Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έρευνα - "βόμβα": Αυτός είναι ο λόγος που φοράμε τη βέρα μας στο τέταρτο δάχτυλο!

Ποιο το "μυστικό" πίσω από το έθιμο;

Έρευνα -
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 09.12.2019 14:43

Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι ο λόγος που φοράμε τη βέρα μας στο τέταρτο δάχτυλο! Νέα έρευνα - "βόμβα" σχετικά με τον γάμο, μας αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για αυτό το "περίεργο" έθιμο.

Εσείς είχατε αναρωτηθεί ποτέ τον λόγο;

Το έθιμο να φοράμε το γαμήλιο δαχτυλίδι στο τέταρτο δάχτυλο χρονολογείται από την αρχαία Αίγυπτο. Η ένωση δύο ανθρώπων με ένα δαχτυλίδι στο τέταρτο δάχτυλο επιλέχτηκε επειδή πίστευαν ότι από εκεί περνάει η φλέβα που πάει κατευθείαν στην καρδιά. Στην αρχαία Ρώμη, μάλιστα, είχαν δώσει στη φλέβα αυτή το όνομα «vena amoris», δηλαδή φλέβα της αγάπης. Γνωρίζουμε τώρα ότι η καρδιά είναι όργανο για την άντληση αίματος, αλλά τότε πίστευαν ότι ήταν το κέντρο των συναισθημάτων μας. Οι αρχαίοι Έλληνες ακολούθησαν την παράδοση.

Εσείς ετοιμάζεστε να κάνετε το μεγάλο βήμα στην σχέση σας; Να τι πρέπει να προσέξετε πριν βάλετε την βέρα στο δεξί!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ THE BODY ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 3,50 ΕΥΡΩ

Έρευνα σοκ: Αν χρησιμοποιείς αυτές τις λέξεις έχεις κατάθλιψη!

Έρευνα προκαλεί σοκ, αφού αποκαλύπτει πως αν χρησιμοποιείς συγκεκριμένες λέξεις έχεις κατάθλιψη!

Με πάνω από 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να υποφέρουν από κατάθλιψη, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια επιδημία. Και δεδομένου της τωρινής κατάστασης, δεν είναι δύσκολο να αναρωτηθούμε το γιατί.

Οι 4+1 συμπεριφορές που "κρύβουν" κατάθλιψη!

Όλα όσα κάνετε, από τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τους γύρω σας μέχρι τον τρόπο που κοιμάστε και κινείστε, η κατάθλιψη μπορεί να τα αλλάξει. Αυτή η αλλαγή είναι ιδιαίτερα αισθητή στον τρόπο που γράφετε και μιλάτε. Αν έχετε ακούσει ποτέ τη φράση «γλώσσα της κατάθλιψης», θα ξέρετε πως επιδρά σημαντικά στους άλλους. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Clinical Psychοlοgical Science» αποκάλυψε μια κατηγορία λέξεων που μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια αν κάποιος έχει κατάθλιψη. Προφανώς, αν δεν είστε επαγγελματίας γιατρός, δεν μπορείτε να διαγνώσετε μια ασθένεια όπως η κατάθλιψη. Ωστόσο, αν προσέξετε τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι αγαπημένοι σας, πιθανώς μπορείτε να τους βοηθήσετε.

Οι πιο συνηθισμένες λέξεις και φράσεις που πιθανώς υποδηλώνουν την κατάθλιψη:

«Εγώ», «ο εαυτός μου», «εμένα»: Αυτό το μοτίβο αντωνυμιών δηλώνει ότι τα άτομα με κατάθλιψη είναι περισσότερο επικεντρωμένα στον εαυτό τους και λιγότερο συνδεδεμένα με τους ανθρώπους γύρω τους. Αυτές οι αρνητικές αντωνυμίες είναι βασικά πιο αξιόπιστες στην αναγνώριση της κατάθλιψης από άλλες αρνητικές λέξεις, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Πάντα», «ποτέ»: Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα με προφανή συμπτώματα κατάθλιψης έτειναν να χρησιμοποιούν απόλυτες λέξεις στον λόγο τους. Ετσι, αν ακούτε κάποιον αγαπημένο σας να λέει επανειλημμένα φράσεις όπως «πράγματα σαν και αυτό πάντα συμβαίνουν» ή «ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω», δώστε προσοχή.

«Θα έπρεπε…»: Το να εστιάζουν πάντα στα πράγματα που «πρέπει» ή «δεν πρέπει» να κάνουν είναι μέρος της ασπρόμαυρης σκέψης τους που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την κατάθλιψη. «Οι σκέψεις απέχθειας και αρνητικής εντύπωσης για τον εαυτό τους συχνά εμφανίζονται στην κατάθλιψη, οπότε τα “πρέπει” είναι ένα σύμπτωμα αυτής της περιορισμένης και άκαμπτης σκέψης», λέει η δρ Serani.

«Δεν μπορώ…»: Αυτό είναι λίγο περίπλοκο γιατί συχνά τα άτομα με κατάθλιψη «δεν μπορούν» να πλύνουν τα πιάτα ή «δεν μπορούν» να σηκωθούν από το κρεβάτι - και φυσικά «δεν μπορούν» απλώς να το σταματήσουν αυτό. «Πολλά άτομα με κατάθλιψη χρησιμοποιούν επίσης πολύ τη φράση “δεν μπορώ”, όπως “δεν μπορώ να το κάνω αυτό”, “δεν μπορώ να νιώσω καλύτερα” κ.λπ.», λέει η δρ Serani. «Η ασθένεια της κατάθλιψης αποκλείει τη δυνατότητα για πολλά πράγματα».

«Είμαι καλά»: Ενα από τα σημαντικότερα σημάδια της κατάθλιψης είναι η σκέψη ότι την αντιμετωπίζουν «καλά». Μια έρευνα διαπίστωσε πως πολλές γυναίκες προσπαθούν να κρύψουν την κατάθλιψη από φίλους και την οικογένειά τους, αντί να προσπαθήσουν να ζητήσουν βοήθεια. Αν έχετε κάποιον αγαπημένο που είναι πάντα «καλά», θα πρέπει να προσέξετε. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτή τη φράση πιθανώς αισθάνονται πολύ αδύναμοι ή ευάλωτοι για να ζητήσουν βοήθεια.

«Ποιο το νόημα;»: Η κατάθλιψη είναι δυστυχώς μια από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες επειδή όλα αυτά τα συναισθήματα μπορούν να καταπιέσουν το άτομο και να το κάνουν να θέλει να εγκαταλείψει τη ζωή. «Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αισθανθείτε καλύτερα και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, θέλετε να τελειώσει», λέει η δρ Serani και συνεχίζει. «Ετσι, πιστεύετε ότι ο θάνατος είναι ο τρόπος για να βελτιώσετε την κατάσταση».

Πηγή:TV24

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η κρυφή προσευχή για να έρθουν λεφτά στη ζωή σας!

Γλωσσοφαγιά: Αυτή η προσευχή διώχνει το μάτι και την κακή ενέργεια!

Διαβάστε περισσότερα παράξενα θέματα στο Youweekly.gr

Share