Με αυτές τις συνταγές θα δώσετε άλλη γεύση στο Σαρακοστιανό τραπέζι!

Αρθρογράφος: Δημήτρης Αλεξάνδρου
Δημήτρης Αλεξάνδρου
Με αυτές τις συνταγές θα δώσετε άλλη γεύση στο Σαρακοστιανό τραπέζι!

Μαζί με τον φίλο μου διάσημο pastry chef (ανήσυχο πνεύμα και Elite Pro αθλητή) Δημήτρη Δράκο διαλέξαμε από το supermarket Μασούτης τα πιο αγνά υλικά, σηκώσαμε μανίκια και ετοιμάσαμε τρεις τέλειες νηστίσιμες λιχουδιές (λαγάνα, ταραμά και σιμιγδαλένιο χαλβά) που θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας!

Κολλητοί και οι δύο με τον Δημήτρη, μας ενώνει το motto “ή κάνεις κάτι σωστά ή καθόλου" κάνοντας μόνο ότι μας ευχαριστεί και τώρα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μάς δίνει χαρά να βάλουμε τα δυνατά μας στην κουζίνα, μόνο για εσάς!

Λαγάνα
600γρ αλεύρι
30γρ μαγια νωπή
4 κ.σ ελαιολαδο
1κ.γ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
300-350γρ χλιαρό νερό
Σουσάμι λευκό για πασπαλισμα

Λαγάνα παραλλαγή
Υλικά βασικής ζύμης +
100γρ ελιές σε ροδέλες
100 γρ ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
1κ.γ ρίγανη

Ταραμοσαλατα
400γρ.ψωμι για τοστ (καθαρό βάρος χωρίς την κορα)
Νερό για το μούλιασμα του ψωμιού
4 κ.σ γεματες ταραμά λευκό
300 γρ ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κρεμμύδι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
1 πρέζα λευκό πιπέρι

Παραλλαγή ταραμά
Αντί για ψωμί
300γρ.βρωμη μουλιασμένη με 600γρ βραστό νερό
+100γρ ελαιολάδο

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
250γρ σιμιγδάλι χοντρό
200γρ ηλιέλαιο
300γρ ζάχαρη
100γρ μελι
1200γρ νερό
2 ξυλάκια κανελας
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
100γρ καρύδια χοντροκομμένα
100γρ σταφίδες
Κανέλα για πασπάλισμα

Ευγενική χορηγία προϊόντων: Μασούτης

O Δημήτρης Δράκος φόρεσε βραχιόλια Gregio, από πολυκαταστήματα Avenue
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου φόρεσε μπλούζα, Lacoste, από πολυκαταστήματα Notos
Ποδιές: Emmanouil.com