Τα πιο \"πολιτισμένα\" διαζύγια της ελληνικής και ξένης showbiz

Τα πιο \
Όταν ένα celebrity ζευγάρι χωρίζει, τα φώτα πέφτουν πάνω στα σκάνδαλα, την περιουσία κι όλα τα καυτά ζητήματα. Για τα παιδιά συνήθως ούτε λόγος - εκτός κι αν υπάρχει δικαστική διαμάχη. Τι γίνεται όμως όταν η επιμέλεια δίνεται από κοινού;

Όπως κάθε κοινό ζευγάρι έτσι και στην περίπτωση των διασήμων όταν υπάρχουν παιδιά γίνονται υποχωρήσεις. Ξεχωρίσαμε μερικά "χρυσά" παραδείγματα διασήμων από την ελληνική και ξένη σόουμπιζ που έβαλαν προτεραιότητα τα παιδιά κι όχι τις προσωπικές πικρίες.

Νίκος Καρβέλας & Άννα Βίσση
Είναι ίσως το πιο λαμπρό παράδειγμα καλής επαφής μετά το διαζύγιο. Βίσση και Καρβέλας είναι από τα ζευγάρια που αγαπήθηκαν με πάθος και συνέχισαν να νοιάζονται ο ένας για τον άλλο και μετά το χωρισμό κι όχι μόνο για χάρη του παιδιού.

vissi

Γκουίνεθ Πάλτροου & Κρις Μάρτιν
Μπορεί οι δυο του κι επίσημα να χώρισαν όμως βάζουν την ανατροφή των παιδιών πάνω απ΄ όλα. Όπως έχει ανοιχτά παραδεχτεί η ηθοποιός κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο κι έχουν υπάρξει δύσκολες στιγμές, ωστόσο, τα παιδιά είναι πάντα η προτεραιότητα. Κι όπως συμβουλεύει ακόμη κι αν δε θέλεις να δεις τον άλλο, ακόμη κι αν τον μισείς θα πας για Κυριακάτικο brunch μαζί με τα παιδιά.

kris

Στράτος Τζώρτζογλου & Μαρία Γεωργιάδου
Από τα "ξεχασμένα" διαζύγια της σόουμπιζ κι αυτό γιατί ήταν από τα πιο πολιτισμένα. Οι δυο τους κράτησαν σχέσεις μετά το χωρισμό βάζοντας πάνω απ΄όλα το γιο τους.

tzo

Θάνος Καληώρας & Τζέση Παπουτσή
Είναι από πάλαι ποτέ ζηλευτά ζευγάρια της εγχώριας σόουμπιζ που ακόμη και σήμερα διατηρούν καλές σχέσεις. Έχουν άλλωστε αποκτήσει κι ένα παιδί μαζί και μετά το χωρισμό τους παραμένουν αγαπημένοι και στηρίζει ο ένας τον άλλο.

pap

Μπρους Γουίλις & Ντέμι Μουρ
Είναι από τα χωρισμένα ζευγάρια που ο φακός τα έχει πιάσει σε κοινές εμφανίσεις και οικογενειακές στιγμές με τα παιδιά τους ακόμη και μετά το χωρισμό. Όπως έχει αποκαλύψει η Ντέμι ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν να μην επαναληφθεί η ιστορία των γονιών της - ένας χωρισμός που την έχει στιγματίσει - και στην δικιά της οικογένεια, γι΄αυτό προσπάθησε να προστατεύσει όσο περισσότερο μπορούσε τα παιδιά της. Με τον Μπρους έχουν κάνει κοινές διακοπές και περνούν χρόνο μαζί με τα παιδιά. Όπως έχει δηλώσει δε βάζουν τα παιδιά στη διαδικασία επιλογής. Παίρνουν στήριξη, αγάπη κι ενθάρρυνση κι από τους δύο γονείς από κοινού.

demi

Νίκος Χατζηνικολάου & Έλενα Κατρίτση
Μπορεί ν΄αποφάσισαν να χωρίσουν αλλά διατηρούν άριστες σχέσεις ενώ έχουν συνεργαστεί και στα ίδια κανάλια. Έχουν άλλωστε μαζί κι έναν γιο, τον πρωτότοκο του Νίκου.

nikos

Γιάννης Πάριος & Σοφία Αλιμπέρτη
Το Love story της Σοφίας Αλιμπέρτη με τον Γιάννη Πάριο είναι από αυτά που δε ξέρεις από που θα έρθει η έκπληξη. Μετά από χρόνια κοινής πορείας και παιδιά εκτός γάμου οι δυο τους ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας για να χωρίσουν λίγα χρόνια μετά. Παρά ταύτα διατηρούν άριστες σχέσεις και σε αυτό φυσικά συμβάλλουν και τα παιδιά.

parios

Κέιτ Χάντσον & Ματ Μπελαμι
Η επιμέλεια των παιδιών στην περίπτωση αυτού του πρώην ζευγαριού είναι πιο περίπλοκη απ΄όσο φαντάζεσαι. Μετά το χωρισμό της Κέιτ Χάντσον από τον μουσικό Ματ Μπελαμι, οι δυο τους έχουν την κοινή επιμέλεια του γιου τους Μπίνγχαμ αλλά και του μεγαλύτερου γιου της Κέιτ Ράιντερ που η Κέιτ έχει από κοινού επιμέλεια με τον βιολογικό του πατέρα Κρις Ρόμπινσον.

Η ίδια έχει δηλώσει χαρακτηριστικά

Αν εγώ κι ο Ματ είχαμε την τέλεια σχέση θα ήμασταν ακόμη μαζί αλλά είχαμε διαφορετική οπτική των πραγμάτων και της ζωής. Αυτό από την άλλη δε σημαίνει πως πως πρέπει να την πληρώσουν οι γονείς. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο να κερδίζουν κάτι κι όχι να το χάνουν.

epa04473031 US actress Kate Hudson (R) and her partner British musician Matthew Bellamy of the British band Muse (L) arrive for the 2014 LACMA Art + Film Gala at the Los Angeles County Museum of Art (LACMA) in Los Angeles, California, USA, 01 November 2014. The event honored US artist Barbara Kruger and US director Quentin Tarantino.  EPA/MICHAEL NELSON

Λευτέρης Πανταζής & Ζώζα Μεταξά
Ο "γυναικάς" Λευτέρης Πανταζής έχει άψογες σχέσεις με την γυναίκα που έζησε ένα από τους πιο θυελλώδεις έρωτές του και τον έκανε πατέρα, τη Ζώζα Μεταξά. Ο ΛεΠα έχει άψογες σχέσεις μαζί της, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της και τη στηρίζει σε κάθε πρόβλημά της κι όχι μόνο για χάρη της κόρης τους Κωνσταντίνας που υπεραγαπά.

pantazis

Ρις Γουίδερσπουν & Ράιαν Φίλιπ
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το διαζύγιο τους και οι δύο ηθοποιοί έχουν γίνει ειδήμονες στο χειρισμό της κοινής κηδεμονίας. Όπως έχουν δηλώσει νιώθουν περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το χωρισμό και την επιμέλεια των παιδιών τους.

Actress Reese Witherspoon (L) and her husband actor Ryan Phillippe arrive at the 12th annual Screen Actors Guild Awards in Los Angeles, California in this January 29, 2006 file photo. Oscar winner Reese Witherspoon and "Flags of Our Fathers" star Ryan Phillippe are separating after more than seven years of marriage, their representatives said on Monday.  REUTERS/Lucy Nicholson/Files  (UNITED STATES)

Γιάννης Λάτσιος & Ελένη Μενεγάκη
Μπορεί τελικά να οδηγήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες για περιουσιακά στοιχεία, ωστόσο, η αρχική ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησαν το χωρισμό τους δείχνει υποχωρήσεις και αμοιβαίο σεβασμό για χάρη των παιδιών τους.

Ας θυμηθούμε την ανακοίνωση:

Έπειτα από εννέα χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση τριών ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους.

latsios

Τζένιφερ Λόπεζ & Μαρκ Άντονι
Μετά το χωρισμό της από τον τρίτο της σύζυγο τον Μαρκ Άντονι με τον οποίο έχει και τα διδυμάκια της, η Τζένιφερ Λόπεζ μίλησε ανοιχτά για το πόσο σημαντικό είναι να βάζει κανείς προτεραιότητα τα παιδιά.

Κύριος στόχος μας είναι να μη τα κάνουμε "σαλάτα". Πρέπει να σιγουρευτούμε και να τους δείξουμε πως είναι η προτεραιότητά μας. Τα συναισθήματά μας και το πως νιώθουμε και τι βιώνουμε έρχεται δεύτερο. Η αγάπη που μοιραζόμαστε γι΄αυτά τα παιδιά έρχεται πρώτη.

Special guest Marc Anthony performs with Idol judge and wife Jennifer Lopez during the season 10 American Idol Grand Finale at the Nokia Theatre  in Los Angeles, California May 25, 2011.  REUTERS/Michael Becker/Fox/Handout  (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT IMAGES OF THE DAY) NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO SALES

Ίθαν Χοκ & Ούμα Θέρμαν
Το διαζύγιό τους ήταν πραγματικά επεισοδιακό αλλά οι δυο τους γρήγορα συνειδητοποίησαν πως έπρεπε να κάνουν το σωστό για τα δύο τους παιδιά. Προσπάθησαν λοιπόν κι έβαλαν πρόγραμμα έτσι ώστε τα παιδιά να περνούν αρκετό χρόνο και με τους δύο.

ethan

Ανδρέας Φουστάνος & Νατάσα Θεοδωρίδου
Μετά τις πρώτες οργισμένες αντιδράσεις, υπήρξε νηνεμία. Μπορεί το διαζύγιο να ξεκίνησε με θύελλα γρήγορα όμως το ζευγάρι αποφάσισε να ρίξει τους τόνους. Σήμερα, έχοντας και οι δύο για τα καλά γυρίσει σελίδα στην προσωπική τους ζωή, η αντιδικία καταλαγιάζει και απομακρύνονται από τα δικαστήρια πολιτισμένα. Πολύ συχνά επικοινωνούν τηλεφωνικά για θέματα της κόρης τους.

fous

Κέιτ Γουίνσλετ & Σαμ Μέντες
Αν και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της Κέιτ - η κόρη της μια από τον πρώτο σύζυγο και ο γιός της Τζόι από τον δεύτερο Σαμ Μέντες - πάντα ζούσαν μόνο μαζί της, η ίδια πάντα κάνει λόγο για το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία με τους μπαμπάδες ως προς τη σωστή ανατροφή των παιδιών.

Μετά το χωρισμό της με τον Σαμ η ίδια έχει δηλώσει ανοιχτά:

Έχουμε ένα παιδί μαζί που υπεραγαπάμε και το ανατρέφουμε μαζί, με χαρά και χωρίς εντάσεις κι αυτό είναι το κλειδί. Είναι ο μόνος τρόπο για να το κάνεις και το έμαθα αυτό με τη Μία.

Kate Winslet and director Sam Mendes pose for photographers at the premiere for her new movie "Iris" in New York on December 2, 2001.  "Iris" will will open in New York and Los Angeles on December 14.  REUTERS/Shannon Stapleton

Στέλλα Καπεζάνου & Γιάννης Φιξ
"Η πορεία του γάμου μας ήταν προδιαγεγραμμένη, περισσότερα πράγματα μας χώριζαν παρά μας ένωναν" έχει πει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο πως το παιδί που απέκτησαν, ο Κάρολος, θα τους ενώνει για πάντα.

fix

Κόρτνεϊ Κοξ & Ντέιβιντ Άρκετ
Υπήρξαν παντρεμένοι για 14 ολόκληρα χρόνια και παρά το διαζύγιο διατήρουν ακόμη και σήμερα στενές σχέσεις για χάρη της κόρης τους Κόκο. ΘΥμόμαστε μια δήλωση της διάσημης ηθοποιού που έγινε γνωστή από τα φιλαράκια, πίσω εν έτει 2014:

Ολοφάνερα τα παιδιά θέλουν και τους δύο γονείς να είναι μαζί δίπλα τους. Όταν όμως έρχεται ένα διαζύγιο, αυτό (η καλή σχέση των γονέων) είναι ότι καλύτερο μπορεί κανείς να τους παρέχει.

Actors Courteney Cox and her husband David Arquette attend the 2010 Women in Film Crystal+Lucy Awards in Los Angeles June 1, 2010. REUTERS/Phil McCarten (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE)

Μαρία Σολωμού & Μάριος Αθανασίου
Μπορεί οι δυο τους να μην παντρεύτηκαν ποτέ - αφού και οι δύο δηλώνουν κατά του γάμου - ωστόσο δε θα μπορούσαμε να τους παραλείψουμε. Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους απέκτησαν ένα παιδί, το οποίο φυσικά υπεραγαπούν. Κι αυτός ίσως είναι ο λόγος που διατηρούν επαφή. Όσοι τους γνωρίζουν έχουν να λένε πόσο καλές σχέσεις έχουν οι δυο τους. από κοντά λένε ότι, παραμένοντας μέχρι σήμερα καλοί φίλοι, οι σχέσεις τους είναι καλύτερες από ποτέ!

marios

Ανδρέας Μικρούτσικος & Σοφία Βόσσου
Είναι από τα ζευγάρια πρότυπα της σόουμπιζ αφού ακόμη και μετά το χωρισμό τους όχι μόνο διατηρούν σχέσεις αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν και ν΄αγαπούν πραγματικά ο ένας τον άλλο. Και μπορεί ο γιος του μικρούτσικου Στέργιος να μην έχει μαμά τη Σοφία Βόσσου, έχει όμως δηλώσει χαρακτηριστικά γι΄αυτήν:

Η Σοφία είναι η δεύτερη μάνα μου. Εγώ μεγάλωσα με τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τη Σοφία.

vosou

womenonly.gr

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

 

Οι συγκλονιστικές οικογενειακές τραγωδίες Ελλήνων διασήμων που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο

18 θρυλικά ζευγάρια με απαράμιλλο στυλ και κομψότητα

Διάσημες που έχουν μείνει χήρες: Όσες έχασαν το σύντροφό τους

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Το παράκανε! Η Νωαίνα προκαλεί και πάλι στα social media, παίζοντας του με κεφάλι του Χρηστού!

Θυμάστε τον Νικόλα από το «Κωνσταντίνου & Ελένης»; Δείτε πως είναι σήμερα…

Ίαν Στρατής: «Δεν βγήκα νικητής στο X Factor, γιατί ο Ανδρέας Λέοντας…»