Καίτη Γαρμπή & Διονύσης Σχοινάς - 27 χρόνια γάμου: Η πρόταση live στη Ρούλα Κορομηλά και ο σύντομος χωρισμός

Μία αγάπη από ατόφιο χρυσάφι!

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Μόλις πριν από λίγα χρόνια γιόρτασαν την λεγόμενη και «αργυρή» επέτειο γάμου τους, ωστόσο στη δική τους περίπτωση μιλάμε για μία αγάπη «από ατόφιο χτυσάφι». Μετά την μεγάλη πρόταση σε live τηλεοπτική μετάδοση, την Πρωτοχρονιά του 1997, η Καίτη Γαρμπή έγινε στη ζωή του κάτι σαν θρησκεία και ο Διονύσης Σχοινάς απέδειξε πως δεν είναι... ιερόσυλος.

Φέτος το ζευγάρι κλείνει 27 χρόνια γάμου, μέσα στο Πάσχα μάλιστα, με την Καίτη Γαρμπή να ανεβάζει μία κοινή φωτογραφία με τον Διονύση Σχοινά στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου δείχνει τους δυο τους να ανταλλάσσουν ένα τρυφερό φιλί κάτω από ένα δέντρο, στον κήπο του σπιτιού του Ρομπέρτο Καβάλι.

Δείτε επίσης: Καίτη Γαρμπή: «Πρώτη φορά στα 27 χρόνια που είμαστε παντρεμένοι...» - Στιγμές ευτυχίας με τον Διονύση Σχοινά

Η γνωριμία, ο χωρισμός και η πρόταση

Σαν «δώρο Θεού» ήρθε στη ζωή της το 1992. O Διονύσης είχε πει χαρακτηριστικά, μιλώντας για την πρώτη φορά που συναντήθηκαν: «Είμαστε με τον Λάμπη Λιβιεράτο και κάνουμε πρόβα στο Posidonio. Δεν τη γνώριζα τη Γαρμπή, την είχα δει μία φορά παλιότερα και δεν μου άρεσε καθόλου. Μπαίνει μέσα στο μαγαζί η Καίτη και λέω του Λάμπη "αυτή είναι η Γαρμπή;". Μου λέει "ναι" και του απαντάω "εγώ αυτή θα την παντρευτώ!"».

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, θα περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια. Θα συνεργαστούν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο, με την Καίτη να είναι το πρώτο όνομα και τον Διονύση να ανήκει στα νέα ταλέντα της μουσικής. Θα βρει δεκάδες τρόπους για να την κάνει να τον προσέξει και μόνο όταν την ημέρα της ονομαστικής της εορτής τον Νοέμβριο του 1992 θα της αφήσει ένα δώρο στο καμαρίνι εκείνη θα γοητευτεί σε χρόνο dt από τον χαρακτήρα αλλά και τη γοητεία του.

Καίτη Γαρμπή Διονύσης Σχοινάς

Οι εκπλήξεις από τότε θα είναι το μεγάλο του ατού για να της δείχνει την αγάπη του. Όπως άλλωστε έχει πει και η Καίτη σε συνέντευξή της: «ο Διονύσης πάντα με ξεσηκώνει με τις εκπλήξεις του. Μπορεί ξαφνικά να κανονίσει ένα ταξίδι για να φύγουμε οι δυο μας, θα έχει αγοράσει τα εισιτήρια και θα μου κρατά ως έκπληξη ακόμη και το ποιος θα είναι ο προορισμός μας».

Όταν το ζευγάρι θα συνεργαστεί καλλιτεχνικά στο τραγούδι «Ζήσαμε» το 1994, ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας, θα έχει χωρίσει για ένα μικρό διάστημα, αλλά τότε δεν θα το γνωρίζει κανείς. Χρόνια αργότερα, ο Διονύσης Σχοινάς θα παραδεχτεί για εκείνη την περίοδο ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί όσα ακούγονταν για τον «πιτσιρικά που ήταν με τη Γαρμπή», όπως τον χαρακτήριζαν ορισμένοι. Η μοίρα θα τα φέρει έτσι ώστε το 1996 να είναι ξανά μαζί.

Καίτη Γαρμπή Διονύσης Σχοινάς

Κάνοντας πάλι την ανατροπή, ο Διονύσης θα κάνει την ξαφνική πρόταση γάμου στον τηλεοπτικό αέρα, οργανώνοντας ένα τέλειο σχέδιο μαζί με τη Ρούλα Κορομηλά. Θα βγει ξαφνικά στο πλατό με ένα τεράστιο μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα δαχτυλίδι στο χέρι, ζητώντας από την εμβρόντητη και συγκινημένη Καίτη να τον παντρευτεί. Από την αμηχανία της θα του πει το «ναι» με τον τρόπο της λέγοντάς του διαρκώς «είσαι τρελός;». Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς θα γίνει και ο γάμος τους στο Κτήμα Νάσιουτζικ, με κουμπάρο τους τον επί χρόνια στενό συνεργάτη και παραγωγό της Καίτης, Νίκο Δουλάμη. Ακόμη και ως νύφη η Καίτη είχε εντυπωσιάσει με το νυφικό της, δημιουργία της καλής της φίλης Σήλιας Κριθαριώτη.

Ο ερχομός του Δημήτρη στη ζωή τους

«Δεν πιστεύαμε ποτέ με την Καίτη ότι θα κάνουμε παιδί. Θεωρούσαμε ότι επειδή ο Θεός μάς τα είχε δώσει όλα, δεν θα ερχόταν στη ζωή μας ένα παιδάκι. Είχαμε μπει σε τέτοιο λούκι. Λέγαμε "μας δόθηκαν δόξα, χρήμα… ίσως να μην έρθει αυτό το δώρο". Η Καίτη έκανε το παιδί με εξωσωματική. Της είχα πει πως αν δεν πετύχαινε η δεύτερη ή η τρίτη εξωσωματική, να υιοθετήσουμε. Τελικά, με τη δεύτερη εξωσωματική και έναν εξαιρετικό γιατρό που είχαμε δίπλα μας ήρθε ο Δημητράκης μας» θα δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ο Διονύσης Σχοινάς, μιλώντας για πρώτη φορά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ως ζευγάρι, μέχρι να αποκτήσουν παιδί.

Ο 25χρονος Δημήτρης σήμερα ακολουθεί στα βήματά τους και συχνά κάνει guest εμφανίσεις στο πλευρό τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον μπερδεύουν με τον πατέρα του, αφού είναι φτυστός εκείνος! «Ο Δημήτρης νομίζω ότι είναι ο μικρός μου αδερφός, ποτέ δεν τον αντιμετώπισα σαν γιο μου», θα πει χαρακτηριστικά ο Διονύσης Σχοινάς για το γιο του, αναφερόμενος και στον αδερφό του Τόλη, που «έφυγε» νωρίς.

Καίτη Γαρμπή Διονύσης Σχοινάς