Καλοκαιρινή μακαρονάδα: Φαρφάλες με τόνο και κάπαρη

Καλοκαιρινή μακαρονάδα: Φαρφάλες με τόνο και κάπαρη
Συστατικά
1 μέτριο κρεμμύδι, ξερό
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 ml λευκό κρασί
400 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
ελαιόλαδο
100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι κατά προτίμηση
2 σκ. σκόρδο
2 κονσέρβες τόνο σε νερό (195 γρ/η μία)
½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι

Για την κάπαρη

220 ml γάλα 3,5% λιπαρά
4 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. σιμιγδάλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε την κάπαρη μέσα σε λίγο γάλα στο ψυγείο για 4-12 ώρες να μαλακώσει η κάπαρη και να φύγει η έντονη γεύση.
Στη συνέχεια τη σουρώνουμε, χωρίς να την σταγγίξουμε, την τοποθετούμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε πιπέρι και 1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
Σε μια κατσαρόλα, με αλάτι ρίχνουμε τις φαρφάλες και τις αφήνουμε να βράσουν.
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και στη συνέχεια την κάπαρη και ίσα ίσα που σοτάρουμε την κάπαρη να γίνει τραγανή σαν chips.
Κόβουμε σε κύβους 1 κρεμμύδι και χοντροκόβουμε 2 σκ. σκόρδο.
Μόλις η κάπαρη τραγανίσει μετά από 3-4 λεπτά την αφαιρούμε από τη φωτιά και τη στραγγίζουμε σ’ ένα χαρτί κουζίνας σ’ένα πιάτο.

Καθαρίζουμε το τηγάνι όπου είχαμε βάλει την κάπαρη, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαραθεί λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε και το σκόρδο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο, περίπου 1 κ.σ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι μας τον τόνο και τον αφήνουμε να ζωντανέψει και να γίνει τραγανός.
Προσθέτουμε και τα μυρωδικά μας (π.χ. θυμάρι), σβήνουμε με λίγο κρασί λευκό και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε μόλις 100 ml κρέμα γάλακτος ώστε να απογειώσουμε τη γεύση του τόνου.
Τέλος, προσθέτουμε στο τηγάνι και τις ελιές.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον προσθέτουμε κι αυτόν.
Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε πιπέρι και λίγο τσίλι ή μπούκοβο και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Σερβίρουμε τις φαρφάλες μας σε μια πιατέλα, από πάνω την κάπαρη και φρέσκο ελαιόλαδο.

Tip
Γενικά τα λεία ζυμαρικά είναι για τις πιο αραιές σάλτσες ενώ αυτά με ραβδώσεις ή γενικά τα αδρά είναι για πιο πυκνόρευστες σάλτσες!

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Πεντανόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο με mayo-honey σως

Μοσχάρι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα!

Δροσερή ρυζοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Τα καλύτερά μας σήμερα:


Αννίτα Πάνια – Νίκος Καρβέλας: Θερμό επεισόδιο και καυγάς μπροστά σε όλους στην Καλαμάτα!


«Θέλω πριν κλείσω τα μάτια μου να γίνει καλά το παιδί μου» – Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της Νένας Χρονοπούλου!


Απίστευτο! Στην φυλακή η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου!