Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία
Tastefull

Με αυτές τις συνταγές θα δώσετε άλλη γεύση στο Σαρακοστιανό τραπέζι!

Με αυτές τις συνταγές θα δώσετε άλλη γεύση στο Σαρακοστιανό τραπέζι!
Tastefull 10.03.2019 15:10
Αρθρογράφος: Δημήτρης Αλεξάνδρου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Θέλω να ξεκινήσω λίγο ανάποδα. Τι εννοώ; Είμαι ο Δημήτρης Αλεξάνδρου (ναι αυτός που νομίζετε) αλλά θα σας ξανασυστηθώ.

Όσοι με ξέρετε θα με γνωρίσετε με έναν διαφορετικό τρόπο, όσοι δεν με ξέρετε... θα με μάθετε καλά, αφού μαζί παρέα θα χτίσουμε μια διαδραστική σχέση.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Aθήνα, από μικρό παιδί είχα πείσμα για το κάθε τι, αντίδραση για τα πάντα, εμμονή με τον πιο δύσκολο, δύσβατο δρόμο. Παρόλα αυτά η τύχη μού χαμογέλασε. Μπήκα στον χώρο του modeling, ταξίδεψα και ταξιδεύω πολύ, γνώρισα και εξακολουθώ να γνωρίζω σπουδαίους ανθρώπους με ταλέντο.

Τη μετάβαση στον χώρο της τηλεόρασης την έκανα δίπλα στην Ελένη Μενεγάκη, την πιο όμορφη και εργατική Ελληνίδα παρουσιάστρια της τηλεόρασης. (Δεν είπαμε πως υπήρξα τυχερός;) Σήμερα συνεχίζω να βλέπω, να δοκιμάζω, να πειραματίζομαι, να μαθαίνω. Αδυναμία μου τα δύο σκυλιά μου Zευς και Λοβ, είναι κάτι σαν στήριγμα για εμένα.

Αγαπώ τις γυναίκες, τις σέβομαι. Λατρεύω τα αμάξια, τη γρήγορη οδήγηση, την ταχύτητα. Αυτά τα λίγα από μένα... Από εδώ και πέρα, μέσα από το youweekly.gr θα ανακαλύπτουμε παρέα τα νέα trends γύρω από το styling, το grooming, το wellness, τα αυτοκίνητα, τα ταξίδια, το dating και θα λύνω κάθε σας απορία. Με απλά λόγια, ειλικρινά, σταράτα. Έτσι όπως θα “τα λέγατε” με τον κολλητό σας. Stay tuned...”

Αρθρογράφος: Δημήτρης Αλεξάνδρου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Μαζί με τον φίλο μου διάσημο pastry chef (ανήσυχο πνεύμα και Elite Pro αθλητή) Δημήτρη Δράκο διαλέξαμε από το supermarket Μασούτης τα πιο αγνά υλικά, σηκώσαμε μανίκια και ετοιμάσαμε τρεις τέλειες νηστίσιμες λιχουδιές (λαγάνα, ταραμά και σιμιγδαλένιο χαλβά) που θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας!

undefined

Κολλητοί και οι δύο με τον Δημήτρη, μας ενώνει το motto “ή κάνεις κάτι σωστά ή καθόλου" κάνοντας μόνο ότι μας ευχαριστεί και τώρα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μάς δίνει χαρά να βάλουμε τα δυνατά μας στην κουζίνα, μόνο για εσάς!

Λαγάνα
600γρ αλεύρι
30γρ μαγια νωπή
4 κ.σ ελαιολαδο
1κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
300-350γρ χλιαρό νερό
Σουσάμι λευκό για πασπαλισμα

Λαγάνα παραλλαγή
Υλικά βασικής ζύμης +
100γρ ελιές σε ροδέλες
100 γρ ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
1κ.γ ρίγανη

Ταραμοσαλατα
400γρ.ψωμι για τοστ (καθαρό βάρος χωρίς την κορα)
Νερό για το μούλιασμα του ψωμιού
4 κ.σ γεματες ταραμά λευκό
300 γρ ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κρεμμύδι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
1 πρέζα λευκό πιπέρι

Παραλλαγή ταραμά
Αντί για ψωμί
300γρ.βρωμη μουλιασμένη με 600γρ βραστό νερό
+100γρ ελαιολάδο

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
250γρ σιμιγδάλι χοντρό
200γρ ηλιέλαιο
300γρ ζάχαρη
100γρ μελι
1200γρ νερό
2 ξυλάκια κανελας
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
100γρ καρύδια χοντροκομμένα
100γρ σταφίδες
Κανέλα για πασπάλισμα

Ευγενική χορηγία προϊόντων: Μασούτης

O Δημήτρης Δράκος φόρεσε βραχιόλια Gregio, από πολυκαταστήματα Avenue
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου φόρεσε μπλούζα, Lacoste, από πολυκαταστήματα Notos
Ποδιές: Emmanouil.com

Share