Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ανατριχιαστικό! Μάτωσε η εικόνα του Αγίου Παϊσίου! Θαύμα ή κακός οιωνός;

Σοκ και δέος!

Ανατριχιαστικό! Μάτωσε η εικόνα του Αγίου Παϊσίου! Θαύμα ή κακός οιωνός;
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 13.09.2019 11:03

Ανατριχιαστικό είναι το κείμενο που διαβάσαμε που κάνει λόγο ότι μάτωσε η εικόνα του Αγίου Παϊσίου! Πρόκειται για θαύμα ή είναι κακός οιωνός;

Η είδηση ότι η εικόνα του Αγίου Παϊσίου του Μεγάλου και Θεοφόρου δάκρυσε το βράδυ του Σαββάτου και έχει προκαλέσει δέος στους πιστούς της Πάτμου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso:

«Είχε πέσει ο ήλιος όταν μια πιστή πέρασε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος του 1640 για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τις εικόνες. Η γυναίκα αναρίγησε όταν παρατήρησε ότι στη μορφή του Αγίου, που γιορτάζει στις 19 Ιουνίου, υπήρχαν κόκκινες γραμμές που θύμιζαν αίμα ή δάκρυα.

Παρατήρησε ότι στο κεφάλι του Αγίου υπήρχε κάποιο περίεργο σχήμα με γραμμές. Τρέμοντας, βγήκε έξω και τηλεφώνησε σε μια γειτόνισσά της, η οποία έσπευσε στην εκκλησία και είδε κι εκείνη αυτό που της είχε περιγράψει η φίλη της. Οι δύο γυναίκες ενημέρωσαν τον ηγούμενο της μικρής εκκλησίας, η οποία ανήκει στην Εξαρχία Πάτμου και την οποία λειτουργεί η ενορία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, αλλά και άλλους ιερείς.

Ανατριχιαστική φωτογραφία! Ο Άγιος Παΐσιος εμφανίστηκε στις φωτιές στο Μάτι!

Το νέο έκανε αστραπιαία τον γύρο του νησιού, και σύμφωνα με τα "Πατμιακά χρονικά", δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για θαύμα ή σημάδι εξ ουρανού, ενώ υπάρχουν και άλλοι που προβληματίζονται και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για υγρασία, χρώμα ή κάτι άλλο που έκανε την εικόνα να βγάζει κόκκινα και άσπρα σημάδια.».

Ο πρώην δήμαρχος της Πάτμου αποκάλυψε στην εφημερίδα:

«Δεν είναι αδύνατο να γίνει ένα θαύμα. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ταπεινά ότι δεν πρέπει να βιάζεται κανείς. Χρειάζονται προσοχή και προσευχή και θα... "περιμένουμε" τον Άγιο! Μου έγραψαν να πάμε να κάνουμε λιτανείες, αγρυπνίες κ.λπ., αλλά θεωρώ πως, αν και με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε σεβασμό, δεν είναι ο σωστός για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση. Γι' αυτό και εδώ οι πατέρες συνέστησαν ψυχραιμία, υπομονή και αναμονή.»!

Συγκλονίζει ο Άγιος Παΐσιος: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάρα που έρχεται...»

Συγκλονίζει ο Άγιος Παΐσιος με την προφητεία του: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάρα που έρχεται...»

Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε ότι όποιος τα έχει όλα, και υλικά αγαθά και υγεία, και, αντί να ευγνωμονεί τον Θεό , έχει παράλογες απαιτήσεις και γκρινιάζει, είναι για την κόλαση με τα παπούτσια. Ο άνθρωπος, όταν έχει ευγνωμοσύνη, με όλα είναι ευχαριστημένος.

-Γέροντα, γιατί πολλοί άνθρωποι, ενώ τα έχουν όλα ,νιώθουν άγχος και στενοχώρια;
-Όταν βλέπετε έναν άνθρωπο να έχει μεγάλο άγχος, στενοχώρια και λύπη, ενώ τίποτε δεν του λείπει, να ξέρετε ότι του λείπει ο Θεός.
Όποιος τα έχει όλα, και υλικά αγαθά και υγεία, και, αντί να ευγνωμονεί τον Θεό , έχει παράλογες απαιτήσεις και γκρινιάζει, είναι για την κόλαση με τα παπούτσια. Ο άνθρωπος, όταν έχει ευγνωμοσύνη, με όλα είναι ευχαριστημένος. Σκέφτεται τι του δίνει ο Θεός κάθε μέρα και χαίρεται τα πάντα.

Όταν όμως είναι αχάριστος, με τίποτε δεν είναι ευχαριστημένος γκρινιάζει και βασανίζεται με όλα. Αν, ας πούμε, δεν εκτιμά την λιακάδα και γκρινιάζει,έρχεται ο Βαρδάρης και τον παγώνει …; Δεν θέλει την λιακάδα θέλει το τουρτούρισμα που προκαλεί ο Βαρδάρης.

-Γέροντα, τι θέλετε να πείτε μ’ αυτό;
-Θέλω να πω ότι, αν δεν αναγνωρίζουμε τις ευλογίες που μας δίνει ο Θεός και γκρινιάζουμε, έρχονται οι δοκιμασίες και μαζευόμαστε κουβάρι. Όχι, αλήθεια σας λέω, όποιος έχει αυτό το τυπικό , την συνήθεια της γκρίνιας, να ξέρη ότι θα του έρθει σκαμπιλάκι από τον Θεό, για να ξοφλήσει τουλάχιστον λίγο σ’ αυτήν την ζωή. Και αν δεν του έρθη σκαμπιλάκι , αυτό θα είναι χειρότερο, γιατί τότε θα τα πληρώσει όλα μια και καλή στην άλλη ζωή.
-Δηλαδή , Γέροντα, η γκρίνια μπορεί να είναι συνήθεια;
-Γίνεται συνήθεια, γιατί η γκρίνια φέρνει γκρίνια και η κακομοιριά φέρνει κακομοιριά. Όποιος σπέρνει κακομοιριά, θερίζει κακομοιριά και αποθηκεύει άγχος. Ενώ , όποιος σπέρνει δοξολογία, δέχεται την θεϊκή χαρά και την αιώνια ευλογία. Ο γκρινιάρης, όσες ευλογίες κι αν του δώσει ο Θεός, δεν τις αναγνωρίζει. Γι’ αυτό απομακρύνεται η Χάρις του Θεού και τον πλησιάζει ο πειρασμός τον κυνηγάει συνέχεια ο πειρασμός και του φέρνει όλο αναποδιές, ενώ τον ευγνώμονα τον κυνηγάει ο Θεός με τις ευλογίες Του.
Η αχαριστία είναι μεγάλη αμαρτία, την οποία ήλεγξε ο Χριστός. «Ουχ οι δέκα εκαθαρίσθησαν; οι δε εννέα πού», είπε στον λεπρό που επέτρεψε να Τον ευχαριστήσει. Ο Χριστός ζήτησε την ευγνωμοσύνη από τους δέκα λεπρούς όχι για τον εαυτό Του αλλά για τους ίδιους, γιατί η ευγνωμοσύνη εκείνους θα ωφελούσε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Άγιος Παΐσιος: Η ανατριχιαστική προφητεία για τις εκλογές! «Να είστε έτοιμοι, έρχεται ο....»

Γέροντας Παΐσιος: Η προσευχή - κληρονομιά που εισακούγεται πάντα!

Διαβάστε περισσότερες παράξενες ειδήσεις στο Youweekly.gr

Share