Ναταλία Δραγούμη: Οι κρίσεις πανικού, η ψυχοθεραπεία και η ψυχανάλυση, τα 23 χρόνια γάμου και οι εμμονικοί θαυμαστές

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις και η ζωή της ηθοποιού. Είναι τόσο υπέροχη όσο φαίνεται;

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Ναταλία Δραγούμη: Οι κρίσεις πανικού, η ψυχοθεραπεία και η ψυχανάλυση, τα 23 χρόνια γάμου και οι εμμονικοί θαυμαστές

Είναι από τις γυναικείες παρουσίες στον χώρο της υποκριτικής που σίγουρα δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη. Η Ναταλία Δραγούμη με έντονη προσωπικότητα και δυναμισμό μιλάει στο youweekly.gr αποκλειστικά για την υπέροχη ζωή της σαν μητέρα και σύζυγος αλλά και για την δυνατή πορεία της σαν ηθοποιός. “Κομήτης στον χώρο δεν υπήρξα ποτέ” λέει η ίδια (δείτε εδώ backstage βίντεο). Οι δύσκολες και οι όμορφες στιγμές, οι καλές και οι κακές συνεργασίες και σχέσεις, ο όρος sex symbol, η ψυχοθεραπεία και οι κρίσεις πανικού... Όλα όσα συμβαίνουν στον όμορφο κόσμο της Ναταλίας Δραγούμη σε μια εξομολόγηση και κατάθεση ψυχής.

Σας πάει το μυαλό, ότι η Ναταλία Δραγούμη είναι μαμά δυο παιδιών, της 21χρονης Κλειούς και του 19χρονου Φίλιππου; Όχι με τίποτα... Η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια μιλάει για τα δυο παιδιά της με υπερηφάνεια, κοιτάζει στα μάτια τον άντρα της Έντι Ρόμπερτς, με τον οποίο την συνδέουν 23 χρόνια γάμου και του λέει πολύ συχνά: “Έντι τα καταφέραμε!”

Οι αποκαλύψεις της Ναταλίας Δραγούμη στο Youweekly.gr

Special thanks στο κτήμα Αριάδνη (Χαλκίδας 90, Αχαρνές ) για την ευγενική φιλοξενία

Ναταλία Δραγούμη

Γύρισες μόλις από μια επιτυχημένη περιοδεία που ήσουνα με την Μιμή Ντενίση για την θεατρική παράσταση “Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη”. Πες μου λίγο για την εμπειρία σου αυτή...

“Δεν έπεφτε καρφίτσα δυο μήνες τώρα που ήμασταν με την Μιμή Ντενίση στην Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο με την θεατρική παράσταση “Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη”, είμαι ενθουσιασμένη με την συνεργασία μου αυτή. Ήταν sold out παραστάσεις, ο κόσμος σηκωνόταν όρθιος και χειροκροτούσε. Με την Μιμή Ντενίση, όποτε έχω συνεργαστεί μαζί της έχω περάσει πολύ καλά. Έχεις ακούσει ποτέ συνεργάτη της Μιμής να μιλάει για εκείνη αρνητικά; Η Μιμή έχει ένα όραμα για την δουλειά και ένα Σύμπαν που θέλει να σε βάλει μέσα. Διαλέγει πάντα πολύ προσεκτικά τους ανθρώπους που θέλει να βάλει στο Σύμπαν της, δεν κάνει απλά μια δουλειά, την νοιάζουν οι σχέσεις που έχει με τον καθένα και αυτό βγαίνει και στην παράσταση. Δεν είναι τυχαίο που παρά τον πόλεμο που έχει δεχτεί, δεν την αγαπάει μόνο ο κόσμος, την αγαπάει και το συνάφι μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το έργο της είναι αξιοθαύμαστο και σπάνιο”

Θα συνεργαστείτε ξανά;

Ναι, έχουμε κάποια σχέδια συνεργασίας, αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο. Με την Μιμή δεν μείναμε μόνο στην συνεργασία μας, γίναμε και φίλες. Έχουμε ζήσει υπέροχες στιγμές στο σπίτι της στον Θεολόγο και έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις μαζί.

Κακές συνεργασίες έχεις συναντήσει στην καριέρα σου;

Δουλεύω 36 χρόνια, εάν σου έλεγα ότι έχω μόνο καλές συνεργασίες, θα σου έλεγα ψέμματα. Απλώς δεν υπάρχει λόγος να τις απομονώσω και να μιλήσω για αυτές, από την στιγμή που έχουν περάσει χρόνια. Κακές συνεργασίες που δεν ήταν μεν κακοποιητικές, αλλά δεν είχαν κιόλας καλή χημεία.

Τις άγριες φωνές κάποιων σκηνοθετών, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις τις πέρασες ποτέ;

Φυσικά, όλα αυτά τα έχω περάσει. Επειδή ήμουνα μικρή, άβγαλτη και ανυποψίαστη, αργότερα ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου, τις ανεχόμουνα και προσπαθούσα να βγάλω από όλα αυτά που άκουγα, μόνο το καλό κομμάτι, τις κοσκίνιζα και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να προοδεύσω.

Ναταλία Δραγούμη youweekly.gr

  • Ολόσωμη φόρμα, Mango
  • Πέδιλα, Wall Street, Sandy.s
  • Σκουλαρίκια, Krinaki Handmade jewelry, krinaki.com

Κάποιες συνεργασίες από αυτές σε έκαναν να κλάψεις ποτέ;

Φυσικά, όπως και να χτυπήσω και το κεφάλι μου στον τοίχο. Έχω έρθει σε απελπισία, ότι δεν μπορώ και ότι δεν κάνω – το θέατρο δεν είναι ένα απλό πράγμα για να το κατακτήσεις. Για να ανοίξεις την ψυχή σου πρέπει να είσαι έτοιμος να το κάνεις και αυτό θα “πονέσει”, το θέατρο θέλει να είσαι λίγο σκληραγωγημένος. Με χαδάκια και pampering, δεν πλησιάζεις την βαθιά υποκριτική του θεάτρου, φυσικά ούτε και με βασανισμό. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε έναν σκηνοθέτη απαιτητικό με έναν σκηνοθέτη κακοποιητικό, αυτά τα δυο πρέπει να τα διαχωρίζουμε.

Υπάρχει σκηνή που δεν θέλεις να θυμάσαι;

Ναι, πολύ παλαιότερα. Ήταν σε ένα σήριαλ που αισθανόμουνα τόσο άβολα, που η μακιγιέζ δεν μπορούσε να με βάψει από τα δάκρυα που έτρεχαν. Της έλεγα “σε παρακαλώ κάνε κάτι βοήθησέ με”. Ξέρεις, αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύτιμοι, έχουν πολλές φορές τον ρόλο ψυχαναλυτή, μοιάζουν με μια καλή νεράιδα, που στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να περνάς, σε βοηθούν και ακούνε όλα τα προβλήματά σου.

Υπήρξε δύσκολη στιγμή που σε λύγισε;

Ήταν σε μια πρεμιέρα με το θεατρικό έργο “Ιβάνωφ” του Τσέχωφ, με σκηνοθέτη τον Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς, που είχα τόσο πολύ άγχος, που στον τελευταίο μου μονόλογο, αισθανόμουνα αυτό που λένε, ότι άνοιξε η γη και με κατάπιε... Ήταν σα να άνοιξε το σανίδι και η σκηνή, και με κατάπινε και σε κάθε λέξη ήταν σα να παθαίνω ενός είδους εγκεφαλικό. Δεν μπορούσα να αρθρώσω και να μπουν οι λέξεις μέσα στο στόμα μου. Ήταν καθαρά ψυχολογικό, μετά όμως έγινα καλά.

Μια ευτυχισμένη σου στιγμή θυμάσαι στο θέατρο;

Όταν έπαιζα στον “Ζορμπά” με σκηνοθέτη τον Σταμάτη Φασουλή και πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό. Όλη η σεζόν αυτή που πέρασα, ήταν υπέροχη.

Ναταλία Δραγούμη ποια είναι

Παρόλο που τα παιδιά σου είναι μεγάλα πλέον σε ηλικία, τις ενοχές της μαμάς που αφήνεις τα παιδιά σου για να δουλέψεις τις είχες;

Είναι μεγάλα τα παιδιά μου πλέον, αλλά παρόλα αυτά οι έννοιες που έχουν οι μαμάδες δεν σταματάνε. Ποτέ δεν λες είμαι ήσυχη... Τώρα έχω μεγαλύτερες αγωνίες. Μου λείπουν τα παιδιά μου και μου αρέσει η οικογένειά μου. Μας αρέσει σαν οικογένεια να είμαστε μαζί.

Υπήρξαν στιγμές που έπρεπε να ισορροπήσεις την καριέρα και την οικογένεια;

Αυτό που λες, είναι η ζωή μου όλη. Ακόμα και σήμερα...

Η κόρη σου Κλειώ κάνει όντως διεθνή καριέρα στο μόντελινγκ;

Η κόρη μου κάνει μόντελινγκ, ζει εδώ, αλλά δουλεύει και στο εξωτερικό. Αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι στη Νέα Υόρκη με τον σχεδιαστή Χρήστο Κωσταρέλο, δουλεύει και σαν μοντέλο και στην εταιρεία παραγωγής και παράλληλα σπουδάζει στο Οικονομικό του Καποδιστριακού και θέλει να συνεχίσει στο εξωτερικό το μεταπτυχιακό της σαν fashion business.

Ο γιος σου με τι ασχολείται;

Έχει μπει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αρχιτεκτόνων και είναι και τερματοφύλακας σε ομάδα.

Λες ποτέ στον εαυτό σου “τα κατάφερα με τα παιδιά μου”;

Βλέποντας τα παιδιά μου, μπορεί να γυρίσω στον Έντι και να του πω “τα καταφέραμε”. Όχι μόνο για τις σπουδές τους, αλλά και για τον χαρακτήρα τους, για την ωριμότητά τους και την στάση τους, απέναντι στην ζωή. Στο σπίτι μας υπάρχει αγάπη και χιούμορ, γελάμε και αγαπιόμαστε, τα παιδιά μας ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Δεν υπάρχει αρρώστια στην δικιά μας οικογένεια.

Ναταλία Δραγούμη γάμος

Σε λαχτάρησαν ποτέ τα παιδιά σου;

Αυτό συμβαίνει πάντα, γιατί έτσι είμαι εγώ. Ανησυχώ πάντα για οτιδήποτε, είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου που με κουράζει πάρα πολύ και αυτό πρέπει να το λύσω με τον εαυτό μου, για αυτό και κάνω την ψυχοθεραπεία. Για να διαχειρίζομαι την υπέρμετρη ανησυχία που νιώθω για οτιδήποτε.

Με τα παιδιά σου βγαίνεις έξω μαζί τους;

Ναι. Η κόρη μου δεν με κάνει πολύ παρέα, με τον γιο μου περισσότερο.

Η Ναταλία τι πεθερά θα γίνει;

Σαν την μαμά μου, δεν θα ανακατεύομαι. Εγώ ή θα ανακατεύομαι και θα αρρωσταίνω ή δεν θα ανακατεύομαι. Εγώ πάντως είχα πεθερούς άγιους. Εάν μου πεις ότι υπάρχει ζευγάρι αγίων θα σου έλεγα τους γονείς του Έντι. Την μητέρα του Έντι όποτε την σκέφτομαι, κλαίω.

Πόσα χρόνια σε ακούω να κάνεις ψυχοθεραπεία;

Έκανα 8 χρόνια ψυχανάλυση, πριν κάνω παιδιά, και τώρα έκανα πέρυσι ψυχοθεραπεία και την έχω αφήσει σε εκκρεμότητα για ένα διάστημα που δεν προλάβαινα. Με αφορμή τις κρίσεις πανικού που πάθαινα, ξεκίνησα την ψυχανάλυση, με είχε στείλει η μητέρα μου που ήταν υπέρ στην ψυχανάλυση. Την κρίση πανικού τώρα πια, μπορώ να την διαχειριστώ, κατάλαβα ότι είναι “πονηρή”, την ξέρω... Δεν πεθαίνεις από κρίση πανικού. Τελευταία φορά που με έπιασε, ήταν μέσα στο αεροπλάνο. Κοιτούσα το κινητό μου και μόλις σταμάτησα να το κοιτάζω και σκέφτηκα ότι ήμουνα μέσα σε ένα αεροπλάνο, ψηλά στον ουρανό, ένιωσα να μουδιάζουν τα χέρια μου από την αγωνία. Δεν επέτρεψα όμως στον εαυτό μου να βάλω τις φωνές μετά από τόσα χρόνια, το μυαλό μου αμέσως το διαχειρίστηκε...

Τι σε τρομάζει στην ζωή σου;

Η απώλεια. Μην χάσω αυτά που αγαπώ. Δεν μπορώ να το κατανοήσω και να διαχειριστώ ότι αυτό το δώρο της ζωής έχει τέλος. Δεν μπορώ να το αποδεχτώ.

Είσαι 23 χρόνια με τον Έντι παντρεμένη. Υπάρχει τελικά συνταγή επιτυχημένου γάμου;

Υπάρχει συνταγή στο να συντηρήσεις έναν γάμο. Μια σχέση συντηρείται μόνο εάν υπάρχουν οι πρώτες ύλες, ο πόθος, το ενδιαφέρον, ο σεβασμός και η εκτίμηση. Ο έρωτας αλλάζει μορφή... Εμείς είμασταν τυφλοί από έρωτα, πάνω από την γη... Μπορεί με τον Έντι, να έχουμε λόγω δουλειάς, ο καθένας την ανεξαρτησία του, αλλά ανά πάσα ώρα και στιγμή είμαστε και μαζί.

Κρίση υπήρξε ποτέ;

Κρίση μεγάλη και σοβαρή ποτέ. Καβγάδες φουλ! Πάντα όμως εγώ - ακόμα και τώρα - κάνω το πρώτο βήμα και το έχω σαν παράπονο! (γέλια)

Ναταλία Δραγούμη βιογραφικο

  • Κοστούμι , Jagged and Beau
  • Κοσμήματα, Jools, joolsilver.gr
  • Πέδιλα , Nine West , HARALAS

Οι εμμονικοί θαυμαστές, ο όρος sex symbol και το φλέρτ από τους νεότερους άντρες

Αναμφισβήτητα η Ναταλία Δραγούμη είναι μια από τις πιο γοητευτικές γυναίκες μέσα στον χώρο. Στο youweekly.gr μιλάει για την εμπειρία της με εμμονικούς θαυμαστές, για stockers που την κούρασαν, για το φλέρτ από νεότερους άντρες, και εάν αποδέχτηκε ποτέ τον όρο “sex symbol”.

Τον όρο sex symbol τον αποδέχτηκες ποτέ;

Τον άκουγα, με ευχαριστούσε αλλά δεν αισθάνθηκα ποτέ μόνο αυτό. Τον δέχτηκα σαν κομπλιμέντο, αλλά δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ, ούτε και στηρίχτηκα σε αυτόν. Παλαιότερα, είχα την αγωνία να με αποδέχονται περισσότερο σαν ηθοποιό και λιγότερο σαν γυναίκα.

Αλλαγές κάνεις στην ζωή σου;

Όχι, αν και Υδροχόος δεν έκανα ποτέ αλλαγές. Θέλω να κάνω πράγματα αλλιώς θα μαραζώσω, αλλά δεν αλλάζω εύκολα, είμαι σταθερή. Δεν κάνω τούμπα την ζωή μου.

Στο φλέρτ των νεότερων αντρών πως αντιδράς;

Επειδή όλα αυτά γίνονται στα social media, δεν αντιδρώ. Εάν πάλι συμβεί έξω, κολακεύομαι μεν, αλλά δεν μπαίνω σε πειρασμό.

Σου στέλνουν άσχημα σχόλια στα social;

Συνήθως όχι. Τα άσχημα σχόλια, που είναι ελάχιστα, συνήθως τα γράφουν κάτω από τα δημοσιεύματα των sites, τα περισσότερα έχουν σχέση με την ηλικία. Γενικά θεωρώ πολύ τρασίλα, να διαβάσεις τα σχόλια κάτω από τα δημοσιεύματα, είναι χάσιμο χρόνου. Τα δικά μου δεν τα διαβάζω, αλλά διαβάζοντας κάποιων άλλων, βλέπω μια αρρώστια.

Εμμονικοί θαυμαστές έχουν υπάρξει στη ζωή σου;

Ναι πολλές φορές, υπάρχουν κάποιοι stockers, που δεν με φόβισαν, με κούρασαν...

Έχει υπάρξει φορά που το τηλέφωνο δεν χτύπησε για δουλειά;

Υπήρχαν φορές που χτυπούσε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Θεωρώ όμως, ότι δεν υπήρξα ποτέ κομήτης στον χώρο, έχω κάνει βήματα αργά και σταθερά που τα έχω χτίσει... Δεν έκανα μια επιτυχία και χάθηκα, πιστεύω ότι έχω μια οντότητα στον χώρο.

Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα...

Με έχουν αφήσει άναυδη όλα αυτά που συμβαίνουν, με τελευταίο περιστατικό τον θάνατο της Κυριακής Γρίβα και την ατάκα του αστυνόμου “το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου”. Το τραγικό είναι ότι δεν ξέρουν οι γυναίκες που να πάνε, που να καταφύγουν για να σωθούν. Δυστυχώς χάθηκε η ανθρωπιά και αυτό με κάνει και τρέμω... Η κατάσταση έχει δυστυχώς φτάσει στο απροχώρητο. Είναι τρομακτικό. Τι άντρες μεγαλώνουμε; Τι φταίει; Πρέπει να υπάρχει μια λύση, δεν μπορεί... Με τρομάζει.

Credits

  • Φωτογραφίες : Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling : Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ : Εύα Ζαχαριάδου
  • Χτένισμα : Βαγγέλης Ηλιάδης