Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί - Τα 4 ζώδια που πρέπει να προσέχουν αυτή την εβδομάδα (13 με 19/9)

Στις 14/9 ο Άρης ολοκληρώνει την πορεία του στην Παρθένο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί - Τα 4 ζώδια που πρέπει να προσέχουν αυτή την εβδομάδα (13 με 19/9)

Στις 14/9, όπως αναφέρει η Άση Μπήλιου στο asibiliou.gr, ο Άρης ολοκληρώνει την πορεία του στην Παρθένο και ξεκινά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη το ταξίδι του στον Ζυγό, που θα κρατήσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και συγκεκριμένα μέχρι τις 30/10.

Τα 4 παρορμητικά ζώδια: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως, θα είναι οι άμεσοι αποδέκτες της επιρροής του. Στον Ζυγό ο Άρης βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που τον κάνει λιγότερο επιθετικό στην προσέγγιση του στα πράγματα. Θα διεκδικήσει, αλλά θα το κάνει με πιο «πολιτισμένο» τρόπο και σίγουρα με περισσότερη διπλωματία και ευγένεια. Οι σχέσεις είναι το πεδίο που κυβερνά σε αυτό το ζώδιο κι έτσι για τις επόμενες 6 εβδομάδες μπορεί να υπάρχουν πιο στρεσογόνες καταστάσεις στις σχέσεις μας, προσωπικές κι επαγγελματικές. Ο μόνος τρόπος για να επιλύουμε όμως τα προβλήματα με αυτό τον Άρη είναι η επικοινωνία κι ο πολιτισμένος διάλογος. Για να είμαστε αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας χρειάζεται οργάνωση και καλή στρατηγική. Η παρόρμηση, χωρίς να υπάρχει μεθοδικότητα κι ένα σχέδιο καλά οργανωμένο, μόνο καταστροφική μπορεί να είναι.

Τα θέματα των σχέσεων, αλλά και των οικονομικών, θα μας απασχολήσουν περαιτέρω μέσα στην εβδομάδα με το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο την Παρασκευή. Ο πλανήτης της πειθαρχίας και των περιορισμών γίνεται πιο χαλαρός στην επιρροή του όταν αναλαμβάνουμε ευθύνες, δεσμεύσεις και δεν προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αν έχετε επαγγελματικές διαπραγματεύσεις ή υπογραφές συμβολαίων, καλά θα κάνετε να συμβουλευτείτε οπωσδήποτε κάποιον ειδικό.

Οι προβλέψεις της Μπήλιου γι' αυτή την εβδομάδα 13-19/9

ΚΡΙΟΣ

Στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με την αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα την Τρίτη 14/9, ίσως είναι δύσκολο να διαχωρίσετε την αλήθεια από το ψέμα ή να κάνετε ορθές διαπιστώσεις για τις εξελίξεις των πραγμάτων, κυρίως σε ό,τι αφορά θέματα δουλειάς ή και άλλων προβληματισμών που έχετε στην καθημερινότητα σας. Όσο κι αν πιεστείτε σε αυτή τη φάση να βρείτε την αλήθεια θα είναι δύσκολο, γι’ αυτό μην βασίζετε τη δράση και τις αποφάσεις σας σε υποθετικά σενάρια και περιμένετε μέχρι τις 16/9 κι έπειτα για να βεβαιωθείτε με το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα για το τι πρέπει να πιστέψετε και τι πορεία πρέπει να ακολουθήσετε.

Η είσοδος του κυβερνήτη σας Άρη -μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη- στο ζώδιο του Ζυγού απέναντι σας και η παρουσία του μέχρι τις 30/10 στον τομέα σχέσεων-γάμου-συνεργασιών δημιουργεί πιο πιεστικές συνθήκες στην καθημερινότητα σας, περισσότερο τρέξιμο, ανταγωνισμό, αλλά και προοπτικές νέων συνεργασιών και σχέσεων. Επιδιώξετε συναντήσεις, συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, συνεργασίες με άτομα που σας εμπνέουν. Ξεκινά μια εποχή και με αρκετές ευκαιρίες σε προσωπικό επίπεδο για νέες γνωριμίες και σύναψη σχέσεων. Ακόμη όμως και στις ιδανικότερες συνθήκες, όταν ο Άρης βρίσκεται απέναντι μας πάντα υπάρχει ένταση στην ατμόσφαιρα και βγαίνουν ίσως και τα δύσκολα της όποιας σχέσης στην επιφάνεια. Αντιμετωπίστε τα ευθέως με σταράτα λόγια, αλλά και αρκετή ενσυναίσθηση.

Μην ξεχνάτε ότι ο Ζυγός, το ζώδιο που βρίσκεται ο κυβερνήτης σας Άρης, αγαπά τη συντροφικότητα, το μαζί κι όχι το «εγώ». Πλησιάστε κάθε εστία έντασης με πυροσβεστικό τρόπο, όσο κι αν είναι κόντρα στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα πράγματα. Την Παρασκευή το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο μπορεί να δημιουργεί πίεση σε μια ερωτική ή φιλική σχέση, ακόμη και στα οικονομικά. Σαφώς είναι μια μέρα για να αποφύγετε να κάνετε σημαντικά έξοδα, να πάρετε ρίσκο ή να εκφράσετε τα συναισθήματα σας σε μια νέα γνωριμία βιαστικά. Πάρτε τον χρόνο σας σε όλα κι όλα θα πάνε καλύτερα.

ΤΑΥΡΟΣ

Πολύ σοφά ο λαός μας λέει: «όπου λαλούν πολλοί πετεινοί αργεί να ξημερώσει». Όταν ανακατεύονται πολλοί σε ένα πράγμα ξέρετε πως τελικά το αποτέλεσμα είτε δε βγαίνει όπως θα θέλατε ή σας μπερδεύουν και δεν ξέρετε προς ποια κατεύθυνση να πάτε. Η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα την Τρίτη, μπερδεύει αρκετά τα πράγματα και σας δημιουργεί σύγχυση ή ίσως και κάποια απογοήτευση, ειδικά σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες και τους στόχους σας. Κι ενώ η διάθεση σας μπορεί να είναι να ακούσετε τι έχουν να σας πουν οι άλλοι ώστε να πάρετε μια απόφαση, οι πολλές απόψεις και γνώμες μπορεί να σας αποπροσανατολίσουν εντελώς.

Προσπαθήστε να αποφύγετε μέχρι τις 16/9 μια απόφαση σημαντική ή δεσμευτική και πάρτε τις αποφάσεις σας μετά, που με το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα θα υποστηρίζονται κιόλας περισσότερο. Στις 15/9 ο Άρης προχωρά στον Ζυγό στον τομέα της δουλειάς, των καθημερινών υποχρεώσεων και της φυσικής κατάστασης. Το καλοκαίρι ως σύμβολο ανεμελιάς και πιο ελεύθερων προγραμμάτων τελειώνει κάπου εδώ για σας, καθώς από τις 15/9 μέχρι τις 30/10 θα χρειαστεί να τα δώσετε όλα ώστε να οργανώσετε καλύτερα τη δουλειά σας, να συστηματοποιήσετε κάποια πράγματα και να βάλετε τις σωστές προτεραιότητες ώστε να σας μένει και χρόνος να αφιερώνετε στις προσωπικές σας ανάγκες και υποχρεώσεις.

Η θέση του Άρη στον Ζυγό αναφέρεται και στις σχέσεις με τους συνεργάτες σας, υφισταμένους ή προϊσταμένους. Η συλλογική δουλειά είναι αυτή που θα σας δώσει επιτυχία και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθείτε, εμπνέοντας και τους άλλους που εργάζεστε μαζί τους. Όμως Άρης είναι αυτός και μερικές φορές δεν γλιτώνεις τα παρατράγουδα. Έτσι, μπορεί στην πορεία της διέλευσης του να έχετε κάποιες εντάσεις στο περιβάλλον εργασίας, τις οποίες δεν πρέπει να αφήσετε να διαιωνιστούν, αλλά να τις επιλύετε εν τη γενέσει τους. Στο ίδιο διάστημα ασχοληθείτε και με την υγεία σας. Κάντε ένα τσεκάπ, ασχοληθείτε με τη διατροφή ή με την άσκηση. Η φροντίδα του εαυτού σας είναι προτεραιότητα. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο την Παρασκευή μπορεί να σας βρει αρκετά αγχωμένους με τη δουλειά και πιθανώς προβληματισμένους σε μια σχέση. Αλλά θα είναι παροδικό.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η εβδομάδα ξεκινά με κάπως διασπασμένη την προσοχή σας, καθώς η κύρια όψη που σας επηρεάζει είναι η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα. Από τη μια μπορεί να έχετε πολλές ιδέες κι ενθουσιασμό για τα νέα επαγγελματικά σας σχέδια, από την άλλη μπορεί να σκέφτεστε τα προσωπικά και τα οικογενειακά σας και το μυαλό να τρέχει χωρίς να μπορεί να συγκεντρωθεί στα πρακτικά και σε αυτά που πρέπει να επιλυθούν.

Ή μπορεί να νιώθετε ότι πρέπει να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της δουλειάς και αυτές των αγαπημένων σας και δεν σας φτάνει ο χρόνος να ικανοποιήσετε όλους. Σαφώς δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες, αλλά με προτεραιότητες όλα θα πάνε καλά. Η Τρίτη πάντως είναι μια μέρα κάπως «θολή» και καλό είναι να αποφύγετε τις μεγάλες αποφάσεις. Το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα προς Τετάρτη, ο Άρης παίρνει την άγουσα από την Παρθένο και προχωρά σε ένα πιο φιλικό ζώδιο προς το δικό σας τον Ζυγό.

Από τη θέση αυτή θα σας κάνει πιο ανταγωνιστικούς, πιο μαχητικούς στην καθημερινότητα σας και θα βοηθήσει να ενισχύσετε τα επαγγελματικά σας, αλλά και να γίνετε ίσως και πιο γνωστοί στον κύκλο που εργάζεστε. Δουλεύει πολύ καλά για τη «φήμη» σας. Αν κάνετε μάλιστα μια δουλειά που αφορά το κοινό, είστε καλλιτέχνες ή γενικότερα η επικοινωνία είναι στη βάση του επαγγέλματος σας, μπορεί να γίνετε και περισσότερο «διάσημοι». Από την άλλη, εδώ ο Άρης αφορά πολύ και την ερωτική σας ζωή, ξυπνώντας μέσα σας τον ρόλο του «κυνηγού» αν είστε μόνες-οι. Οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες και για φλερτ θα είναι πολλές και θα έχετε κι ένα ικανό διάστημα μέχρι τις 30/10 για να τις αρπάξετε. Μια μέρα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι η Παρασκευή, καθώς σχηματίζεται το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο. Για σας αφορά σε θέματα διατροφής, άσκησης, κλπ. Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε την όψη σε θέματα πειθαρχίας αν ξεφύγατε το καλοκαίρι. Χωρίς να πηγαίνετε σε υπερβολές, υιοθετήστε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και σύντομα θα δείτε αποτελέσματα. Εκείνη τη μέρα προσέξετε σχέσεις στη δουλειά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το ξεκίνημα της εβδομάδας μπορεί να σας εξουθενώσει αν ακολουθήσετε την τακτική του να εξυπηρετείτε συνεχώς τους άλλους είτε από συμπόνια, είτε από καλή διάθεση, είτε γιατί θέλετε την αποδοχή τους. Η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, σας κάνει πιο δοτικούς και γενναιόδωρους, αλλά πρέπει να βάλετε και κάποια όρια προστατεύοντας τον εαυτό σας. Ακόμη, είναι μέρες που μπορεί να σας δημιουργούν νοητικά σύγχυση ή να σας κρατούν σε μια αγωνία για αποτελέσματα που δεν ξεκαθαρίζουν.

Σαφώς τα πράγματα θα αρχίσουν να είναι πιο ξεκάθαρα μετά τις 16/9, οπότε μετριάστε λίγο το άγχος ή διοχετεύστε την ενέργεια σας σε άλλα πράγματα για να ξεμπλοκαριστείτε. Το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Άρης περνά στον Ζυγό, κάνοντας το σπίτι και τις προσωπικές σας επιδιώξεις το επίκεντρο της καθημερινότητας σας μέχρι τις 30/10 που θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο.

Και μολονότι το σπίτι είναι πάντα κάτι που σας ενδιαφέρει, η παρουσία του Άρη εδώ μπορεί να δημιουργήσει κάποια θέματα. Τα σενάρια είναι πολλά και ποικίλλουν φυσικά ανάλογα και με τα υπόλοιπα στοιχεία του ωροσκοπίου σας. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε μια ανακαίνιση, να κάνετε επιδιορθώσεις ή αλλαγές στους χώρους του σπιτιού για να μπορεί να είναι πιο λειτουργικό, άλλοι μπορεί να αποφασίσετε και μια μετακόμιση ή να πρέπει να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον, ενδεχομένως και εργασίας. Κάποιοι από σας μπορεί να βιώσετε την πιο επιθετική μορφή επιρροής του Άρη με εντάσεις μέσα στην οικογένεια ή με τους συγκατοίκους σας. Από τη μια, μπορεί να επιθυμείτε να είστε πιο κοντά με τα άτομα από το στενό σας περιβάλλον κι από την άλλη να επιθυμείτε τη μοναξιά σας. Προσέξτε ακόμη υγεία και φυσική κατάσταση το απαιτητικό αυτό διάστημα. Την Παρασκευή μπορεί να νιώσετε μια πρόσκαιρη απογοήτευση ή να στενοχωρηθείτε σε μια σχέση, αλλά δε θα διαρκέσει για πολύ η κατήφεια.

ΛΕΩΝ

 Άση Μπήλιου Λέων

Με έντονο συναισθηματισμό ξεκινά η εβδομάδα, καθώς πραγματοποιείται η αντίθεση του Ήλιου προς τον Ποσειδώνα στις 14/9. Κάτι φαίνεται ότι λειτουργεί σαν έναυσμα για να βγουν στην επιφάνεια αισθήματα κρυμμένα και πολύ δυνατά μάλιστα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα καταπιέσετε. Ίσα-ίσα καταπιέζοντας κάτι μπορεί να δημιουργήσετε ένα τσουνάμι που δεν θα μπορείτε να ελέγξετε. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή πάντως σε πρακτικά ζητήματα και κυρίως σε οικονομικά θέματα. Κάτι μπορεί να μην βλέπετε σωστά ή μπορεί κάποιοι να σας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Σε ό,τι αφορά οικονομικούς όρους μην το αφήνετε στην τύχη. Πάρτε τη γνώμη ανθρώπων που γνωρίζουν και ερευνήστε οτιδήποτε σας φαίνεται «περίεργο» ή «ασαφές».

Το τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα στην πορεία θα σας βοηθήσει να πάρετε αυτό που θέλετε ή διεκδικείτε και να έχετε στήριξη από τους συνεργάτες σας. Στις 15/9 ο Άρης προχωρά στο επόμενο ζώδιο φεύγοντας από την Παρθένο, στον Ζυγό, μέσα στον τομέα της επικοινωνίας, της συνεργασίας με τους άλλους, των σπουδών, της διαφήμισης, του μάρκετινγκ, αλλά και των μετακινήσεων. Από δω και κάτω και μέχρι τις 30/10 η καθημερινότητα σας θα είναι πιο πιεστική και οι ρυθμοί δουλειάς πιο εντατικοί. Η νοητική κόπωση, αν δεν φροντίζετε να ξεκουράζεστε, να κοιμάστε αρκετά, να ασχολείστε και με πράγματα που σας χαλαρώνουν, μπορεί να έρθει πιο σύντομα απ’ όσο φαντάζεστε, γι’ αυτό χρειάζεται να έχετε ένα μέτρο στην καθημερινότητα σας.

Οι επαφές, οι συζητήσεις, οι συσκέψεις, οι αγωνίες, οι προβληματισμοί, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, οι διαφωνίες θα πυκνώσουν, καθώς στο ίδιο ζώδιο θα γυρίσει ανάδρομος κι ο Ερμής. Κάτι επίσης σημαντικό είναι να είστε συγκεντρωμένοι όταν οδηγείτε, διότι η τάση σας θα είναι το μυαλό σας να βρίσκεται σε μια δίνη. Προσπαθήστε να μη βιάζεστε και κερδίστε χρόνο όσο κι αν σας πιέζουν οι άλλοι. Την Παρασκευή, το απαιτητικό τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου μπορεί να δημιουργήσει απογοήτευση σε μια προσωπική ή οικογενειακή σχέση, αλλά ευτυχώς θα είναι κάτι πρόσκαιρο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η εβδομάδα ξεκινά με κάποια σύγχυση, καθώς ο Ήλιος από το ζώδιο σας έρχεται σε όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς την Τρίτη 14/9. Με αυτή την όψη μπορεί το μυαλό σας να σας παίζει παιχνίδια, να παρασύρεστε από το συναίσθημα σας και να δημιουργείτε εσείς μια φανταστική εικόνα, που πιθανώς απέχει από την πραγματικότητα. Από την άλλη, μπορεί να νιώθετε απογοητευμένοι αν στο παρελθόν είχατε εμπιστευθεί κάποιον άνθρωπο και με τη συμπεριφορά του σας απογοήτευσε.

Η συμβουλή μου είναι όμως να μην προσπαθήσετε να εκβιάσετε μια λύση την Τρίτη. Αφήστε να περάσει και η Τετάρτη και αφού έχετε περισσότερη ψυχραιμία δείτε πώς θα διαχειριστείτε μια κατάσταση περίεργη. Το σπουδαίο νέο της εβδομάδας, παρόλα αυτά, είναι η έξοδος του Άρη από το ζώδιο σας στις 15/9. Και μολονότι ο Άρης μπορεί να είναι βοηθητικός όταν τον φιλοξενούμε στο ζώδιο μας, με την έννοια ότι μας κάνει πιο δυναμικούς, πιο φιλόδοξους και απαιτητικούς, από την άλλη δημιουργεί άγχος και εντάσεις που τουλάχιστον εσείς οι Παρθένοι ζορίζεστε να διαχειριστείτε.

Στη νέα του θέση στον Ζυγό θα παραμείνει από τις 15/9 μέχρι τις 30/10 και θα ωθήσει την προσοχή και την ενέργεια σας στα πρακτικά θέματα της δουλειάς και των οικονομικών. Επειδή συνήθως η διέλευση του από τον 2ο οίκο συνδέεται με αυξημένα έξοδα, προσέξτε στην οικονομική σας διαχείριση και μην κάνετε παρορμητικά ψώνια. Αυτό θυμηθείτε το ακόμη πιο έντονα κυρίως από το τέλος Σεπτεμβρίου, που θα βρίσκεται κι ο Ερμής ανάδρομος στον ίδιο τομέα. Το διάστημα αυτό είναι ιδανικό για να κινητοποιηθείτε προς την κατεύθυνση του να βρείτε νέες πηγές εσόδων, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε όσα είναι σημαντικά για σας. Απλά θέλει όλα να γίνονται με πρόγραμμα και τάξη κι όχι σπασμωδικά και παρορμητικά. Την Παρασκευή το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο μπορεί να φέρει κάποια δυσκολία ή απογοήτευση σε σχέση με κάποιον συνεργάτη ή πελάτη. Αποφύγετε να το μεγεθύνετε όμως στο μυαλό σας.

ΖΥΓΟΣ

Η εβδομάδα ξεκινά με μια αίσθηση σύγχυσης, καθώς βρισκόμαστε κάτω από την επιρροή της αντίθεσης Ήλιου-Ποσειδώνα που ολοκληρώνεται την Τρίτη 14/9. Αυτή η όψη πολλές φορές συνδέεται με μια κάπως άτονη ή ληθαργική διάθεση κι από την άλλη είναι μια όψη σύγχυσης, που πιθανώς να τη βιώνετε περισσότερο στον χώρο της εργασίας σας. Προσπαθήστε να διαφυλάξετε την ενέργεια σας όσο γίνεται και διαφοροποιήστε μέσα σας πως είναι διαφορετικό να βοηθάτε τους συνεργάτες σας κι άλλο να τους βολεύετε.

Σαφώς η Τρίτη δεν προσφέρεται για πολύ σημαντικές αποφάσεις. Κάντε λίγο υπομονή και μετά τις 16/9 προχωράτε σε δράση. Άλλωστε, θέλετε δεν θέλετε, υπάρχει ένας Άρης που από τις 15/9 θα εγκατασταθεί στο ζώδιο σας για τον επόμενο ενάμισι μήνα μέχρι τις 30/10, αυξάνοντας τη δυναμικότητα, τις πρωτοβουλίες, αλλά παράλληλα και το άγχος και τις εντάσεις. Βλέπετε εσείς οι ίδιοι ανεβάζετε τον πήχη ψηλά και αντιμετωπίζετε κατά μέτωπο τις προκλήσεις και τον ανταγωνισμό. Σε αυτή σας την προσπάθεια βέβαια θα αντιμετωπίσετε και εμπόδια, καθώς πάντα υπάρχουν κάποιοι που αντιτίθενται στις ενέργειες μας. Το πρώτο σας μέλημα με τον Άρη στο ζώδιο σας πρέπει να είναι η υγεία και η φυσική σας κατάσταση.

Πάντα οι περίοδοι της πολιορκίας του Άρη μας κάνουν πιο ευάλωτους σε ιώσεις, στρες και μικροατυχήματα, γι’ αυτό πάρτε τα μέτρα σας, ώστε να είστε σε φόρμα και υγιείς, για να τα βγάζετε πέρα με τα αυξημένα ωράρια και την πνευματική κόπωση. Το πιο απαιτητικό διάστημα βέβαια θα είναι τον Οκτώβριο κυρίως, που ο Άρης θα συμπορεύεται με τον ανάδρομο Ερμή στο ζώδιο σας. Η Παρασκευή είναι μια απαιτητική μέρα σε θέματα κυρίως οικονομικά, αλλά και για κάποιους και στα προσωπικά σας με το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο. Αυτή είναι μια περιοριστική, αλλά ευτυχώς πρόσκαιρη όψη και μπορεί να φέρει δυσαρέσκειες και παράπονα στις σχέσεις ή δυσκολίες στα οικονομικά. Μην απογοητεύεστε όμως, διότι η επιρροή είναι παροδική.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 Άση Μπήλιου Σκορπιός

Η εβδομάδα ξεκινά με μια αίσθηση ρευστότητας, καθώς ο Ήλιος από την Παρθένο αντιμετωπίζει σε όψη αντίθεσης τον Ποσειδώνα, δημιουργώντας μια γενικότερη σύγχυση κυρίως σε θέματα που άπτονται των σχέσεων σας, επαγγελματικών κι ερωτικών. Είναι πολύ σημαντικό με αυτή την όψη να μην στηρίζεστε μόνο στη φαντασία σας και να μην κάνετε σενάρια για τους άλλους. Μολονότι είναι μια εξαιρετική όψη για δημιουργία και για καλλιτεχνική δουλειά, δεν προσφέρεται για να βγάλουμε αντικειμενικά συμπεράσματα. Περιμένετε καλύτερα μετά τις 16/10 για να είστε σίγουροι για το τι συμβαίνει και για να λύσετε μυστήριες συμπεριφορές.

Ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης Άρης στις 15/9 αποχωρεί από την Παρθένο και προχωρά σε ένα πιο ψυχολογικό και κλειστό περιβάλλον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, δημιουργώντας παρασκηνιακές συνθήκες από τη μια, αλλά και εύφορο έδαφος για δημιουργικές ιδέες. Ήσυχο δεν θα είναι το διάστημα, αφού εσείς οι ίδιοι θα έχετε την τάση να «τρώγεστε με τα ρούχα σας». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας και να βρείτε τρόπους να διώχνετε το άγχος στην καθημερινότητα σας που θα είναι αυξανόμενο. Για άλλους μπορεί η λύση να είναι η άσκηση, για άλλους ο διαλογισμός, η προσευχή, δεν έχει σημασία το μέσο άλλωστε.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην τινάξετε το νευρικό σας σύστημα στον αέρα. Στο ίδιο διάστημα και μέχρι τις 30/10 αποφύγετε να εμπλακείτε σε παρασκήνιο και κουτσομπολιά στον χώρο εργασίας. Θα είναι χαμένη ενέργεια και μπορεί να σας βάλει και σε μπελάδες. Αν έχετε ένα πρότζεκτ που είναι απαιτητικό, είναι ένα θετικό διάστημα να πέσετε με τα μούτρα και να το φέρετε εις πέρας, είτε αφορά δουλειά, σπουδές ή οτιδήποτε είναι προτεραιότητα σας. Κάπως ζόρικη θα είναι και η Παρασκευή, με το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο, για σας που έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο. Κάποιος μπορεί να παίζει με την υπομονή σας. Αποφύγετε μια κατά μέτωπο επίθεση ή αντίδραση που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η εβδομάδα ξεκινά με αρκετή πίεση και υποχρεώσεις, καθώς η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο σας και τετραγωνίζει τον Άρη στον τομέα της καριέρας. Θέλετε δε θέλετε, τα επαγγελματικά καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο και χρόνο στη ζωή σας. Η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα στις 14/9, δημιουργεί από τη μια ένα πέπλο σύγχυσης και αστάθειας στα θέματα της δουλειάς που προσπαθείτε να ξεκαθαρίσετε και από την άλλη αυξάνει τις απαιτήσεις και σε άλλους τομείς, όπως αυτόν της οικογένειας και του σπιτιού.

Η βοηθητική όψη Ήλιου-Πλούτωνα στη συνέχεια, μετά τις 16/9, θα ευνοήσει να βγάλετε συμπεράσματα βασισμένα σε αντικειμενικά στοιχεία και όχι σε υποθέσεις. Όμως, το σπουδαίο νέο της εβδομάδας είναι η έξοδος του Άρη από τη θέση πολιορκίας που είχε προς το ζώδιο σας στην Παρθένο (που κάποιους από σας σάς παίδεψε πολύ τον Αύγουστο και μέχρι τώρα) και η είσοδος του στον Ζυγό στις 15/9. Ο Ζυγός είναι σαφώς ένα πιο φιλικό προς το δικό σας ζώδιο κι η θέση αυτή είναι υποστηρικτική για να υλοποιήσετε τα σχέδια σας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μόνοι-ες σας.

Ο Άρης στο ζώδιο της συνεργασίας γίνεται πιο γενναιόδωρος όταν αποφασίζετε να μοιραστείτε με τους άλλους ευθύνες, υποχρεώσεις και χαρές. Οι συνέργειες είναι το πλέον σημαντικό στον επόμενο ενάμισι μήνα. Το να σχηματίσετε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική ομάδα μαζί με άλλους, είναι μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις όχι μόνο για τώρα, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Προσπαθήστε βέβαια να συντομεύετε σε ό,τι αφορά τη δράση σας πριν γυρίσει ανάδρομος ο Ερμής στο τέλος του μήνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαστείτε, αλλά να είστε επιλεκτικοί. Η Παρασκευή είναι μια πιο βαριά μέρα για όλους, καθώς ο Κρόνος στριμώχνει την Αφροδίτη και δημιουργεί ένα κλίμα κάπως περίεργο στις σχέσεις, κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο. Αποφύγετε τον σαρκασμό, το χιούμορ, με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε για να μην πληγώσετε κάποιον. Είναι μια εξαιρετική μέρα για πειθαρχημένη δουλειά ή και για να ξεκινήσετε περιορισμούς στη διατροφή σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η εβδομάδα ξεκινά με μια περίεργη αίσθηση, καθώς κυριαρχεί η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διαφυλάξετε τις ιδέες σας και τα μυστικά σας, διότι μπορεί εύκολα να διαρρεύσουν, αν τα πείτε σε άτομα που δεν γνωρίζετε πολύ καλά. Ακόμη, προσέξτε τι πιστεύετε από αυτά που διαβάζετε, διότι ο Ποσειδώνας δημιουργεί ψευδείς ειδήσεις. Καλό είναι να κάνετε την έρευνα σας πριν πιστέψετε ή διαδώσετε κάτι που διαβάσατε και είναι ανυπόστατο. Δεν χρειάζεται φυσικά να πάτε και στο άλλο άκρο, διότι και αυτή η τάση θα είναι έντονη με το τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας.

Αν αρχίσετε να βλέπετε παντού υπόπτους και εχθρούς και πάλι δεν θα είναι προς όφελος σας. Αξιοποιήστε την όψη για να δουλέψετε πάνω σε δημιουργικές ιδέες, αλλά αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις στις 14/9. Στις 15/9 ξεκινά ο Άρης την πορεία του στον Ζυγό, σε ένα ζώδιο που ανήκει στην ίδια ομάδα με το δικό σας τα λεγόμενα παρορμητικά ζώδια. Ο Άρης θα πάρει θέση στον τομέα της καριέρας και θα παραμείνει μέχρι τις 30/10 σε αυτό το ζώδιο, αυξάνοντας τις φιλοδοξίες σας, κάνοντας πιο αισθητή την παρουσία σας στον χώρο που δραστηριοποιείστε, αλλά παράλληλα θα δημιουργήσει και μεγαλύτερη ένταση, εκνευρισμούς και ανταγωνισμό.

Ευτυχώς είστε από τη φύση σας αρκετά ψύχραιμοι κι έτσι μπορείτε να διαβείτε κι αυτό το τόσο απαιτητικό διάστημα με περισσότερη ευκολία σε σχέση με άλλους. Φυσικά πίεση θα υπάρχει και σε άλλα μέτωπα, όπως από τον χώρο της οικογένειας. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις δουλειάς και προσωπικής ζωής. Την Παρασκευή η Αφροδίτη έρχεται σε κόντρα με τον Κρόνο και δημιουργεί μια πρόσκαιρη ευτυχώς απογοήτευση. Μπορεί να πιέζεστε σε ένα οικονομικό ζήτημα, ειδικά αν ξεφύγατε με έξοδα το καλοκαίρι, υπάρχει όμως περίπτωση να υπάρξει και μια δυσαρέσκεια σε μια φιλική σχέση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η εβδομάδα ξεκινά με κάποια αμφιθυμία, αλλά και αρκετή σύγχυση, καθώς ο Ήλιος έρχεται σε κόντρα με τον Ποσειδώνα στον τομέα των οικονομικών. Δυο είναι οι τομείς που μπορεί να είστε κάπως σκεπτικοί αν πρέπει ή όχι να εμπιστευθείτε. Ο ένας αφορά μια ερωτική σχέση κι ο άλλος τον τομέα των οικονομικών και μια πιθανή συνεργασία. Επειδή οι μέρες αυτές δεν είναι σταθερές, καλό είναι να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις, ορμώμενοι είτε από το συναίσθημα σας είτε από υποσχέσεις.

Κάποιες φορές ο Ποσειδώνας μας ρίχνει στάχτη στα μάτια και δεν βλέπουμε ξεκάθαρα τι κρύβεται πίσω από ένα πυροτέχνημα. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να αποφασίσει και εμπιστευθείτε τη διαίσθηση σας μετά τις 16/9, ώστε να πάρετε την κατάλληλη απόφαση. Καλύτερα να είστε πιο παρατηρητικοί μέχρι να ξεκαθαρίσει η ομίχλη που υπάρχει στην αρχή της εβδομάδας για τα σχέδια και τους στόχους σας. Το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, παίρνει θέση στον φιλικό σας Ζυγό ο Άρης. Στη θέση αυτή θα παραμείνει μέχρι τις 30/10, δημιουργώντας πιο υποστηρικτικές συνθήκες στην καθημερινότητα σας και ενεργοποιώντας τα θέματα του 9ου οίκου στο ωροσκόπιο σας, δηλαδή θέματα σπουδών, εκδόσεων, επικοινωνίας, ΜΜΕ, νομικά ζητήματα, αλλά και ό,τι αφορά ταξίδια, επαφές με ξένους και εξωτερικό και το διαδίκτυο. Εκμεταλλευτείτε το διάστημα μέχρι τις 27/9 για να σημειώσετε πρόοδο στα παραπάνω ζητήματα, διότι είναι ακριβώς αυτά που μπορεί να σας παιδέψουν τον Οκτώβριο με τον ανάδρομο Ερμή στο ίδιο ζώδιο του Ζυγού. Είναι μια περίοδος που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα ταλέντα και το επικοινωνιακό σας χάρισμα.

Την Παρασκευή έχουμε μια αρκετά βαριά όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Κρόνο. Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην επικοινωνία με κάποιο άτομο από τον χώρο της δουλειάς ή κάτι να σας απογοητεύσει σε επαγγελματικό ή οικονομικό επίπεδο. Προσέξτε λίγο περισσότερο αυτά που λέτε και τον τρόπο που τα λέτε εκείνη τη μέρα, για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Η εβδομάδα ξεκινά με πίεση, καθώς η Σελήνη από τον Τοξότη ωθεί την προσοχή σας κυρίως στη δουλειά και την καριέρα. Αυτό που είναι όμως ίσως πιο κουραστικό είναι η όψη αντίθεσης ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ποσειδώνα. Η όψη αυτή που κυριαρχεί στο ξεκίνημα της εβδομάδας και γίνεται ακριβείας την Τρίτη δημιουργεί μια αίσθηση σύγχυσης σε θέματα σχέσεων, είτε προσωπικών είτε επαγγελματικών.

Εύκολα μπορεί να υπάρχουν παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις αυτές τις μέρες, καθώς το μυαλό μας μπορεί να μας παίζει παιχνίδια. Παρόλα αυτά η επιρροή δεν θα κρατήσει για πολύ, γι’ αυτό τουλάχιστον αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις ή να τραβήξετε τα πράγματα στα άκρα σε μια σχέση. Η επόμενη όψη, το τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα, θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε πιο εύκολα το τοπίο. Φανείτε λοιπόν υπομονετικοί. Το πιο σημαντικό νέο όμως της εβδομάδας είναι η έξοδος του Άρη από την Παρθένο. Στις 15/9 προχωρά στον ζωδιακό στο ζώδιο του Ζυγού και σας αφήνει κάπως πιο ήσυχους.

Τα θέματα των οικονομικών θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30/10. Θα είναι ένα διάστημα για να ερευνήσετε καλύτερα τις προδιαγραφές των οικονομικών σας σε επίπεδο επενδύσεων, οικονομιών, αποταμίευσης, οικονομικών συμφωνιών και συμβολαίων, κληρονομικών, διατροφών, κλπ. Ακόμη θα δείτε τα κοινά οικονομικά που μπορεί να έχετε με τον σύντροφό σας ή την οικογένεια σας. Αν σκέφτεστε να κάνετε ένα βήμα δικό σας σε επαγγελματικό επίπεδο, μπορεί να θέλετε να δείτε την πιθανότητα μιας χρηματοδότησης ή μπορεί να κάνετε διακανονισμούς για να ισορροπήσετε καλύτερα το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων στον μηνιαίο σας προϋπολογισμό. Πιο δραστήριοι θα είστε και σε ερωτικό-σεξουαλικό επίπεδο. Την Παρασκευή έχουμε μια πιο βαριά όψη, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο, που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο. Ενδεχομένως να υπάρχει ένα θέμα σε μια σχέση ή στα οικονομικά που να σας απογοητεύει, αλλά θα είναι προσωρινό.