Σασμός: «Τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε;» - Την πιάνουν με τα κλοπιμαία στην τσέπη και την συλλαμβάνουν

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: «Τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε;» - Την πιάνουν με τα κλοπιμαία στην τσέπη και την συλλαμβάνουν

Στα νέα επεισόδια του Σασμού, ο Μαθιός νιώθει πως οι ώρες του στο πλευρό της Βασιλικής τελειώνουν, ενώ η Μαρίνα είναι αποφασισμένη να ζητήσει δικαίωση για το παιδί της.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Τετάρτη 8/5 Επεισόδιο 119

Η αποκάλυψη του εγκλήματος του Μαθιού εξακολουθεί να συνταράσσει τη Μαρίνα, η οποία στρέφεται ακόμη και εναντίον της ίδιας της οικογένειάς της. O Αντώνης που τη βλέπει σε ψυχολογικό αναβρασμό, την παρακαλεί να του πει τι συμβαίνει αλλά εκείνη του υπόσχεται πως θα του εξηγήσει τα πάντα όταν φύγουν για το ολιγοήμερο ταξίδι τους που θα γίνει μετά τον γάμο του Γιώργου με τη Θοδώρα. «Θέλω πάντως να ξέρεις πως εγώ είμαι εδώ κι έτοιμος να ακούσω ό,τι σε προβληματίζει. Δεν θέλω να σε βλέπω στενοχωρημένη. Δεν σου αξίζει αυτό», θα της πει και εκείνη θα τον καθησυχάσει, ενώ η γιαγιά από την οποία προκλήθηκαν όλα, την κοιτά με απορία για το αν θα πει στον άντρα της την αλήθεια.

Ο Αντώνης θα φύγει για το αστυνομικό τμήμα καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και η αλήθεια είναι πως μόλις θα φτάσει εκεί, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο της Εύας θα τον εντυπωσιάσουν. Οπως και όλους στο αστυνομικό τμήμα της Ανω Ποριάς, αφού θα φανεί πως αυτός προήλθε ύστερα από δηλητηρίαση με υδροκυάνιο. Ο Χρήστος στρέφει τις υποψίες του σε συγκεκριμένο πρόσωπο, αφήνοντας ευθέως υπονοούμενα στον Αστέρη, που θα τον αφήσουν ενεό. «Αλήθεια πιστεύετε πως μπορεί ο Μαθιός να έδωσε το υδροκυάνιο στην Εύα;», θα τον ρωτήσει και ο Χρήστος θα του απαντήσει: «Είναι κι αυτό μια πιθανότητα που πρέπει να τσεκάρω, αφού τη συνάντησε λίγο πριν εκείνη βρεθεί νεκρή στο κελί της».

Δείτε επίσης: Ο Αστέρης παθαίνει αμόκ - Τα κάνει όλα γυαλιά καρφιά και ο Παύλος τρομοκρατείται

Η Βασιλική αποφασίζει να μιλήσει στη Μαρίνα, αλλά η Αργυρώ τη συγκρατεί. «Ξέρω τη μητέρα μου και τώρα δεν είναι σε θέση να ακούσει κανέναν. Ούτε καν εσένα Βασιλική μου, που σε αγαπά. Δώσε της λίγο χρόνο και νομίζω πως θα δει την αλήθεια με άλλο τρόπο», θα τη συμβουλέψει. Ο Μαθιός και η Καλλιόπη, ανάστατοι, βλέπουν το τέλος να έρχεται και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα για να το σταματήσουν.

Ο Γιώργος με τη Θοδώρα, μία μέρα πριν τον γάμο τους, πηγαίνουν στην Ευδοκία κι εκείνη κάνει κάτι που αφήνει και τους δύο έκπληκτους. Δακρύζει όταν βλέπει δίπλα στον γιο της την κοπέλα, ενώ κάνει νόημα στον Γιώργο να της βγάλει τον χρυσό σταυρό που φοράει και να τον δώσει στη Θοδώρα. Λίγο πριν το ζευγάρι φύγει από το γηροκομείο όπου τη φιλοξενεί, η Ευδοκία ψελλίζει την λέξη «αγάπη».

Λίγο αργότερα, η Μαρίνα ψάχνει να μοιραστεί με κάποιον την αποκάλυψη για τον Στεφανή, αλλά αυτός που επιλέγει ξέρει ήδη την αλήθεια και για μια ακόμη φορά νιώθει προδομένη. «Παύλο, το ήξερες; Δεν βλέπω την έκπληξή σου όταν σου είπα το όνομά του», θα του πει και ο Παύλος χωρίς καν να απαντήσει θα της δείξει ότι το γνώριζε. Ακόμα μια απογοήτευση θα δοκιμάσει λοιπόν η Μαρίνα.

Δείτε επίσης: Το ανατριχιαστικό όνειρο της Μαρίνας με τον πρώην άντρα της - Θα αλλάξει τη μοίρα της αγέννητης κόρης του Μαθιού και της Βασιλικής

Η Σάντρα ετοιμάζεται να πάει στη λέσχη, αλλά λίγο πριν φύγει δέχεται μια επίσκεψη που θα τη φέρει αντιμέτωπη με τις πράξεις της. Οσο η οικογένεια Σταματάκη αγωνιά για το πότε θα μιλήσει η Μαρίνα στον Αντώνη, ο Μαθιός παίρνει μια απόφαση που δεν έχει επιστροφή. «Θα το έκανα σε τρεις μήνες, με τη γέννηση του παιδιού μου, αλλά φαίνεται πως δεν μου αξίζει αυτή η παράταση χρόνου», θα πει στη Βασιλική και την Καλλιόπη που θα βλέπει το τέλος να πλησιάζει.

Πέμπτη 9/5 Επεισόδιο 120

Οι Σταματάκηδες ζουν με την αγωνία πως η Μαρίνα θα «δώσει» τον Μαθιό για τον φόνο του Στεφανή στον Αντώνη, ενώ την ίδια στιγμή φοβούνται για τη Βασιλική που την έχει καλέσει ο εισαγγελέας. «Φαίνεται πως ένας από όλους μας θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη», θα πει η Βασιλική, ανακοινώνοντας σε όλους πως ο Χρήστος Γιακωβάκης την έχει καλέσει ξανά στο γραφείο του για να μιλήσουν. «Τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε! Τι σου ζητάμε, μωρέ; Μόνο τρεις μήνες για να προλάβει το παιδί μου να αγκαλιάσει την κόρη του», θα πει κοιτώντας ψηλά και στη συνέχεια θα ζητήσει βοήθεια από εκείνον που ζητάει σε κάθε περίπτωση. Τον Βασίλη της.

Η γιαγιά συνειδητοποιεί πως το περιδέραιο της Μαρίνας εξαφανίστηκε από το κομοδίνο της, τη μέρα που η Σάντρα μπήκε στο δωμάτιό της για να της φέρει το σάλι της και το λέει στον Αντώνη. Ο τελευταίος πηγαίνει με την Ντίνα στο σπίτι της κόρης του Δημήτρη και ενώ η κοπέλα τους λέει ότι δεν έχει σχέση με το κόσμημα της Μαρίνας, τελικά τη συλλαμβάνουν αφού αυτό κρέμεται από την τσέπη της. «Γίνεται να μην ενημερώσετε τον πατέρα μου; Ας αντιμετωπίσω τον νόμο, θα κάνω ό,τι μου πείτε, απλά δεν θέλω να τον στενοχωρήσω», θα τους εξηγήσει και η Ντίνα θα της πει: «Αυτό να το σκεφτόσουν νωρίτερα». Ο Δημήτρης θα στενοχωρηθεί με το νέο που θα μάθει αλλά για μια ακόμη φορά θα αγκαλιάσει το παιδί του και θα προσπαθήσει να βρει μια λύση που δεν είναι άλλη από την απεξάρτηση.

Την ίδια ώρα, η Θοδώρα και ο Γιώργος ετοιμάζονται για τον γάμο τους. Για την ακρίβεια, ο Γιώργος πηγαίνει με την Ντίνα να βρουν κοστούμι, ενώ η Θοδώρα έχει ήδη αγοράσει τρία διαφορετικά φορέματα για να φορέσει αυτό που θα της αρέσει περισσότερο...