Το ένα απορροφά όλη τη καλή ενέργεια και το άλλο φέρνει νεύρα - Τα 5+1 φυτά που το Feng Shui απαγορεύει ρητά να έχεις μέσα στο σπίτι

Έξω αμέσως!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πηγή: Pexeles / Designecologist
Πηγή: Pexeles / Designecologist

Τα φυτά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μας και την διάθεσή μας. Ωστόσο, αν δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με αυτά, οι επιλογές μας μπορεί να αποβούν μοιραίες. Γι' αυτό καλό είναι να αποφεύγουμε αυτά που φέρνουν γρουσουζιά, κακή ενέργεια και νεύρα. Σας τα έχουμε συγκεντρώσει όλα εδώ (δείτε εδώ ποια φυτά πρέπει να κρατήσετε οπωσδήποτε μακριά από τα παιδιά σας)!

Τα φυτά που φέρνουν κακή ενέργεια και νεύρα

Κάκτος

Οι κάκτοι είναι πολύ ενδιαφέροντα φυτά που έχουν σε γλάστρες, καθώς αναπτύσσονται αργά και, τα περισσότερα από αυτά, δεν φτάνουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Αλλά προσελκύουν αρνητική ενέργεια, οπότε είναι σημαντικό να αποφύγετε την τοποθέτησή τους στην είσοδο του σπιτιού.

Κάκτος
milivigerova / pixabay

Γαρίφαλο αέρα

Το γαρίφαλο του αέρα, του οποίου το επιστημονικό όνομα είναι Tillandsia aeranthos, Είναι ένα πολύ εύκολο στην καλλιέργεια φυτό που διατηρείται συνήθως σε εσωτερικό χώρο. Ωστόσο, δεν είναι βολικό να το έχετε μέσα στο σπίτι αφού απορροφά καλή ενέργεια.

Αναρριχητικά φυτά

Τα αναρριχητικά φυτά και τα φυτά αναρρίχησης είναι αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους. Υποτίθεται ότι εάν έχουν αμπέλι ή αναρριχητικό φυτό σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να κοπούν καθώς μεγαλώνουν έτσι ώστε να μην καλύπτουν πλήρως τις επιφάνειες.

Στην περίπτωση που μεγαλώνουν πολύ δεν θα επιτρέψουν τη θετική ενέργεια να ρέει καλά μέσα στο περιβάλλον του σπιτιού. Επομένως, η καλύτερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι είναι ότι έχουμε αυτόν τον τύπο φυτών στον κήπο.

Ορτένσια

Οι ορτανσίες είναι όξινοι θάμνοι (δηλαδή χρειάζονται ένα υπόστρωμα και νερό άρδευσης με χαμηλό pH, μεταξύ 4 και 6, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν καλά), τα οποία σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι αντιπροσωπεύει τη μοναξιά. Επομένως, δεν συνιστάται να το έχετε μέσα στο σπίτι.

Agave

Ο Agave Είναι πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη διακόσμηση κήπων. Οι λάτρεις του ήλιου, είναι προτιμότερο να τα έχετε έξω από το σπίτι, είτε στο αίθριο είτε στο μπαλκόνι, ή στον ίδιο τον κήπο, εάν είναι διαθέσιμο.

Agave
Hans / Pixabay

Αγκάθι του Χριστού

Επειδή αυτός ο τύπος φυτού έχει αρκετά κοφτερά αγκάθια, υπάρχουν διάφορες πεποιθήσεις για αυτό. Η βασική πεποίθηση είναι ότι πιστεύεται ότι αυξάνει την κατάσταση των νεύρων και των εντάσεων στο σπίτι. Η ίδια πεποίθηση λέει ότι αν τα τοποθετήσετε έξω, θα χρησιμεύσουν ως φυλαχτό που βοηθά στην προστασία του σπιτιού από όλες τις κακές δονήσεις που προέρχονται από έξω.

Τα 5 φυτά που φέρνουν πλούτο και τύχη

ενικά όμως να θυμάστε πως πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στα φυτά, καθώς μερικά είναι κι αρκετά επικίνδυνα, όπως αυτά τα συγκεκριμένα (δείτε εδώ ποια) τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τοξική δηλητηρίαση, διάρροια και θάνατο!

Μπαμπού

Τα μπαμπού χαρίζουν ηρεμία, υγεία, ευτυχία, πλούτο και αγάπη. Σύμφωνα με το Feng Shui τα μπαμπού πρέπει να τοποθετούνται πάνω σε τραπέζι και ποτέ στο πάτωμα. Επίσης, ο αριθμός των μπαμπού καθορίζει και την επίδρασή τους στον χώρο. Έτσι τα δύο μπαμπού προσφέρουν την αγάπη, τα τρία την ευτυχία, τα πέντε ή επτά προσελκύουν την υγεία, τα έξι ή οκτώ τον πλούτο και την αφθονία, τα εννέα γενικά την καλή τύχη, τα δέκα εκφράζουν την επιθυμία για ικανοποίηση κα τέλος τα εικοσιένα την υγεία και τον μεγάλο πλούτο.

undefined

Κράσουλα

Η κράσουλα είναι ένα φυτό με στρογγυλά φύλλα, τα οποία σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν τύχη και ευημερία. Επίσης, λέγεται ότι το συγκεκριμένο φυτό, εάν τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού, φέρνει πλούτο και επιτυχίες.

Κράσουλα φυτό

Σενσιβέρια

Η σενσιβέρια είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που σύμφωνα με το Feng Shui, διώχνει την αρνητική ενέργεια. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα με αποτέλεσμα να βελτιώνει την ποιότητα του χώρου.

Παχίρα

Η παχίρα λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη, ισορροπία και πλούτο. Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό με πλεγμένο κορμό και το σχήμα των φύλλων της αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του Feng Shui: το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο.

undefined

TAGS