Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Προσοχή! Αυτά είναι τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι έχετε την "ασθένεια του Δράκουλα"!

Προκαλούν φρίκη!

Προσοχή! Αυτά είναι τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι έχετε την
ΠΑΡΑΞΕΝΑ 22.12.2019 15:07

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ' όλους μιας και πρόκειται για ένα πρόβλημα υγείας που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά! Αυτά είναι τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι μπορεί κι εσείς να έχετε την τρομερή "ασθένεια του Δράκουλα"!

Ακούγεται βγαλμένο από ταινία φαντασίας ωστόσο είναι αλήθεια! Η "ασθένεια του Δράκουλα" υπάρχει και το όνομα της είναι εμπνευσμένο από το γνωστό μυθιστόρημα του Bram Stoker.

Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι πολύ ξεκάθαρα: Ο ασθενής δεν μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο, ενώ πολύ συχνά τρέχει αίμα και από τα μάτια του!

Σας βρήκαμε επίσης και την παιδική ασθένεια που έχει "σαρώσει" όλα τα σχολεία και απαιτεί μεγάλη προσοχή!

Μόλις εκτεθεί στον ήλιο κάποιος που έχει την "ασθένεια του Δράκουλα", νιώθει οξύ πόνο στο δέρμα, με αποτέλεσμα να περιμένει να έχει συννεφιά ή να νυχτώσει προκειμένου να κυκλοφορήσει έξω.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε ήταν στην Κίνα, όταν ένα παιδάκι, ο Ξιάο συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο. Οι γιατροί εξέτασαν την περίπτωσή του και κατέληξαν στο ότι πάσχει από την "ασθένεια του Δράκουλα".

Μεγάλη προσοχή: Όλοι όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1980 πρέπει να κάνουν εξέταση για αυτή τη νόσο!

Δώστε μεγάλη προσοχή γιατί σας αφορά! Όλοι όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1980 πρέπει να κάνουν εξέταση για αυτή τη νόσο!

Ακούγεται τρομακτικό αλλά είναι αλήθεια: «Περίπου το 80% των ανθρώπων που ζουν με την Ηπατίτιδα C δεν το γνωρίζουν», γι’ αυτό το λόγο οι εξετάσεις είναι απαραίτητες.

Στόχος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης είναι η εκρίζωση των ιογενών ηπατιτίδων στην Ελλάδα και η εξέταση για την ηπατίτιδα C όλων των ατόμων, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1980, κρίνεται αναγκαία.

Μεγάλη προσοχή! Η αρρώστια που "χτυπά" τον Χειμώνα!

Έχει καθιερωθεί πλέον οι γιατροί, με την καταχώρηση της επίσκεψης κάθε εξεταζόμενου που ανήκει στην παραπάνω ηλικιακή ομάδα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, βλέπουν αυτόματη ειδοποίηση, η οποία τους ενημερώνει ότι ο εξεταζόμενος θα πρέπει να κάνει έλεγχο για αντίσωμα ηπατίτιδας C.

Να τονιστεί ότι με τη μορφή αναδυόμενου παραθύρου, στην πλατφόρμα συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ) εφαρμόζεται στοχευμένη προσπάθεια προαγωγής του γενικού προσυμπτωματικού ελέγχου για τη νόσο.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ηπατός Ελλάδας «Προμηθέας» αναφέρει: «Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία, με τη συμβολή των γιατρών, έχει ως στόχο τη μείωση της υποδιάγνωσης της ηπατίτιδας C, καθώς περίπου το 80% των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο δεν το γνωρίζουν. Αλληλένδετα, η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί το πρώτο βήμα για αναζήτηση της αποτελεσματικής θεραπείας που εκριζώνει τον ιό της ηπατίτιδας C».

Η εκρίζωση της ηπατίτιδας C μέχρι το 2030 αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, την οποία έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει και η χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, κατά την προσπάθεια εξάλειψης της νόσου στην Ελλάδα, ως σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θέτει κάποιες βασικές ενέργειες.

Η μείωση της υποδιάγνωσης μέσω ελέγχου του γενικού πληθυσμού και ειδικότερα όσων Ελλήνων έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945 και 1980, καθώς και όλων όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η θεραπεία των ασθενών με ηπατίτιδα C που οδηγεί στην εκρίζωση του ιού.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Προσοχή! Χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό τσιγάρο; Σταματήστε αμέσως- Η ασθένεια που προκαλεί...

Προσοχή! Αυτές είναι οι ασθένειες που σε «απειλούν» το φθινόπωρο!

Διαβάστε περισσότερα παράξενα στο YouWeekly.gr

Share