Έχεις άγχος και δεν κατεβαίνει μπουκιά με τίποτα; Αυτό το κόλπο θα σου ανοίξει την όρεξη για φαγητό!

Το mindful eating θα σε σώσει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Δεν είναι λίγες οι φορές που το άγχος και το έντονο στρες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην όρεξή σου με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να φας ακόμη και ένα μικρό σνακ για να γεμίσεις το στομάχι σου.

Εάν αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις διάφορους τρόπους και πρακτικές, όπως η παρακάτω, που θα σου φτιάξεις τη διάθεση για φαγητό, ενώ ακόμη θα απογειώσει τη γευστική σου εμπειρία. (δες και πώς να αντιμετωπίσεις το άγχος & το στρες της καθημερινότητας με τον πιο φυσικό τρόπο)

Έχεις άγχος και δεν κατεβαίνει μπουκιά με τίποτα; Αυτό το κόλπο θα σου ανοίξει την όρεξη για φαγητό!

Ένα αποτελεσματικό κόλπο για να ανοίξει η όρεξή σου και να κατεβαίνουν καλύτερα οι μπουκιές είναι εφαρμόζοντας την τεχνική του mindful eating (ή αλλιώς ενσυνείδητης διατροφής) .Αυτή η πρακτική επικεντρώνεται στην ολιστική εμπειρία του φαγητού προκειμένου να το απολαμβάνεις καλύτερα και πιο συνειδητά με όλες σου τις αισθήσεις.

γυναίκα μυρίζει ένα κρουασάν
Unsplash

Η βασική φιλοσοφία του mindful eating ξεκινά με την επιλογή ενός ήσυχου περιβάλλοντος, χωρίς διακοπές και αποσπάσεις. Με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνεις την προσοχή σου στο φαγητό προκειμένου να αντιληφθείς την την υφή, τη γεύση και τη θερμοκρασία του. Όσο για το μάσημα της τροφής... αυτό πρέπει να γίνεται αργά αφήνοντας τα γεύματα να επεξεργαστούν σωστά από το στομάχι σου.

Πολύ σημαντικό σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι να ενδιαφερθείς για την προέλευση των τροφίμων και τη διαδικασία που ακολούθησαν προτού φτάσουν στο πιάτο σου. Αυτό μπορεί να ενισχύσει τη συνειδητή κατανάλωση και να σε βοηθήσει να αποβάλλεις την όποια ανησυχία έχεις.

Κάπως έτσι, εάν βιώνεις άγχος που επηρεάζει την όρεξή σου, η πρακτική του mindful eating μπορεί να σε βοηθήσει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εστιάσεις στη σχέση σου με το φαγητό και να δώσεις προσοχή στις αντιδράσεις του σώματός σου. Έτσι, η όρεξή σου θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.