Τα ρούχα μιλάνε για σένα και λένε 5 σημαντικά πράγματα

Τι λένε για εμάς σε όσους μας βλέπουν;

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Πόσο πολύ αγαπάς τη μόδα; Απεριόριστα. Κι εκείνη σου το ανταποδίσει και με το παραπάνω μέσα από στυλάτες εμφανίσεις, εντυπωσιακά outfits και πολλές γνώσεις styling, για να είσαι το fashion icon του εαυτού σου. Ήξερες, ωστόσο, πως κάνει κάτι ακόμα για σένα η αγαπημένη σου μόδα; Ή καλύτερα τα ρούχα επιτελούν έναν πολύ σημαντκό ρόλο σχετικά με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου.

Η μόδα και το τι φοράμε δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από το ενδιαφέρον της επιστήμης, με διάφορες έρευνες ανά τον κόσμο να αποκαλύπτουν ότι τα ρούχα μιλάνε για εμάς. Πάμε να δούμε λοιπόν 5 σημαντικά πράγματα που λένε και γιατί... μας πιάνουν στο στόμα τους!

5 σημαντικά πράγματα που λένε τα ρούχα για σένα

Τα χρώματα μιλάνε για τον χαρακτήρα σου

Κάθε χρωματάκι που φοράς σημαίνει και κάτι διαφορετικό για σένα. Το κόκκινο δηλώνει ενέργεια και πάθος και τραβά τα βλέμματα πάνω σου. Το μαύρο δηλώνει σοβαρότητα και ότι είσαι αυστηρή, ενώ το "όχι" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σου.

Το λευκό δείχνει τιμιότητα και αθωότητα, ενώ το μπλε εμπιστοσύνη. Το πορτοκαλί και το κίτρινο είναι χρώματα που θα τραβήξουν αμέσως την προσοχή, αλλά κουράζουν κιόλας κι εσύ κάθε άλλο παρά κουραστική είσαι. Αν, όμως, τα συνδυάσεις μαζί, ε, τότε θα κάνεις το μπαμ!

Τα γυαλιά μυωπίας μιλάνε για το μυαλό σου

Αν και μικρή τα έκρυβες για να μην τα φοράς και σε λένε στο σχολείο "γυαλάκια", τώρα φέρ' τα πάλι στο προσκήνιο. Όχι μόνο είναι στη μόδα αλλά σύμφωνα με έρευνες, σε κάνουν να δείχνεις πιο έξυπνη, αλλά όχι τόσο ελκυστική.

Τα luxury brands μιλάνε για τις ανάγκες σου

Σου αρέσουν τα πολυτελή brands στις εμφανίσεις σου; Σε κάνουν να δείχνεις high status και έτσι, πιστεύεις, ότι θα σου συμπεριφερθούν καλύτερα οι γύρω σου. Από την άλλη έναν ναρκισσισμό τον έχεις. Ωστόσο, εάν φοράς "μαϊμού", δείχνεις ότι έχεις ανάγκη προστασίας.

Τα μαύρα ρούχα μιλάνε για τα νεύρα σου

Πολυαγαπημένο, κλασικό και διαχρονικό χρώμα, αλλά μην το παρακάνεις με τα μαύρα, γιατί σίγουρα μια νεύρωση θα την έχεις. Τα μαύρα αυστηρά φορέματα δηλώνουν πως είσαι αντισυμβατική ως άνθρωπος, ενώ εάν είναι και εκκεντρικά, τότε είσαι... πολύ ανοιχτό μυαλό!

Τα ντεκολτέ μιλάνε για τα συναισθήματά σου

Είναι ίσως το πιο θηλυκό σημείο της γυναικείας σιλουέτας και το πιο αποκαλυπτικό των συναισθημάτων. Με ένα μεγάλο ντεκολτέ δείχνεις ότι αγαπάς μόνο τον εαυτό σου και είσαι αρκετά ναρκισσίστρια. Ευελπιστείς να χειραγωγήσεις τον συνομιλητή σου, αφού το βλέμμα του θα πέσει... μόνο στο μπούστο σου.