Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απίστευτο: Ρεπόρτερ λέει στην κάμερα ότι προσπάθησε να πάρει δήλωση από νεκρό! (Βίντεο)

Δεν έχει ξαναγίνει!

Απίστευτο: Ρεπόρτερ λέει στην κάμερα ότι προσπάθησε να πάρει δήλωση από νεκρό! (Βίντεο)
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 18.09.2019 18:00
Follow us on Google News

Viral έγινε η γκάφα μιας Αμερικανίδας ρεπόρτερ, που είπε στην κάμερα ότι προσπάθησε να πάρει δήλωση από νεκρό, αλλά δεν τα… κατάφερε.

Η Σάρα Γουέλς έδινε στο κανάλι του Λος Αντζελες KLTA το ρεπορτάζ για θανάσιμο τραυματισμό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, που είχε γίνει στο Αναχαϊμ. Αν και πρόκειται για έμπειρη ρεπόρτερ, δεν απέφυγε την γκάφα. «Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον άνδρα που σκοτώθηκε σε αυτή την καταδίωξη, αλλά δεν ήταν διαθέσιμος για δήλωση», είπε στην κάμερα.

"Ψυχικά τηλέφωνα": Πώς οι ζωντανοί επικοινωνούν με τους νεκρούς...

Η γκάφα βγήκε στον αέρα πέρυσι, είπε η Γουέλς, αλλά έγινε τώρα viral, καθώς ο δημοσιογράφος Γιασάρ Αλί δημοσίευσε το βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter. Η Γουέλς παραδέχθηκε το λάθος της, σε δική της ανάρτηση και εξήγησε ότι ήθελε να πει πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του νεκρού. «Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν το κατάλαβα καν», έγραψε.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο πραγματικός λόγος που ανάβουμε κεριά και καντήλια στους τάφους! Ανατριχιαστικό...

Ανατριχιαστικό! Ο πραγματικός λόγος που ανάβουμε κεριά και καντήλια στους τάφους!

Το άναμμα του κανδηλιού στους τάφους των κεκοιμημένων μας, αλλά και γενικά στα σπίτια των χριστιανών δεν έχει να κάνει με μια φολκλοριστική διαιώνιση κάποιας τυπικής παραδόσεως.

To κανδήλι είναι σύμβολο και το φως που εκπέμπει συμβολίζει το φώς του Χριστού, την ίδια την παρουσία του Κυρίου στη ζωή μας, άλλα και την ελπίδα για την αιώνια ζωή, τη ζωή όπως λέγεται του ανεσπέρου φωτός.

Ανατριχιαστικό: Τι σκέφτεται και τι νιώθει ο άνθρωπος όταν πεθαίνει...

Ως σύμβολο λοιπόν το κανδήλι λειτουργεί στη ζωή των πιστών αναγωγικά, όπως και όλα τα άλλα είδη ευλαβείας· άναμμα κεριών, προσφορά θυμιάματος κ.τ.λ. Στην Πάλαια Διαθήκη ο θεός προστάζει το Μωυσή να συμβουλέψει τον αδελφό του ως εξής: «Δώσε εντολή στον Ααρών και τους υιούς του ν’ ανάψουν ακοίμητο λυχνάρι… από το απόγευμα μέχρι το πρωί μπροστά στον Κύριο με προσοχή αυτό πού ορίζεται από το νόμο και είναι αιώνιο σ’ όλες τις γενεές σας»1.

Η συνήθεια της τοποθετήσεως των κανδηλιών στους τάφους και τα σπίτια αποτελεί πράξη ευλάβειας των χριστιανών που «ευαρεστεί τον Θεόν και τους Αγίους κι ανακουφίζει μαζί τις ψυχές των πεθαμένων».2

Για το άναμμα των κεριών στους τάφους των κεκοιμημένων αναφερόμενος ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέει ότι: «ανάπτονται κεριά δια την συγχώρησιν των αμαρτιών των ταύτης προσφερόντων, όσον γάρ αυταί ανάπτουσιν εις τον Θεόν και εις τους Αγίους, τοσούτον συγχωρούνται αι αμαρτίαι εκείνων είτε ζώντων είτε κεκοιμημένων, ως είπεν ο Μάρτυς Δημήτριος εις τον αυτού προσμονάριον, τον τας λαμπάδας κλέπτοντα».3

Και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός συμβούλευε: «Αδελφοί μου, να μη λυπάσθε δια τούς αποθαμένους σας, αλλά, αν αγαπάς τον αποθαμένον σου, κάμε ό,τι ημπορέσης δια την ψυχήν του· σαρανταλείτουργα, μνημόσυνα, λειτουργίες, κερί, λιβάνι, λάδι, νηστείες, προσευχές, ελεημοσύνη.

Βάνει ο Θεός την ευσπλαγχνίαν του και τον σώνει τον αποθαμένον σας και τον βάνει εις τον Παράδεισον ή είναι ελαφροτέρα η κολασίς του. Και όσες γυναίκες φορείτε λερωμένα διά τον αποθαμένον σας να τα εβγάλετε, διατί βλάπτετε και του λόγου σας, βλάπτετε και τους αποθαμένους σας».4

  1. Λευϊτ. 24, 2-3, Πρωτ. Κείμενο: «Έντειλαι Ααρών και τοις υιοίς αυτού καύσαι λύχνον δια παντός… από εσπέρας έως πρωί ενώπιον Κυρίου ενδελεχώς · νόμιμον αιώνιον εις τας γενεάς υμών».
    2. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ, σ. 144.
    3. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ, υποσ., σ. 145: Αγ. Νικόδημου Αγιορείτου, Ερμηνεία εις τον Κανόνα της Κυριακής του Πάσχα.
    4. ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ, σ.235 και ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ, σ.145.

Απίστευτο! Αυτός είναι ο λόγος που όλα τα νεκροταφεία έχουν κυπαρίσσια!

Απίστευτο είναι αυτό που μάθαμε σήμερα και το μοιραζόμαστε μαζί σας! Αυτός είναι ο λόγος που όλα τα νεκροταφεία έχουν κυπαρίσσια!

Είναι γνωστό ότι στα νεκροταφεία φυτεύουν κυπαρίσσια. Μάλιστα υπάρχει και η γνωστή έκφραση: «πήγε στα κυπαρισσάκια».

Αλήθεια όμως, για ποιο λόγο έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο δέντρο για τα νεκροταφεία;

Στην αρχαιότητα τα κυπαρίσσι λέγεται ότι συμβόλιζε την θλίψη. Σύμφωνα με το μύθο, την ονομασία του την οφείλει στον Κυπάρισσο από την Κω που τον μεταμόρφωσε ο θεός Απόλλωνας σε δέντρο έτσι ώστε να παραμείνει αθάνατος, μαζί και η θλίψη του μετά από το θάνατο του αγαπημένου του ελαφιού.

Έτσι σύμφωνα με αυτή την άποψη έμεινε ως πένθιμο δέντρο και φυτεύεται σε κοιμητήρια.

Σύμφωνα με άλλο μύθο, ο Κυπάρισσος ήταν από την Κέα και μια μέρα καθώς το ελάφι κοιμόταν ξαπλωμένο στον ίσκιο, το σκότωσε άθελά του με ένα ακόντιο. Τότε η απόγνωση και η απελπισία τον οδήγησαν στην επιθυμία να βάλει τέλος στη ζωή του. Ζήτησε από τον ουρανό τη χάρη να κυλούν τα δάκρυά του αιώνια. Έτσι οι θεοί ακούγοντας τις κραυγές του και την επιθυμία του τον μετέτρεψαν σε κυπαρίσσι, το δέντρο της θλίψης. Από τότε το κυπαρίσσι θεωρείται σαν πένθιμο δέντρο και φυτεύεται μέχρι σήμερα στα νεκροταφεία.

Μια άλλη θεωρία λέει πως τα κυπαρίσσια φυτεύονται στα κοιμητήρια, για να αποδίδουν φόρο τιμής στους νεκρούς.

Κάποιοι πίστευαν πως φυτεύουν κυπαρίσσια επειδή πρόκειται για ένα δέντρο το οποίο δεν έχει καρπούς δείχνοντας έτσι την έλλειψη ζωής, ενώ και το χρώμα του είναι σκούρο, για να ταιριάζει με την θλίψη.

Το πιο φημισμένο Κυπαρίσσι στην Ελλάδα είναι αυτό που φύτεψε ο Θ. Κολοκοτρώνης στη μνήμη του αδελφού του, Γιάννου, που σκοτώθηκε στην περιοχή.

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος

Μάλλον ο πραγματικός λόγος είναι πως το συγκεκριμένο δέντρο εξαφανίζει τις ανεπιθύμητες μυρωδιές, κάτι που προφανώς και είναι το πρωτεύον στα νεκροταφεία, ενώ και το ριζικό του σύστημα συμβάλλει στο να επιλεχθεί σαν δέντρο στα κοιμητήρια, αφού, δεν απλώνεται και δεν ανασηκώνει το έδαφος και έτσι δεν επηρεάζει τα ταφικά μνημεία.

Πηγή: e-radio.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ανατριχιαστικό! Μάτωσε η εικόνα του Αγίου Παϊσίου! Θαύμα ή κακός οιωνός;

Ρίγη ανατριχίλας στην Σύρο! Έφτιαξε το «σπίτι των αγγέλων» για την νεκρή εγγονή του!

Διαβάστε περισσότερες παράξενες ειδήσεις στο Youweekly.gr

Share