίζει το φώς του Χριστού, την ίδια την παρουσία του Κυρίου στη ζωή μας, άλλα και την ελπίδα για την αιώνια ζωή, τη ζωή όπως λέγεται του ανεσπέρου φωτός. Ως σύμβολο λοιπόν το κανδήλι λειτουργεί στη ζωή των πιστών αναγωγικά, όπως και όλα τα άλλα είδη ευλαβείας· άναμμα κεριών, προσφορά θυμιάματος κ.τ.λ. Στην Πάλαια Διαθήκη ο θεός προστάζει το Μωυσή να συμβουλέψει τον αδελφό του ως εξής:

«Δώσε εντολή στον Ααρών και τους υιούς του ν’ ανάψουν ακοίμητο λυχνάρι… από το απόγευμα μέχρι το πρωί μπροστά στον Κύριο με προσοχή αυτό πού ορίζεται από το νόμο και είναι αιώνιο σ’ όλες τις γενεές σας». Η συνήθεια της τοποθετήσεως των κανδηλιών στους τάφους και τα σπίτια αποτελεί πράξη ευλάβειας των χριστιανών που «ευαρεστεί τον Θεόν και τους Αγίους κι ανακουφίζει μαζί τις ψυχές των πεθαμένων».

Για το άναμμα των κεριών στους τάφους των κεκοιμημένων αναφερόμενος ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέει ότι: «ανάπτονται κεριά δια την συγχώρησιν των αμαρτιών των ταύτης προσφερόντων, όσον γάρ αυταί ανάπτουσιν εις τον Θεόν και εις τους Αγίους, τοσούτον συγχωρούνται αι αμαρτίαι εκείνων είτε ζώντων είτε κεκοιμημένων, ως είπεν ο Μάρτυς Δημήτριος εις τον αυτού προσμονάριον, τον τας λαμπάδας κλέπτοντα».3 Και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός συμβούλευε: «Αδελφοί μου, να μη λυπάσθε δια τούς αποθαμένους σας, αλλά, αν αγαπάς τον αποθαμένον σου, κάμε ό,τι ημπορέσης δια την ψυχήν του· σαρανταλείτουργα, μνημόσυνα, λειτουργίες, κερί, λιβάνι, λάδι, νηστείες, προσευχές, ελεημοσύνη. Βάνει ο Θεός την ευσπλαγχνίαν του και τον σώνει τον αποθαμένον σας και τον βάνει εις τον Παράδεισον ή είναι ελαφροτέρα η κολασίς του. Και όσες γυναίκες φορείτε λερωμένα διά τον αποθαμένον σας να τα εβγάλετε, διατί βλάπτετε και του λόγου σας, βλάπτετε και τους αποθαμένους σας».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η κρυφή προσευχή για να έρθουν λεφτά στη ζωή σας!

Γλωσσοφαγιά: Αυτή η προσευχή διώχνει το μάτι και την κακή ενέργεια!

Διαβάστε περισσότερα παράξενα θέματα στο Youweekly.gr

Share