Βάσια Μαυράκη: Η αστρολόγος της Φαίης Σκορδά μας άνοιξε το σπίτι της - Αποκλειστικές φωτογραφίες

Μένει στα βόρεια προάστια με τον στρατιωτικό πιλότο σύζυγό της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Είναι μια υπέροχη μαμά και... γατομαμά όπως λέει η ίδια για τον εαυτό της που σκέφτεται σύντομα να γράψει και ένα βιβλίο για γάτες... Η αστρολόγος και συγγραφέας Βάσια Μαυράκη μας ανοίγει το σπίτι της και την καρδιά της και μας μιλά για τον ευτυχισμένο γάμο της και την σχέση ζωής της με τον στρατιωτικό πιλότο Στέλιο Μπούνα που της χάρισε δυο υπέροχα παιδιά, τον Περικλή και τον Ηλία, την απόφασή της να μοιραστεί την γνώση και την εμπειρία της με την αστρολογία στο “Πρωινό Μου” με την Φαίη Σκορδά, ενώ προβλέπει τις εξελίξεις και τις συμπαντικές αλλαγές που θα φέρει το 2023 στην ζωή μας...

Οι μεταφυσικές ανησυχίες της και η γιαγιά της την οδήγησαν μέχρι την αστρολογία... Η Βάσια Μαυράκη είναι μια γοητευτική Παρθένος που μοιράζεται τις γνώσεις της και τις ερμηνεύει με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο που κερδίζει σε καθημερινή βάση ολοένα και περισσότερο τηλεθεατές.

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Βάσιας Μαυράκη στο περιοδικό YOU

Βάσια Μαυράκη Σκορδά Πρωινό μας

Πως και αποφάσισες να ασχοληθείς με την αστρολογία;

Ανέκαθεν υπήρχε μέσα μου μεταφυσικές ανησυχίες που με “έτρωγαν” και η αστρολογία μού έδωσε ολοκληρωμένες απαντήσεις. Είναι μια ουράνια διαδικασία που σε βρίσκει αυτή όταν θέλει, έτσι κάποια στιγμή λειτούργησε και σε εμένα αυτή η όψη Ήλιου- Ουρανού που έχω στον χάρτη μου, άλλαξε την κατάλληλη στιγμή την ζωή μου μαζί με την συγγραφή και με έκανε να την αγαπήσω και να την υπηρετώ.

Τις μεταφυσικές ανησυχίες σε ποια ηλικία άρχισες να τις έχεις;

Από παιδί, ήθελα να ξέρω ποιοι είμαστε, που πάμε και από που έχουμε έρθει... Με την γιαγιά μου και την αδερφή μου συζητούσαμε πολύ για τέτοια θέματα και έτσι άρχισα να τα ψάχνω μέσω της αστρολογίας, που εξηγεί την αρχή και το τέλος. Αστρολογία δεν είναι μόνο τα ζώδια, αλλά πολλά παραπάνω, οι πλανητικές θέσεις, οι μαθηματικές γωνίες που δημιουργούν οι πλανήτες μεταξύ τους. Δυστυχώς αυτή την αρχαιότατη επιστήμη την έχουν κακοποιήσει και την έχουν λοιδωρήσει κάποιοι που δεν την γνωρίζουν και παριστάνουν τους αστρολόγους.

Σου έκαναν κατά κάποιον τρόπο bullying, όταν τους είπες για την αστρολογία και πότε άρχισαν να σε πιστεύουν πιο σοβαρά;

Βάσια Μαυράκη

Κανένας δεν παραδέχεται ότι πιστεύει στα άστρα, όμως όλοι έχουν απορίες. Ευτυχώς που έχω χιούμορ και είμαι διαλλακτική, παίρνω όμως την ρεβάνς όταν πραγματικά αποδεικνύεται ότι έχω δίκιο. Άρχισαν να με πιστεύουν πιο σοβαρά όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε να παρθεί μια σοβαρή επαγγελματική απόφαση για τον άντρα μου. Στην αρχή η οικογένειά μου έλεγε τα δικά της και μου έκανε πλάκα “έλα αστρολόγε να μας πεις το μέλλον μας”, όμως άρχισε να με αποδέχεται την συγκεκριμένη στιγμή γιατί η συμβουλή που έδωσα στον Στέλιο ήταν εξαιρετικά σημαντική και στην πορεία τού βγήκε σε καλό.

Παντρεύτηκες από μεγάλο έρωτα;

Ναι και εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας.

Όταν γνώρισες τον άντρα σου, ρώτησες από διαστροφή τι ζώδιο είναι;

Ναι, κάναμε πλάκα ο ένας στον άλλον για να δούμε εάν ταιριάζουμε.

Έκανες τον αστρολογικό χάρτη της σχέσης σας στα κρυφά ή στα φανερά;

Καμμιά φορά παραπονιέται ο άντρας μου ότι λέω τους χάρτες όλων και δεν βλέπω τον δικό του, όμως τους δικούς μας χάρτες τους έχω μόνιμα στο μυαλό μου. Και επειδή εκεί τα βλέπουμε όλα του κάνω πλάκα και του λέω “σε συμφέρει να δω τον χάρτη σου;” Στον δικό μου χάρτη και στου Στέλιου έχουμε μια όψη που είναι η απολύτη αρμονική όψη των ζευγαριών που έχουν έρθει σε αυτή την ενσάρκωση για να μείνουν μαζί. Όταν ο Πλούτωνας του ενός κάνει Σύνοδο με τον Δία του άλλου σε μια συναστρία, μιλάμε για ένα κάρμα που με κανέναν τρόπο δεν μπορείς να αποφύγεις την σχέση. Επίσης ο δικός μου Άρης είναι στις 2 μοίρες του Τοξότη που ονομάζονται “μοίρες της αεροπορίας”- πόσο τυχαίο είναι αυτό;

Ο άντρας σου είναι στρατιωτικός πιλότος και σήμερα εργάζεται πιλότος σε ιδιωτικό αεροσκάφος. Λόγω του επαγγέλματός του η ζωή μαζί του ήταν δύσκολη;

Βάσια Μαυράκη σπίτι

Αρκετά. Όπου γινόταν σύρραξη, πόλεμος στον Περσικό, στο Αιγαίο, στα Ίμια, ο Στέλιος ήταν πάντα εκεί και εγώ ήμουνα στο σπίτι με δυο μικρά αγόρια. Εάν έκανα και εγώ τότε αυτά που είχα στο μυαλό μου ίσως να μην ήταν τόσο εύρυθμα τα πράγματα μέσα στην οικογένεια. Δεν μετανιώνω καθόλου που αποφασίσαμε να μείνω με τα παιδιά και έκανα αυτό που ήθελα όταν μεγάλωσαν, άλλωστε η δική μου δουλειά θέλει εμπειρία και ωριμότητα.

Το 2023 θα είναι μια καλή χρονιά;

Θα είναι ένας σταθμός στην ανθρωπότητα που θα διαχωρίζει το παρελθόν από το μέλλον. Δυο πολλοί σημαντικοί πλανήτες, ο Πλούτωνας που ήταν στον Αιγόκερο από το 2008 θα αλλάξει ζώδιο τον Μάρτιο του 2023 και θα μπει στον Υδροχόο. Ο Πλούτωνας είναι η μετάλλαξη, το τέλος που θα φέρει την Αναγέννηση. Ο Κρόνος θα περάσει τον Μάρτη στους Ιχθείς και θα παραμείνει για 2,5 χρόνια. Τα πιο τυχερά ζώδια για το 2023 από Ιανουάριο μέχρι Μάιο είναι τα Λιοντάρια, οι Κριοί και οι Τοξότες και Ζυγούς και από τον Μάιο μέχρι το τέλος του χρόνου σε Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους και Σκορπιούς. Τώρα θα έχουμε τέλος εποχής. Θα αλλάξουν τα δεδομένα, θα έρθουμε πιο κοντά στην τεχνολογία και στην διαστημική εποχή, θα είναι μια πλανητικά σημαντική αλλαγή και αυτοί που θα δυσκολευτούν με το “καλημέρα” θα είναι οι Υδροχόοι των πρώτων ημερών, οι Ταύροι, τα Λιοντάρια και οι Σκορπιοί. Αλλαγές ζωής, νοοτροπίας... Η νέα γενιά των παιδιών θα είναι εντελώς διαφορετική.

Περισσότερα στο νέο Χριστουγεννιάτικο τεύχος του YOU, που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 21/12, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ