Ναταλία Δραγούμη: «Δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη! Ήταν σα να παθαίνω ενός είδους εγκεφαλικό»

Backstage βίντεο από την αποκλειστική της συνέντευξη στο Youweekly.gr

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor

Από τις πιο ενεργές γυναίκες και με δυνατή καριέρα μέσα στον χώρο της υποκριτικής, η Ναταλία Δραγούμη, σε μια συνέντευξη – ποταμό, μιλάει χωρίς φόβο και πάθος για την ζωή της πάνω στην σκηνή και έξω από αυτήν. Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια, μετά από 2 μήνες περιοδεία με την Μιμή Ντενίση με το έργο “Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη”, επέστρεψε στην Αθήνα και ετοιμάζεται για διακοπές και για ξεκούραση...

Τι λέει για τις εύκολες και δύσκολες συνεργασίες που της έχουν τύχει, για τον γάμο της 23 χρόνια με τον Έντι Ρόμπερτς και για το φλέρτ από μικρότερους άντρες;

Η Ναταλία Δραγούμη σε μια κατάθεση ψυχής στο Youweekly.gr

Υπάρχει σκηνή που δεν θέλεις να θυμάσαι;

Ναι υπάρχει σκηνή που δεν θέλω να θυμάμαι, αλλά δεν θέλω να την λέω, γιατί δεν υπάρχει νόημα, είναι πολλά χρόνια πριν. Είχα ένα πρόβλημα σε ένα γύρισμα και προσπαθούσε η μακιγιέζ να με φτιάξει, να με διορθώσει και εμένα μου τρέχανε τα δάκρυα. Μας φωνάζανε “ελάτε” της έλεγαν “ετοίμασέ την”, την μάλωναν που αργούσε, και εγώ της έλεγα “σε παρακαλώ κάνε κάτι” και εκείνη μου έλεγε “τι να κάνω;”... Όλο αυτό!

Υπήρξε δύσκολη στιγμή που σε λύγισε;

Ήταν σε μια πρεμιέρα με το θεατρικό έργο “Ιβάνωφ” του Τσέχωφ, με σκηνοθέτη τον Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς, που είχα τόσο πολύ άγχος, που στον τελευταίο μου μονόλογο, αισθανόμουνα αυτό που λένε, ότι άνοιξε η γη και με κατάπιε... Ήταν σα να άνοιξε το σανίδι και η σκηνή, και με κατάπινε και σε κάθε λέξη ήταν σα να παθαίνω ενός είδους εγκεφαλικό. Δεν μπορούσα να αρθρώσω και να μπουν οι λέξεις μέσα στο στόμα μου. Ήταν καθαρά ψυχολογικό, μετά όμως έγινα καλά.

Πέρασες κρίσεις πανικού που δεν μπορούσες να διαχειριστείς;

Κρίσεις πανικού τις πέρασα, τώρα ξέρω ότι είναι “πονηρές” και ότι εγώ είμαι πιο δυνατή από αυτές. Τις πέρασα παλιότερα, περίπου στα 25 μου χρόνια και έτσι ξεκίνησα να κάνω ψυχανάλυση. Αφού με διαβεβαίωσαν, ότι οι κρίσεις πανικού, δεν φέρνουν τον θάνατο, τώρα μπορώ να τις αντιμετωπίσω και άμα τις νιώθω να έρθουν, τις διώχνω αμέσως και δεν τους δίνω σημασία. Θεωρώ ότι δεν έχουν πια κανένα κύρος.

23 χρόνια με τον Έντι Ρόμπερτς. Υπάρχει μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου;

Δεν υπάρχει μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου. Πρέπει να έχεις πολύ καλές πρώτες ύλες. Να θέλεις να είσαι με τον άλλον. Είναι απλό, “θέλω να είμαι μαζί σου”, τελείωσε. Από εκεί και πέρα, ο γάμος και οι μακροχρόνιες σχέσεις θέλουν δουλειά. Το μυστικό είναι στην δουλειά, δεν είναι τίποτα δεδομένο, ούτε καν τα δικά σου αισθήματα για τον άλλον δεν είναι δεδομένα, παρά μόνον εάν τον θέλεις τον άλλον και σε θέλει.

Σε φλερτάρουν νεότεροι άντρες;

Ναι με φλερτάρουν νεότεροι άντρες, εμένα και όλες μου τις φίλες...

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξή της

Credits

Special thanks στο κτήμα Αριάδνη (Χαλκίδας 90, Αχαρνές ) για την ευγενική φιλοξενία

  • Φωτογραφίες : Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling : Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ : Εύα Ζαχαριάδου
  • Χτένισμα : Βαγγέλης Ηλιάδης