Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σοκ! Γνωστή ιστοσελίδα έκανε κόμικ την Παναγία λίγο πριν τον 15Αυγουστο! Ξέσπασε διαδικτυακός «πόλεμος»!

Πως αντέδρασε η εκκλησία;

Σοκ! Γνωστή ιστοσελίδα έκανε κόμικ την Παναγία λίγο πριν τον 15Αυγουστο! Ξέσπασε διαδικτυακός «πόλεμος»!
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 14.08.2019 08:54

Σοκ! Γνωστή ιστοσελίδα έκανε κόμικ την Παναγία λίγο πριν τον 15Αυγουστο και ξέσπασε διαδικτυακός «πόλεμος»!

Ένα κόμικ για την Παναγία από τη σελίδα «Κουλουβάχατα Comics» στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει ένας διαδικτυακός «πόλεμος».

Η γνωστή ιστοσελίδα ανέβασε το κόμικ για την Παναγία τις προηγούμενες ημέρες και, αρχικά, δεν είχαν προκληθεί αντιδράσεις.

Η «βόμβα» ήρθε το βράδυ της Τετάρτης όταν μια εκκλησιαστική ενημερωτική ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι μέσω του νομικού τμήματός του «καταθέτει άμεσα μήνυση στην κάτωθι σελίδα που υβρίζει την Παναγία μας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Τέλος οι αθλιότητες» κατέληγε η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Ανατριχιαστικό θαύμα της Παναγίας της Υπάρχουσας! Προειδοποίησε για 2 πράγματα και το ένα επαληθεύτηκε ήδη! (Βίντεο)

Λίγες ώρες αργότερα, η σελίδα των «Κουλουβάχατα Comics» στο Facebook άρχισε να κατακλύζεται από reports (αναφορές χρηστών) και σύντομα «έπεσε».

Αυτό είναι το επίμαχο σκίτσο για την Παναγία:

Σοκ! Έκαναν κόμικ την Παναγία! Ξέσπασε διαδικτυακός «πόλεμος»!

Πηγή: pronews.gr

Ανατριχιαστικό θαύμα της Παναγίας Κτητόρισσας! Η λαμπάδα που έκαιγε για 70 χρόνια!

Αυτό είναι το ανατριχιαστικό θαύμα της Παναγίας Κτητόρισσας! Η λαμπάδα που έκαιγε για 70 χρόνια!

Η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας ή Κτητόρισσας είναι η «εφέστιος» εικόνα της Μονής Βατοπαιδίου και είναι τοποθετημένη στο σύνθρονο του Ιερού Βήματος του καθολικού της Μονής.

Πώς βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας

Κατά την παράδοση, ο Αρκάδιος, γιός του Μεγάλου Θεοδοσίου του αυτοκράτορα, βρισκόμενος σε ναυάγιο, μεταφέρθηκε στην στεριά κάτω από μία βάτο, με θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου, στην περιοχή όπου αργότερα θα κτιζόταν η Μονή Βατοπαιδίου, και εκεί βρήκε αυτήν την εικόνα της Παναγίας.

Με την εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας σχετίζεται ένα καταπληκτικό θαύμα

Όταν κάποτε έγινε επιδρομή των Αράβων στην Μονή, ο ιεροδιάκονος και βηματάρης (επιμελητής του ιερού βήματος και συνεπώς, υπεύθυνος για τα άγια λείψανα και λοιπά κειμήλια που φυλάσσονται εκεί) Σάββας πρόλαβε και έριξε την εικόνα της Παναγίας στο πηγάδι του Ιερού Βήματος μαζί με τον σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου και μία λαμπάδα αναμμένη που πάντοτε έκαιγε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας.

Το μοναστήρι λεηλατήθηκε και ο Σάββας με τους άλλους μοναχούς οδηγήθηκαν αιχμάλωτοι στην Κρήτη.Όταν μετά εβδομήντα χρόνια ελευθερώθηκε η Κρήτη από τους πειρατές, επί Νικηφόρου Φωκά του αυτοκράτορα, ελευθερώθηκε και ο όσιος Σάββας και επέστρεψε υπέργηρος στην Μονή.

Εκεί υπέδειξε στον τότε ηγούμενο της Μονής Νικόλαο να ανοίξουν το πηγάδι, όπου – ω του θαύματος! – βρήκαν την εικόνα και τον σταυρό όρθια πάνω στο νερό και την λαμπάδα αναμμένη όπως την είχε ανάψει πριν από εβδομήντα χρόνια!

Συνέβηκε δηλαδή διπλό θαύμα· τα ιερά αντικείμενα που είχαν πέσει μέσα στο νερό δεν καταστράφηκαν, από θαύμα και πρόνοια της Παναγίας, και η λαμπάδα έκαιγε εβδομήντα χρόνια χωρίς να εξαντλείται!

Έκτοτε σε ανάμνηση του θαύματος, ψάλλεται Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο κάθε Δευτέρα απόγευμα, και κάθε Τρίτη τελείται στο καθολικό Θεία Λειτουργία, ενώ σε όλες τις λιτανείες της Μονής πρωτοστατεί αυτή η εικόνα της Παναγίας.

Εορτάζεται ιδιαίτερα την Τρίτη της Διακαινησίμου, όπου και γίνεται μεγάλη λιτανεία γύρω από την Μονή προς τιμή της εικόνας.

Η εικόνα αυτή βρίσκεται σήμερα στο σύνθρονο του ιερού βήματος, λέγεται δε και “Κτητόρισσα”, από το γεγονός ίσως ότι η ανεύρεσή της σχετίζεται με την ανοικοδόμηση της μονής από τους τρείς αδελφούς και κτίτορες της μονής, Αθανάσιο, Νικόλαο και Αντώνιο, που μόνασαν περί τα τέλη του Ι’ αιώνα.

Πηγή: pronews.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ανατριχιαστικό! Το θαύμα της Παναγιάς πριν τον 15Αυγουστο που προκάλεσε δέος!

Απίστευτο! Η σπάνια εικόνα της Παναγίας απ' όταν ήταν 3 ετών!

Διαβάστε περισσότερα παράξενα θέματα στο Youweekly.gr

Share