Εικόνες καταστροφής στα Κύθηρα - Drone καταγράφει τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά! (Video)

Εικόνες καταστροφής στα Κύθηρα - Drone καταγράφει τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά! (Video)
Από θαύμα σώθηκαν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο συνάδελφος από το νησί, Παναγιωτης Μπαχτής, οι προσκυνητές, το προσωπικό και οι δεκαπεντιστές που βρίσκονταν το μεσημέρι της Κυριακής 6/8 στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα, όταν το πύρινο μέτωπο κατέβηκε αστραπιαία την πλαγιά και πέρασε δίπλα από τη Μονή.

Εικόνες επίγειας κόλασης μεταδίδουν άνθρωποι του νησιού, χρησιμοποιώντας Drone για να πλησιάσουν πάνω από τις εστίες.

Μέλη της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και της εκκλησιαστικής επιτροπής βλέποντας τον κίνδυνο εκκένωσαν έγκαιρα το Μοναστήρι, οδηγώντας όσους βρίσκονταν σε αυτό, σε εξωτερικά κελιά.



Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο σταθμό TSIRGIO FM αυτόπτης μάρτυρας, το πύρινο μέτωπο κατέβηκε ολόκληρη την πλαγιά και πέρασε δίπλα από το Μοναστήρι. Η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική από τους καπνούς όμως το σημαντικό είναι ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και το Μοναστήρι δεν έπαθε τίποτα. Ωστόσο η πυρκαγιά καίει την γύρω περιοχή.

Το μεγαλύτερο βάρος ρίχνουν από το απόγευμα οι πυροσβέστες, στο νότιο μέτωπο - όπου βρίσκεται και η Μονή - που κρίνεται και ως το πλέον επικίνδυνο και ο στόχος είναι να οριοθετηθεί αν αυτό είναι δυνατό πριν πέσει το σκοτάδι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την Πυροσβεστική πιστεύουν ότι θα βρίσκονται αρκετές ημέρες ακόμα στο νησί.

Δείτε το βίντεο με τις αποκαλυπτικές εικόνες, όπως κινηματογραφήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου: