Κλέψε τα μυστικά των μοντέλων για άψογη επιδερμίδα

Η όψη της επιδερμίδας μας είναι κάτι που μας απασχολεί αρκετά. Μας έχει οδηγήσει πολλές φορές στον δερματολόγο μας για μια ανανεωτική θεραπεία και για μια συμβουλή. Από το να κοιτάμε και να ζηλεύουμε τα μοντέλα στις φωτογραφίσεις των περιοδικών, καλύτερα να μάθουμε τα μυστικά τους, να τα κάνουμε τρόπο ζωής και να αποκτήσουμε την λεία και εκθαμβωτική επιδερμίδα που όλες ονειρευόμαστε.

Το μυστικό των μοντέλων, σε αντίθεση με τα όσα λέγονται, δεν είναι ακριβές κρέμες και σέρουμ, αλλά θέμα... συνηθειών! Διαβάστε παρακάτω:

Το τόνερ είναι ο καλύτερός τους φίλος

Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, τότε θα έχετε παρατηρήσει πως όσο και να προσπαθείτε να περιορίσετε τις «εξάρσεις» σμήγματος, αυτό δεν απομακρύνεται. Το να πλένετε το πρόσωπό σας συνέχεια, έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση των φυσικών ελαίων, τα οποία ισορροπούν την επιδερμίδα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή περισσότερης λιπαρότητας.

«Χρησιμοποιήστε τόνερ το πρωί, αντί να πλένετε το πρόσωπό σας. Έτσι, θα καθαρίσετε απαλά την επιδερμίδα σας, ισορροπώντας, παράλληλα, και το pH», τονίζει η Ιλντι Πεκάρ, αισθητικός της Μιράντα Κερ και της Ιρίνα Σάικ.



Δεν ακουμπούν την ζάχαρη

Εκτός του ότι η ζάχαρη είναι γνωστό ότι βλάπτει τον οργανισμό μας, το ίδιο κάνει και στην επιδερμίδα μας. Αυτό συμβαίνει διότι η ζάχαρη επιταχύνει την γήρανση, την εμφάνιση ρυτίδων και την εμφάνιση λεπτών γραμμών. Το σάκχαρο στο αίμα σχηματίζει μόρια που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Καλό είναι να διατηρείτε και το βάρος σας χωρίς ιδιαίτερες αυξομοιώσεις

Δεν βάζουν συνέχεια αντηλιακό

Μπορεί να ακούγεται παράλογο, ωστόσο, η Πεκάρ διευκρινίζει πως δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση. «Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως με αυτό τον τρόπο φράζουν το δέρμα τους, καθώς υπάρχουν στιγμές που δεν χρειάζεται να το φορούν», αναφέρει.

Η μη χρήση του θα αποτρέψει τις εξάρσεις λιπαρότητας αλλά και θα προσφέρει την πολύτιμη βιταμίνη D.

Τέλος, δεν ξεχνούν ποτέ την ενυδάτωση

Γι' αυτό δεν χρειάζεται να σας πούμε πολλά, καθώς πλέον είναι γνωστά τα οφέλη της ενυδάτωσης στην επιδερμίδα. Φροντίστε ανελλιπώς να βάζετε κάποιο ενυδατικό προϊόν στο πρόσωπό σας κάθε μέρα και κάθε νύχτα και θα δείτε ότι τα σημάδια γήρανσης θα καθυστερήσουν αρκετά να εμφανιστούν.

Διαβάστε ακόμα:

7 λόγοι για να βάλεις έλαιο καρύδας στο πρόσωπο σου και θα μας θυμηθείς!

Το σημείο του σώματος που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό, πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου

Χάσε 2,5 κιλά σε 1 εβδομάδα εύκολα και υγιεινά! Η δίαιτα που κάνει θραύση για φέτος το καλοκαίρι…