Αυτό είναι το μονοπάτι του «θανάτου» στον Όλυμπο! Ποιες είναι οι παγίδες που κρύβονται για τους ορειβάτες

Αυτό είναι το μονοπάτι του «θανάτου» στον Όλυμπο! Ποιες είναι οι παγίδες που κρύβονται για τους ορειβάτες

Δύο ορειβάτες έχασαν την ζωή τους μέσα σε 72 ώρες στον Όλυμπο μετά την πτώση που είχαν κατά μήκος του μονοπατιού Ε4 και συγκεκριμένα στη διαδρομή από τα Πριονιά προς το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.


Τα Πριόνια βρίσκονται σε υψόμετρο 1100 μέτρων ενώ το καταφύγιο στα 2100 μέτρα και αποτελεί το πιο πολυσύχναστο ορειβατικό μονοπάτι του Ολύμπου.

Οι πτώσεις όλων των ορειβατών σημειώθηκαν κατά μήκος και πλησίον του μονοπατιού και στοίχισε την ζωή σε δύο ατόμων. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Βασιλική Πλεξίδα: Συγκλονίζει η περιγραφή της για το πώς την έσωσε η Παναγία όταν έπεσε το ελικόπτερο στο Σαραντάπορο!

Όπως αναφέρει στο enikos.gr ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης αντιπύραρχος Βαγγέλης Φαράλας στη συγκεκριμένη περιοχή το φως του ήλιου δεν πέφτει αρκετά με αποτέλεσμα πολλά σημεία να έχουν πάγο λόγω και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Έτσι ακόμη και οι πιο έμπειροι ορειβάτες χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν στο γκρεμό.

Δείτε ακόμη: Μεγάλη προσοχή: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη! Ποια απεργούν;

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ο 55χρονος ορειβάτης έχασε την ζωή του στη θέση Λούκι Καλόγερου ενώ ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός περίπου 350 μέτρα μακριά από το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.



Δείτε ακόμη: Ασύλληπτη τραγωδία στην Κατερίνη: Μητέρα και κόρη πέθαναν μέσα σε δύο μήνες από καρκίνο! (photos+video)




Πηγή: enikos.gr