Νώντας: Η φημισμένη ψαροταβέρνα στην Αίγινα που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις αξεπέραστες γεύσεις της

Από το 1936 φέρνει στο πιάτο μας τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά του νησιού

Νώντας: Η φημισμένη ψαροταβέρνα στην Αίγινα που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις αξεπέραστες γεύσεις της

Αγαπημένος προορισμών των Αθηναίων -και όχι μόνο- για τα πεντακάθαρα νερά της και τα γραφικά ψαροχώρια της, η Αίγινα –η βασίλισσα του Αργοσαρωνικού- είναι πάντα μια καλή επιλογή για απόδραση. Πόσο μάλλον τώρα, που το Πάσχα κοντοζυγώνει και το νησί αποκτά μια ατμοσφαίρα μεθυστική.

Σαν βρεθείς, λοιπόν, στην κοσμοπολίτικη Αίγινα, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τους διάσημους ψαρομεζέδες του Νώντα στην Πέρδικα. Η φημισμένη ψαροταβέρνα του Νώντα μας πρωτοσυστήθηκε το 1936 κι έκτοτε δεν έχει σταματήσει να μας εκπλήσσει με τις αξεπέραστες θαλασσινές της γεύσεις και την ασυναγώνιστη κουζίνα της.

Ψάρι στον Νώντα στην Αίγινα

Τι θα φας στον Νώντα; Ό, τι και να επιλέξεις, το βέβαιο είναι ότι θα φύγεις ευχαριστημένος. Ξεκίνα σίγουρα με ψαράκι, που έρχεται ολόφρεσκο στο πιάτο σου, κατευθείαν από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής. Τίμησε, όμως, οπωσδήποτε και τις ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές της Αίγινας, όπως την ξακουστή τηγανόσουπα -μια παραλλαγή της γνωστής μας ψαρόσουπας.

Κατά τα αλλά, στο μενού του Νώντα θα βρεις υπέροχες πίτες με χωριάτικο φύλλο, χταποδάκι γιουβέτσι, μεγάλη ποικιλία χειροποίητων ορεκτικών, μαγειρευτά και φυσικά ντόπια κρέατα ψητά στα κάρβουνα. Όλα αυτά, συνοδεία φυσικά παγωμένου κρασιού, που θα επιλέξετε μέσα από τη μεγάλη λίστα εμφιαλωμένων, κυρίως ελληνικών αλλά και ξένου αμπελώνα, κρασιών, που διαθέτει το κατάστημα. Κλείσε το γεύμα σου με τον καλύτερο τρόπο, ένα λαχταριστό γλυκό του κουταλιού.

Ψάρι στον Νώντα στην Αίγινα

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η δημοφιλία του Νώντα όλα αυτά τα χρόνια μόνο τυχαία δεν είναι. Το μυστικό της κρύβεται φυσικά στην ανυπέρβλητη ποιότητα των τοπικών προϊόντων και στις άριστες πρώτες ύλες. Οι άνθρωποι στον Νώντα σέβονται τον πελάτη και του προσφέρουν πάντα το καλύτερο, με όχημα την άψογη εξυπηρέτηση. Γι’ αυτό και ο κόσμος του το ανταποδίδει με την καθημερινή του προσέλευση. Και σημειωτέον -επειδή «το τερπνόν, μετά του ωφελίμου», καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι για τους περισσότερους από εμάς- στου Νώντα θα ευχαριστηθείς το φαγητό σου, χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία.

Ψάρι στον Νώντα στην Αίγινα

Για το τέλος, σου κρατήσαμε το καλύτερο. Ναι, έχει και καλύτερο! Στον Νώντα θα απολαύσεις την πιο όμορφη θέα στην Αίγινα. Ακριβώς πάνω στη θάλασσα, σε μια πραγματικά προνομιακή τοποθεσία, δίπλα στη μαρίνα για μικρά σκάφη και με θέα απέναντι το νησάκι Μονή και τις ακτές της Πελοποννήσου, το βλέμμα σου θα χαθεί και το μυαλό σου θα γεμίσει με αξέχαστες εικόνες.

Ψάρι στον Νώντα στην Αίγινα

Info