Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι υιοθέτησαν πιγκουινάκι!

Είναι καιρό ζευγάρι!

Ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι υιοθέτησαν πιγκουινάκι!
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11.09.2019 21:53

Ομοφυλόφιλοι πιγκουίνοι, που διατηρούν χρόνια σχέση, υιοθέτησαν ένα πιγκουινάκι!

Η Ρόκι και η Μαράμα, οι οποίες είναι ζευγάρι εδώ και έξι εποχές ζευγαρώματος, υιοθέτησαν ένα πιγκουινάκι του είδους γκεντού, ηλικίας τεσσάρων μηνών, το οποίο δεν πρόκειται να κατηγοριοποιηθεί ούτε ως αρσενικό, ούτε ως θηλυκό.

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα είναι ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο. Έχουν παρατηρηθεί ζευγάρια του ίδιου φύλου σε σκαθάρια, δελφίνια, πρόβατα και άλλα είδη. Τώρα, δύο θηλυκοί πιγκουίνοι πρόκειται να αναθρέψουν το πρώτο «άφυλο» πιγκουινάκι, όπως ανακοίνωσε ενυδρείο του Λονδίνου παρουσιάζοντας άλλο ένα ζευγάρι ομόφυλων γονιών που παίρνουν υπό την προστασία τους ένα μικρό.

Τα τελευταία χρόνια, ζευγάρια ομόφυλων πιγκουίνων στους ζωολογικούς κήπους του Λονδίνου, του Βερολίνου και της Νέας Υόρκης έχουν προκαλέσει αίσθηση σε όλον τον κόσμο.

Η Ρόκι και η Μαράμα, οι οποίες είναι ζευγάρι εδώ και έξι εποχές ζευγαρώματος, υιοθέτησαν ένα πιγκουινάκι του είδους γκεντού, ηλικίας τεσσάρων μηνών, το οποίο δεν πρόκειται να κατηγοριοποιηθεί ούτε ως αρσενικό, ούτε ως θηλυκό, σύμφωνα με το ενυδρείο Sea Life London Aquarium.

Αν έχετε κάποιο από αυτά τα 7 νομίσματα ξεχασμένα στο συρτάρι σας είστε πλούσιοι!

«Η ομάδα των φροντιστών αποφάσισε ότι θα ήταν φυσιολογικό για το μικρό να θεωρηθεί άφυλο, αντί να μείνουμε προσκολλημένοι στην παράδοση που θέλει να καθορίζουμε τους πιγκουίνους στο ενυδρείο ως θηλυκούς ή αρσενικούς. Η ουδετερότητα του γένους είναι μια ανθρώπινη επινόηση, ωστόσο είναι απολύτως φυσιολογική στο ζωικό βασίλειο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου ζουν σήμερα τρία ομόφυλα ζευγάρια πιγκουίνων Χουμπολτ (δύο αρσενικά και ένα θηλυκό) σε σύνολο 95 πτηνών.

Σύμφωνα με την Βαϊόλα Ρος-Σμιθ, εκπρόσωπο της Βρετανικής Εταιρείας Ορνιθολογίας, η οποία μελέτησε τους γλάρους, ομόφυλα ζευγάρια έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα είδη πουλιών. «Παρακολουθούσα 400 φωλιές τον χρόνο και στις δύο από αυτές ήταν ζευγάρια θηλυκών» εξήγησε μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Πηγή: protothema.gr

Τέρας του Λοχ Νες: Λύθηκε οριστικά το μυστήριο; Αυτό έδειξε η νέα έρευνα!

Λύθηκε οριστικά το μυστήριο με το Τέρας του Λοχ Νες; Η νέα έρευνα δίνει νέο σενάριο!

Δεν είναι καρχαρίας, δεν είναι γατόψαρο, δεν είναι ένας γιγαντιαίος οξύρρυγχος.

Και αν το άπιαστο τέρας του Λοχ Νες είναι... ένα τεράστιο χέλι; Έπειτα από μακρά μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα, ένας Νεοζηλανδός επιστήμονας έρχεται να ενισχύσει αυτή την υπόθεση.

Ο γενετιστής Νιλ Γκέμελ, από το Πανεπιστήμιο Οτάγκο στο Ντάνεντιν (Νέα Ζηλανδία), ανέλυσε τις ακολουθίες DNA σε 250 δείγματα νερού που αντλήθηκαν από τα βάθη της σκοτσέζικης λίμνης.

Τα αποτελέσματα οδήγησαν τον επιστήμονα και την ομάδα του να αποκλείσουν την υπόθεση ενός ερπετού που ήρθε από τα βάθη της ιουράσιας περιόδου.

Πρέπει να φοράμε μαύρα όταν πεθάνει κάποιος συγγενής; Η εκκλησία απαντά στο αιώνιο ερώτημα!

Το «τέρας» -που αποκαλείται χαϊδευτικά «Νέσι»- η πιο παλιά παρατήρηση του οποίου ανάγεται στον 6ο αι. μ.Χ., δεν είναι πλησιόσαυρος, ένα μεγάλο υδρόβιο ερπετό. Η μελέτη επιτρέπει επίσης να αποκλειστούν άλλες υποθέσεις γιγάντιων ψαριών - αυτή του γατόψαρου, του οξύρρυγχου ή ακόμη του καρχαρία της Γροιλανδίας.

«Βρίσκουμε μια σημαντική ποσότητα DNA χελιού», που αφθονεί στα ψυχρά νερά του Λος Νες, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκέμελ.

Άραγε στα ψυχρά νερά του Λος Νες κατοικούν μεγάλα είδη;

«Τα δεδομένα μας δεν αποκαλύπτουν το μέγεθός τους, αλλά οι ποσότητες που βρήκαμε μας κάνουν να μην αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρχουν γιγαντιαία χέλια στο Λος Νες», υπογράμμισε ο γενετιστής.

«Επιπλέον έρευνες είναι απαραίτητες για να επιβεβαιώσουμε ή να ανασκευάσουμε αυτή τη θεωρία, όμως σύμφωνα με τα δεδομένα μας, η υπόθεση ενός τεράστιου χειλιού είναι εύλογη», καταλήγει ο καθηγητής Γκέμελ, που σημειώνει πως αυτή η υπόθεση είχε διατυπωθεί και το 1933.

Οι θεωρίες για τη φύση του τέρατος αφθονούν: από προϊστορικό θαλάσσιο ερπετό μέχρι υδρόβιο πουλί ή …. η κίνηση των κυμάτων υπό την επίδραση του ανέμου.

Μπορεί το μυστήριο να μην έχει ακόμη επιλυθεί πλήρως, όμως ο Νεοζηλανδός καθηγητής εκφράζει τη χαρά του για το γεγονός ότι έχει κατασκευάσει μια «εξαιρετική βάση δεδομένων» για αυτό που μπορεί να βρίσκεται στη μυθική λίμνη των Χάιλαντς, μια μεγάλη τουριστική ατραξιόν για τη Σκωτία.

Έχουν βρεθεί εκεί DNA ανθρώπου, σκύλου, προβάτου ή βοοειδούς, αλλά και άγριας τοπικής πανίδας: ελαφιών, ασβών, αλεπούδων, αρουραίων καθώς και πολλών ειδών πτηνών.

Το 2006, έπειτα από έρευνες δύο χρόνων, ένας Σκωτσέζος παλαιοντολόγος κατέληξε πως η «Νέσι» ήταν στην πραγματικότητα ελέφαντας ενός περιοδεύοντος τσίρκου που κολυμπούσε στα νερά της λίμνης.

Σοκ! Ανακάλυψαν 227 σορούς παιδιών τα οποία θυσιάστηκαν και θάφτηκαν!

Στην παράκτια έρημο βόρεια της Λίμα στο Περού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τις σορούς 227 παιδιών τα οποία θυσιάστηκαν και θάφτηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο θυσιαστήριο παιδιών που έχει ποτέ ανακαλυφθεί.

Τα παιδιά θάφτηκαν 600 με 800 χρόνια πριν για τελετουργικούς λόγους και βρέθηκαν να είναι στραμμένα προς την θάλασσα σε ένα μέρος όπου ήκμασε ο πολιτισμός των Τσίμου από το 900 μ.Χ. μέχρι και την κατάκτησή της από τους Ίνκας το 1475.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, Feren Castillo, τα παιδιά οδηγήθηκαν στην ακτή, όπου τα μαχαίρωσαν στο στήθος ένα ένα και τοποθετήθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο. Οι ηλικίες τους ήταν από 4 έως 14 ετών, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και κάποιοι από τις σορούς φέρουν ακόμα κάποια ίχνη δέρματος και μαλλιών.

Φρικαλέο: Αυτό είναι το χωριό που τα πτώματα κάνουν βόλτα στους δρόμους! Φωτογραφίες - ντοκουμέντο!

227 σορούς παιδιών

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως λόγω της τοποθεσίας, τα παιδιά θάφτηκαν κατά την διάρκεια βροχών, ως προσφορά στους θεούς που ήλεγχαν το φαινόμενο Ελ Νίνιο, που πλήττει τα ανατολικά του Ειρηνικού και τον Ισημερινό, και αποτελείται από κατακλυσμούς και τυφώνες.

Το ίδιο πιστεύεται πως συνέβη και σε έναν ακόμα μαζικό τάφο παιδιών στο Περού, όπου το 2018 βρέθηκαν οι σοροί 140 παιδιών. Τα παιδιά αυτά που είχαν ηλικία από 5 έως 14, βρέθηκαν με ανοιγμένα στήθη και σε αρκετές περιπτώσεις, η καρδιά τους είχε αφαιρεθεί. Το θυσιαστήριο κοντά στην πόλη Huanchaco του Περού που ανακαλύφθηκε φέτος, είναι πλέον το μεγαλύτερο θυσιαστήριο παιδιών που έχει ποτέ ανακαλυφθεί.

Πηγή: e-radio.gr

Βρήκαν το παγωμένο πτώμα της μετά από 500 χρόνια! Δείτε σε τι κατάσταση ήταν!

Το παγωμένο σώμα αυτής της 15χρονης της φυλής των Ίνκας ανακαλύφθηκε το 1999, κοντά στο ηφαίστειο llullaillaco στην Αργεντινή. Απίστευτο αλλά πέθανε πριν 500 χρόνια και το σώμα βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση!

Η άτυχη κοπέλα είχε επιλεχθεί από τη φυλή της να ζήσει με τους θεούς, στην πραγματικότητα όμως τη θυσίασαν στην κορυφή του ηφαιστείου, που βρίσκεται σε ύψος 6739 μέτρων. Το σώμα της έχει διατηρηθεί σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, σίγουρα ξεγελώντας για την πραγματική ημερομηνία του θανάτου της, 500 χρόνια πριν δηλαδή.

Βρήκαν το παγωμένο πτώμα της μετά από 500 χρόνια! Δείτε σε τι κατάσταση ήταν!

Σύμφωνα με την παράδοση, πολλά παιδιά οδηγούνταν σε ψηλές κορυφές, τα τάιζαν φύλλα κακαόδεντρου και στο τέλους τους έδιναν να πιουν δηλητήριο. Για να ολοκληρώσουν το έργο, οι ιερείς τα στραγγάλιζαν ή τα χτυπούσαν στο κεφάλι, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις απλά τα άφηναν να πεθάνουν από το κρύο.

Βρήκαν το παγωμένο πτώμα της μετά από 500 χρόνια! Δείτε σε τι κατάσταση ήταν!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Αυτό το ζώο αποκεφαλίζει και βιάζει!

Τεράστια προσοχή: Έρχεται ο "σιωπηλός δολοφόνος" και θα αφανίσει την ανθρωπότητα!

Διαβάστε περισσότερες παράξενες ειδήσεις στο Youweekly.gr

Share