Φενγκ Σούι: Φέρε κι εσύ τη καλοτυχία στο σπίτι σου!

Όλη η θετική ενέργεια μπορεί να έρθει σπίτι σου με λίγα βήματα

Φενγκ Σούι: Φέρε κι εσύ τη καλοτυχία στο σπίτι σου!

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, αλλά το Φενγκ Σούι εξασκείται πάνω από 4.000 χρόνια στην Κίνα και βασίζεται στην αντίληψη -που συναντάμε και στην πλατωνική φιλοσοφία- ότι ο άνθρωπος και το περιβάλλον του πρέπει να εναρμονίζονται για να «λειτουργήσουν» σωστά. Ακολουθήστε κι εσείς τις παρακάτω πρακτικές και «κλειδώστε» για πάντα την καλοτυχία στο σπίτι σας.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τη σωστή διακόσμηση σύμφωνα με το Φενγκ Σούι ανάλογα με τον χώρο που διαθέτετε:

Καθρέφτες: Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη αλλά και η επιλογή του σχήματός του δεν είναι κάτι απλό για τον χώρο σας. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το σχήμα τους θα πρέπει να είναι στρογγυλό ή οβάλ. Σε καμία περίπτωση όμως να μην είναι τετράγωνο. Χρειάζεται επίσης προσοχή και η τοποθέτησή τους μέσα στο σπίτι. Αν τους βάλετε πολύ ψηλά θα προκαλούν δυσφορία, ενώ αν είναι χαμηλά, πονοκέφαλο. Ξεχωριστή θέση πρέπει να έχουν στην τραπεζαρία του σπιτιού. Βάλτε έναν καθρέφτη απέναντι από το τραπέζι και βελτιώσετε στο μέγιστο την ενέργεια του χώρου.

Μεγάλα έπιπλα: Απομακρύνετε τα ογκώδη έπιπλα, καθώς και όσα έχουν γωνίες ή σκληρές προεξοχές. Δημιουργούν δυσκολία στη κίνησή σας και κατά συνέπεια στη συμπεριφορά σας.

Μεταλλικά αντικείμενα. Μη φοβηθείτε να τα συμπεριλάβετε στη διακόσμησή σας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν το πέταλο του αλόγου, προσοχή όμως καθώς το κοίλο μέρος του πρέπει να κοιτά προς τα πάνω «για να μη φεύγει η τύχη». Πολλοί πολιτισμοί θεωρούν τα πέταλα πολύ καλό φενγκ σούι που φέρνει καλοτυχία στο σπίτι και στους ιδιοκτήτες του. Οι γνώμες όμως διχάζονται στο πώς πρέπει να τοποθετηθεί το πέταλο για να φέρει τύχη. Κάποιοι πιστεύουν πως πρέπει να είναι τοποθετημένο με το άνοιγμα προς τα πάνω για να μην αφήσει την τύχη να φύγει, ενώ άλλοι θεωρούν πως γυρίζοντάς το ανάποδα θα κάνετε την τύχη σας να φύγει. Σύμφωνα πάντως με την κινεζική πρακτική, που θεωρεί πως οι επιφάνειες πρέπει να είναι ανοιχτές για να ρέει η ενέργεια ελεύθερα, καλό θα ήταν να βάλετε το πέταλο με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Ονειροπαγίδα: Σε πολλές χώρες και πολιτισμούς, εκτός από τα μεταλλικά αντικείμενα χρησιμοποιούν πάρα πολύ και τις ονειροπαγίδες καθώς θεωρούν πως εμποδίζουν τα άσχημα όνειρα. Αν κι εσείς βλέπετε πολλά άσχημα όνειρα και θέλετε να τα αποφύγετε, δοκιμάστε να κρεμάσετε μια ονειροπαγίδα, που είναι και όμορφο διακοσμητικό, ειδικά αν τη φτιάξετε μόνοι. Δοκιμάστε το και για παιδικό δωμάτιο.

Προσωπικοί χώροι: Διατηρείτε τους δικούς σας χώρους σε απόλυτη τάξη για να μπορείτε να κινείστε καλύτερα. Αν σας αρέσει η ακαταστασία και διστάζετε να τακτοποιείτε τα πράγματά σας, η θετική ενέργεια δεν θα φτάσει ποτέ σε εσάς και την καθημερινότητά σας.

Προεξοχές. Αποφύγετε πάση θυσία τις προεξοχές. Είτε πρόκειται για μαρκίζες είτε για δοκάρια, σηματοδοτούν προβλήματα στο μέγιστο βαθμό. Το δοκάρι π.χ. πάνω από το τραπέζι της κουζίνας μπορεί να προκαλεί τσακωμούς σε ένα ζευγάρι. Επίσης, αν το δοκάρι βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, είναι πολύ πιθανό να δημιουργεί πεπτικά προβλήματα.

Χρώματα: Σκεφτείτε πολύ πριν επιλέξετε χρώμα για το δωμάτιο του σπιτιού σας. Πιο συγκεκριμένα, διαλέξτε για τους τοίχους απαλά χρώματα, όπως γαλάζιο για το υπνοδωμάτιο, απαλό ροζ για το γραφείο και γήινα χρώματα για την κουζίνα.

Προσοχή στο μπάνιο: Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε μίνι ιαματική πηγή, τοποθετώντας κεριά και αρωματικά έλαια. Ενα μπάνιο με μεγάλο παράθυρο απέναντι στην μπανιέρα είναι επίσης ό,τι καλύτερο για να ονειροπολείτε καθώς χαλαρώνετε στο νερό. Η πόρτα του μπάνιου και το καπάκι της τουαλέτας πρέπει να μένουν πάντα κλειστά, γιατί διαφορετικά απομακρύνεται η καλοτυχία.

Φυτά: Τα μόνα φυτά που δεν εκπέμπουν καλή ενέργεια είναι τα αποξηραμένα γιατί είναι μαραμένα και έχουν πολλή Yin ενέργεια... Αντίθετα, τα τεχνητά φυτά είναι αποδεκτά από το φενγκ σούι, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να μαραθούν. Ετσι αποτελούν μια πολύ καλή λύση, ειδικά για εσωτερικό χώρο, αφού δεν χρειάζονται φως ή πότισμα. Η καλύτερη επιλογή πάντως που μπορείτε να κάνετε είναι τα φρέσκα καθώς απορροφούν στη στιγμή τους αρνητικούς ρύπους από τον χώρο μας και ταυτόχρονα εκπέμπουν οξυγόνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα αντικαθιστάτε συχνά ή έστω να καθαρίζετε τα μαραμένα φύλλα τους. Ποτέ μην επιλέγετε για το εσωτερικό του σπιτιού φυτά που έχουν αγκάθια ή αιχμηρές μύτες.

Σύμφωνα πάντα με το φενγκ σούι, ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού. Για αύξηση γνώσεων και επιτυχίες σε εξετάσεις τοποθετήστε τέσσερα μπαμπού στο γραφείο μελέτης ή βορειοανατολικά, που είναι η πλευρά των γνώσεων. Επίσης, για άνοδο στην καριέρα τοποθετήστε μια πυραμίδα μπαμπού στον βορρά, που είναι η πλευρά της καριέρας. Το δεύτερο πιο σημαντικό φενγκ σούι φυτό είναι η παχίρα, η οποία θεωρείται το φυτό των χρημάτων, με το δέσιμο των κορμών να θυμίζει πλεξούδα. Αλλο φυτό που προσελκύει ευημερία είναι η κρασούλα, γνωστή και ως money plant γιατί τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Τα φυτά για πλούτο ταιριάζουν ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού, που είναι η πλευρά του πλούτου, όπως και στον βορρά. Για αρμονία μην παραλείψετε να τοποθετήσετε μια ροδιά, έστω την καλλωπιστική, που ζει σε μικρές γλάστρες και που, εκτός από αρμονία, φέρνει καλοτυχία στο σπίτι, ενώ ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης, φυτό αρμονίας και ειρήνης θεωρείται η ελιά. Για αγάπη τοποθετήστε το φυτό έρωτας, πόθος ή την κλασική τριανταφυλλιά, που είναι το κατεξοχήν ερωτικό λουλούδι. Αλλο ερωτικό λουλούδι είναι οι τουλίπες και ειδικά οι λευκές, που συμβολίζουν την πίστη. Τοποθετήστε τα λουλούδια της αγάπης νοτιοδυτικά. Για υγεία μην παραλείψετε να φυτέψετε μερικά βότανα ανατολικά, που είναι η πλευρά της υγείας, όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο και τις θεραπευτικές λεβάντες που φέρνουν ηρεμία και διώχνουν τον πονοκέφαλο. Αντίθετα, για προστασία μπορείτε να φυτέψετε έξω από το σπίτι κάκτους και γιούκα (γνωστό και ως το φυτό της ευτυχίας). Aυτά τα φυτά προστατεύουν τον χώρο από κλοπές και βλαβερές ακτινοβολίες - ειδικά εάν το σπίτι σας «βλέπει» σε κάτι άσχημο και βλαβερό όπως είναι ένας πυλώνας ηλεκτρικού ρεύματος. Φυτέψτε έναν κάκτο ανάμεσα από το σπίτι και σε αυτό που σας ενοχλεί αισθητικά. Προστασία φέρνει και ο βασιλικός, που απορροφά την αρνητική ενέργεια, ενώ τη γλωσσοφαγιά και τους κακοπροαίρετους διώχνει ο απήγανος, γνωστός και ως εξορκιστής. Τέλος, το ρόδο της Ιεριχoύς, γνωστό και ως ρόδο της Παναγίας, πραγματοποιεί τις ευχές σας.

Κίτρινο χρώμα: Σίγουρα δεν είναι τοπ στις επιλογές μας, όμως έχετε σκεφτεί πόσο καλύτερα νιώθετε όταν φοράτε ένα κίτρινο ρούχο; Για του λόγο του αληθές, το κίτρινο χρώμα συμβολίζει την ανατολή του ήλιου και τη θετική ενέργεια, ενώ ερεθίζει τη σκέψη και την οξυδέρκεια. Οι διακοσμητές το συνιστούν ιδιαίτερα για την κουζίνα, την τραπεζαρία και τα βόρεια δωμάτια του σπιτιού. Προς θεού όμως, αποφύγετε να βάψετε κίτρινη την κρεβατοκάμαρά σας.

Κρεβατοκάμαρα: Τις συμβουλές, λίγο-πολύ, τις γνωρίζετε. Να την κρατάτε πάντα

τακτοποιημένη και να έχετε χώρο στο δωμάτιό σας για ένα ακόμα άτομο είναι από τα πλέον γνωστά tips. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην παίρνετε ποτέ δουλειά του γραφείου στο υπνοδωμάτιο, ενώ θα πρέπει να απομακρύνετε οτιδήποτε σας θυμίζει σχέσεις του παρελθόντος ή σχέσεις -ακόμα και φιλικές- που δεν ευδοκίμησαν. Ποτέ μην έχετε στην κρεβατοκάμαρα φωτογραφίες όπου ποζάρετε μόνη. Οι πόρτες θα πρέπει να μην κάνουν θόρυβο καθώς κλείνουν και το κρεβάτι σας να είναι πάντα στη σωστή θέση. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βρίσκεται απέναντι από την πόρτα του υπνοδωματίου.

Φως: Οσο περισσότερο φως και καθαρός αέρας υπάρχουν μέσα στο σπίτι σας τόσο πιο ελκυστικό θα το κάνουν στην τύχη. Γι’ αυτό ανοίγετε καθημερινά διάπλατα τα παράθυρά του, έτσι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας μέσα σ’ αυτό. Επίσης, βάλτε μεγάλους λαμπτήρες στις σκοτεινές πλευρές των δωματίων και στον προσωπικό σας χώρο καθρέφτες και κρύσταλλα, ώστε να διαχέεται καλύτερα η ζωογόνα ενέργεια. Το φως του ήλιου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία και την καλή ζωή. Μας φτιάχνει τη διάθεση και μας διατηρεί σε ισορροπία. Επίσης μειώνει την πίεση του αίματος. Ανοίξτε τις κουρτίνες και αφήστε το φως του ήλιου να μπει σε όλο το σπίτι.

Εσπασε; Χάλασε; Τη μεγαλύτερη αρνητική ενέργεια στο σπίτι τη φέρνουν τα περιττά αντικείμενα ή τα χαλασμένα ή οι συσκευές που έχουμε μόνιμα μπροστά μας αλλά δεν χρησιμοποιούμε γιατί δεν μας βολεύουν. Ετσι συγκεντρώνεται μέσα στο σπίτι μεγαλύτερη αρνητική ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα μπλοκάρεται η ροή της θετικής ενέργειας. Δεν έχετε λοιπόν παρά να ξεκινήσετε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Σπασμένα και χαλασμένα έξω από το σπίτι! Αν κάτι έχει σπάσει, μην προσπαθήσετε να το κολλήσετε. Αποδεσμευτείτε από αυτό ακόμα και αν είστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί του. Σε αυτή την περίπτωση φτιάξτε το/κολλήστε το. Προς θεού όμως, αν και πάλι δεν δουλεύει μην το κρατάτε!

Πόρτες: Η εξώπορτα συμβολίζει την αφθονία για το σπίτι. Αν, λοιπόν, από εκεί που περνάει η ενέργεια που φέρνει στο σπίτι χρήμα και υγεία, εσείς έχετε τοποθετήσει περιττά αντικείμενα, την μπλοκάρετε. Μην καλύπτετε τις πόρτες με έπιπλα. Αφήστε ελεύθερους διαδρόμους για τη σωστή κίνηση, ενώ για να ενεργοποιήσετε την αφθονία τοποθετήστε ένα φωτιστικό στη γωνία του σαλονιού. Λένε, ωστόσο, ότι το χρώμα της πόρτας μπορεί να δείξει αν είστε καλότυχοι ή όχι στη ζωή σας. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, οι πόρτες που βλέπουν προς νότο πρέπει να είναι βαμμένες κόκκινες ή πορτοκαλί, αυτές που βλέπουν βόρεια πρέπει να βάφονται μπλε ή

μαύρες, οι δυτικές πόρτες είναι καλό να είναι γκρι ή λευκές και οι ανατολικές είναι τυχερές όταν είναι πράσινες ή καφέ.

Χαρά: Θέλετε να ενσωματώσετε χαρά μέσα στο σπίτι σας; Πολύ απλά σκεφτείτε ποιοι είναι οι στόχοι σας και τι ακριβώς είναι αυτό που σας δίνει απεριόριστη χαρά. Αφού το σπίτι σας είναι μια μεταφορά του τι θέλετε να έχετε στη ζωή σας, φροντίστε να το μεταμορφώσετε σε έναν χώρο χαράς. Βάλτε χαρούμενα αντικείμενα σε διάφορα σημεία του (παιχνίδια ή έργα τέχνης με έντονα χρώματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση). Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πιο χαρούμενα χρώματα στους τοίχους. Απλά σιγουρευτείτε ότι το σπίτι σας αντιπροσωπεύει την ιδέα της ευτυχίας. Ενσωματώστε ακόμα διάφορα κινούμενα αντικείμενα καθώς τα πράγματα που εμπεριέχουν κίνηση, όπως είναι τα μικρά συντριβάνια, οι ανεμιστήρες, οι κουνιστές καρέκλες, αυξάνουν τη θετική κίνηση της ενέργειας και επομένως πληθαίνουν τη χαρά. Βάλτε επομένως τέτοια αντικείμενα στο σπίτι σας και ζήστε μια πιο χαρούμενη ζωή.

Πράσινο στο μπάνιο: Τοποθετήστε στο μπάνιο σας φυτά με στρογγυλά φύλλα που μοιάζουν με νομίσματα. Βάλτε τα δίπλα στην τουαλέτα, την μπανιέρα ή τον νιπτήρα. Διακοσμήστε το μπάνιο με φυτά που κρατούν υγρασία στις ρίζες τους και μπλοκάρουν το στράγγισμα της ενέργειας. Αν το μπάνιο σας δεν έχει έντονο φωτισμό, βάλτε μερικά μπαμπού σε ένα βάζο με καθαρό νερό. Λέγεται επίσης πως το καπάκι της τουαλέτας θα πρέπει να παραμένει κλειστό ώστε να μη φεύγει από εκεί η καλοτυχία και το χρήμα.

Βάλτε... μουσική: Σύμφωνα με το φενγκ σούι, η μουσική είναι ικανή να φέρει χαρά σε όλο τον κόσμο ακόμα και σε εκείνους που θεωρούν πως τους έχει εγκαταλείψει προ πολλού. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να έχετε μόνιμα μουσική μέσα στο σπίτι σας, βάλτε μερικά αντικείμενα που προκαλούν όμορφους ήχους καθώς περιφέρεστε μέσα στο σπίτι ή με τον αέρα που μπαίνει από τα ανοιχτά παράθυρα.

Φέρτε τη φύση σπίτι σας: Υπάρχει μια φυσιολογική και ψυχολογική ανάγκη για σύνδεση με τη φύση καθώς όπως λένε... η φύση θρέφει την ψυχή. Επομένως είναι πολύ δύσκολο να έχετε την ευτυχία στο σπίτι σας αν δεν έχετε καθόλου φυσικά στοιχεία μέσα σε αυτό. Εκτός από τα λουλούδια που είναι απαραίτητα, μη διστάσετε να βάλετε ένα ενυδρείο στο σαλόνι. Συγκεκριμένα, χρειάζονται 9 χρυσόψαρα (8 κόκκινα ή χρυσά και 1 μαύρο) και σύντομα θα δείτε να ξεκλειδώνετε η ροή του χρήματος και της τύχης. Από τα στοιχεία που θα πρέπει να

έχετε στο σπίτι σας είναι σίγουρα και τα μπαμπού, πάντα σε εννιάδες. Αδιαμφισβήτητα, από τα πιο γνωστά σύμβολα που φέρνουν επίσης καλοτυχία και λεφτά είναι τα ελεφαντάκια. Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε διακοσμητικά για να επιλέξετε για το δικό σας σπίτι. Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη γονιμότητα, είναι καλό να τοποθετήσετε ένα ζευγάρι απέναντι από το κρεβάτι σας. Γενικότερα τα χρώματα που θα πρέπει να κυριαρχούν στους χώρους που κινείστε είναι το μοβ και το πράσινο, καθώς θεωρούνται και τα δύο πολύ κοντά στη φύση. Βοηθούν λοιπόν και αυτά στην καλή ροή της ενέργειας ή αλλιώς κατά το φενγκ σούι, το χρήμα πάει και πέφτει όπου δει αυτά τα χρώματα. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί επιμένουν πως ακόμα και με αυτά τα χρώματα δεν θα πρέπει να το παρακάνετε. Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες επιφάνειες, αλλά μικρές και ευδιάκριτες. Και τα σταφύλια, τα μαύρα όμως, φαίνεται να έχουν την τιμητική τους στο φενγκ σούι. Θεωρείται πως φέρνουν τύχη και χρήμα στο σπίτι που τα φιλοξενεί. Φροντίστε να τα αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ηρεμία: Και ποιος δεν θέλει ηρεμία και γαλήνη στο σπίτι του; Αν θέλετε κι εσείς να την κερδίσετε, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανάψετε ένα κερί στον χώρο σας σε ροζ χρώμα.

Καμπάνες: Μικρές ή μεγάλες δεν έχει σημασία... πάντως συνηθίζεται στην εξώπορτα οι περισσότεροι λαοί να βάζουν καμπάνες. Οχι για να καταλαβαίνουν την παρουσία κάποιου που φτάνει στο σπίτι, αλλά γιατί φέρνει τύχη και χρήματα.

Χρήματα: Εννοείται πως για να δείτε στο πορτοφόλι και τον τραπεζικό σας λογαριασμό περισσότερα χρήματα, θα πρέπει να να φέρεστε σε αυτά που έχετε σωστά! Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να κρατήστε τα ευρώ σας απλωμένα σε μεγάλα πορτοφόλια και όχι διπλωμένα ή τσακισμένα στη μέση. Το φενγκ σούι υποστηρίζει πως με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν και άλλα χρήματα. Φυλάξτε τα βιβλιάρια σας και τα μπλοκ των επιταγών σας σε ένα κουτί πράσινου ή μοβ χρώματος, το οποίο θα είναι τοποθετημένο στην έξω αριστερή γωνία του γραφείου σας (στο σπίτι). Προσοχή! Δεν επιτρέπεται να φυλάτε στο σημείο που βάζετε τα χρήματά σας αποδείξεις εξόδων. Ούτε στο πορτοφόλι, ούτε στη τσάντα, ούτε σε κάποιο συρτάρι. Χρήματα και αποδείξεις θα πρέπει να είναι φυλαγμένα σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού. Τέλος, τα χρήματα είναι και αυτά μια μορφή ενέργειας που πρέπει να κυλάει μέσα και έξω από τη ζωή σας. Δηλαδή, μην το πολυσκέφτεστε και με χαρά δώστε όχι μόνο τα

χρήματά σας αλλά και τα καλά σας συναισθήματα. Το σύμπαν θα σας ανταμείψει φέρνοντάς τα πίσω σε εσάς πολλαπλάσια!

Φένγκ σούι και... στο γραφείο

Προσανατολίστε σωστά το γραφείο: Οι ειδικοί του φενγκ σούι θα σας έλεγαν πως η θέση του γραφείου είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε. Αν κοιτάτε προς τη λάθος κατεύθυνση μπορεί να χαλάσετε την ενεργειακή ισορροπία του γραφείου σας. Το ιδανικό είναι να βάλετε το γραφείο σε σημείο που να κοιτάζει προς την πόρτα και να έχει και τοίχο από πίσω για σταθερότητα. Μη βάλετε ποτέ το γραφείο σας μπροστά από πόρτα ή παράθυρο.

Κρύψτε τα καλώδια και το χάος του γραφείου σας: Αν έχετε πολλά καλώδια στο πάτωμα να δημιουργούν έναν χαμό, καλό θα ήταν να τα κρύψετε. Οι ειδικοί λένε πως η ακαταστασία σταματάει τη ροή της ενέργειας, σας δημιουργεί άγχος και επομένως δίνει στον χώρο αρνητική ενέργεια. Κρύψτε τα καλώδια κάτω από το γραφείο σας.

Διακοσμήστε με τη σωστή τέχνη: Σε ένα γραφείο που δημιουργείται με τους κανόνες του φενγκ σούι πρέπει να υπάρχουν πίνακες, έργα τέχνης και φωτογραφίες που εμπνέουν και σας κάνουν πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς. Προσθέστε λουλούδια και όμορφη τέχνη, κρεμάστε εικόνες με εμπνευσμένα αποφθέγματα που συμβολίζουν όλα όσα θα θέλατε να πετύχετε.

Φυσικό φως και φρέσκος αέρας: Μην έχετε σκοτάδι στον χώρο του γραφείου σας. Καλό είναι να αφήνετε πάντα το φως του ήλιου να μπαίνει μέσα και τον φρέσκο αέρα να ανακυκλώνεται όσο περισσότερο γίνεται. Το φως του ήλιου σας γεμίζει βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για την καλή διάθεση και την αύξηση της δημιουργικότητας, ενώ ο αερισμός θα συμβάλλει στα καλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα μέσα στον χώρο. Ανοίξτε τα παράθυρα για 4 λεπτά κάθε ώρα, μόνο αυτό φτάνει.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά χρώματα: Δεν ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις στη διακόσμηση ενός γραφείου, σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σούι. Τα καλύτερα χρώματα για να

διακοσμήσετε έναν εργασιακό χώρο είναι το απαλό κίτρινο, το μπεζ, το παλ χρυσό, το παλ πορτοκαλί, το απαλό πράσινο και το μπλε. Προσθέτοντας λευκές πινελιές θα ενισχύσετε τη συγκέντρωση του νου σας. Τα καφέ και οι γήινες αποχρώσεις προσφέρουν σταθερότητα στο γραφείο και τονώνουν το μυαλό.

Η ΝΑ γωνία του γραφείου σας: Λέγεται πως η νοτιοανατολική γωνία του γραφείου είναι η πιο πλούσια. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό είναι να βάλετε σύμβολα πλούτου σ’ αυτό το σημείο. Τέτοια σύμβολα μπορεί να είναι: ένα φυτό (κυρίως νεφρίτης) σε κόκκινο βάζο, φωτογραφίες ή εικόνες αντικειμένων που συμβολίζουν τον πλούτο, ένα σιντριβανάκι με τρεχούμενο νερό και ένα βαρύ κρύσταλλο που να ζυγίζει όσο τα χρήματα που θα βγάλετε.

Χρησιμοποιήστε νερό που ρέει: Το νερό που ρέει λέγεται πως συμβολίζει τον πλούτο. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι περισσότερες επιτυχημένες πόλεις στον κόσμο έχουν έναν ποταμό να τις διασχίζει. Βάλτε το σιντριβάνι σας στην είσοδο του γραφείου σας.

Πηγή: ΤV24

Ανανεώστε τον σαλόνι του σπιτιού σας μέσα σε μια ώρα! Χωρίς περιττά έξοδα και κούραση!

Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό και οι περισσότεροι από εμάς θα ευχόμασταν να είχαμε λίγο περισσότερο. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιο tip να σας δώσουμε για το πώς θα αυξηθούν οι ώρες μέσα στη μέρα.

Έχουμε όμως μερικούς τρόπους για το πώς μπορείτε να ανανεώσετε το καθιστικό σας μέσα σε 1 μόνο ώρα έτσι ώστε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο!

Δώστε βάση στις γωνίες Το έχουμε ξαναπεί και έχει τη σημασία του: οι γωνίες είναι από τα πράγματα που οι περισσότεροι παραβλέπουν όσον αφορά τη διακόσμηση. Ασχοληθείτε μαζί τους και κάντε μικρές προσθήκες στον χώρο σας. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως μια γλάστρα ή ένα φωτιστικό δαπέδου ή μπορείτε να είναι κάτι πιο σύνθετο, όπως μια πολυθρόνα με το δικό της coffee table. Γενικά επιλέξτε κομμάτια τα οποία είναι ψηλά και θα δείτε το καθιστικό σας να μεταμορφώνεται.

Οργανώστε χρωματικά τα βιβλία σας Είτε έχετε κάποια μεγάλη συλλογή βιβλίων, είτε κάποια μικρότερη, δεν έχει σημασία. Αν οργανώσετε τα βιβλία σας χρωματικά θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα έχει μεγάλη επίδραση στον χώρο. Αν δεν έχετε αρκετά ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε το φάσμα του ουράνιου τόξου βγάλτε μερικά από τη βιβλιοθήκη - τα οποία ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα (μετράνε και τα ουδέτερα χρώματα) - και τοποθετήστε τα πάνω στο coffee table.

Εκτυπώστε και βάλτε σε πλαίσιο μερικές φωτογραφίες Παρόλο που βγάλατε 6.875 φωτογραφίες τους τελευταίους έξι μήνες, πότε ήταν η τελευταία φορά που εκτυπώσατε κάποια; Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες δεν αξιοποιούνται όσο θα έπρεπε στην digital εποχή που διανύουμε. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας δίνουν οι κάμερες των smartphones, εκτυπώστε μερικές, βάλτε τις σε πλαίσιο και κρεμάστε τις στον τοίχο για μια γρήγορη και πολύ ενδιαφέρουσα ανανέωση του χώρου.

Αναδιατάξτε τα έπιπλά σας Αν ανήκετε στους ανθρώπους που η συχνή αναδιάταξη των επίπλων σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι σας. Είναι μια θεραπευτική εμπειρία που φέρνει νέο αέρα σε όλους τους χώρους. Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια δωρεάν online εφαρμογή όπως το Roomle για να δείτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα πριν ξεκινήσετε να τα μετακινείτε τα έπιπλά σας.

Πηγή: spirossoulis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ θα βρεις το σαλόνι των ονείρων σου!

Λακ: Έξυπνες χρήσεις για μέσα και... έξω από το σπίτι!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Youweekly.gr!