Τι πρέπει να τρως και τι να αποφεύγεις για να μην πάρεις κιλά μεγαλώνοντας;

Αυτές τις τροφές πρέπει να προτιμάς

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Μεγαλώνοντας, η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο να σε κρατήσει υγιή και καλλίγραμμη, χωρίς να πάρεις έξτρα βάρος.

Γι' αυτό και πρέπει να επιλέγεις προσεκτικά τα τρόφιμα που καταναλώνεις αποφεύγοντας τα περιττά λιπαρά, τους υδατάνθρακες και φυσικά τη ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο και ακολουθώντας ορισμένες συμβουλές σχετικά με τις διατροφικές σου συνήθειες μπορείς να διατηρήσεις το βάρος χωρίς να ανησυχείς ότι θα πάρεις κιλά μεγαλώνοντας. (δες και για τη διατροφή & την ψυχική υγεία, είναι τελικά η μεσογειακή διατροφή αντίδοτο της κατάθλιψης;)

Τι πρέπει να τρως και τι να αποφεύγεις για να μην πάρεις κιλά μεγαλώνοντας;

Ένα σημαντικό στοιχείο της υγιεινής διατροφής είναι η επιλογή των σωστών πηγών πρωτεΐνης, η οποία βοηθά .στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αύξησης του σωματικού λίπους, που συνήθως έρχεται με την ηλικία. Τρόφιμα όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, το tofu και τα φασόλια είναι εξαιρετικές επιλογές.

πράσινες σαλάτες
Unsplash

Ακόμη, με το πέρασμα του χρόνου καλό είναι να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Φρούτα όπως τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα αχλάδια και οι μπανάνες είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ τα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και τα καρότα προσφέρουν πολύτιμες θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό σου χωρίς να σε γεμίσουν με πολλές θερμίδες.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωση των ζαχαρούχων ποτών και τροφίμων. Γλυκά, αναψυκτικά και κοκτέιλς, μπορούν να αυξήσουν εύκολα το βάρος σου και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σου.

Τέλος, πρέπει να δώσεις προσοχή στις μερίδες που καταναλώνεις, που είναι και το κλειδί για τη διατήρηση του βάρους σου. Το να τρως με μέτρο εστιάζοντας στην εναλλαγή των τροφών μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τα περιττά κιλά και να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου καλλίγραμμη όσο και εάν περνούν τα χρόνια.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και ενσωματώνοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές στην καθημερινή σου ζωή, θα καταφέρεις να διατηρηθείς στα κιλά σου απολαμβάνοντας στο μάξιμουμ κάθε ηλικία.