Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου είναι ο ερχομός της κόρης μου»

«Τα γατίσια τα μάτια αυτά που έχει...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου είναι ο ερχομός της κόρης μου»

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» της ΕΡΤ. Ο ηθοποιός και νικητής του Survivor 2017 για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για την απώλεια των γονιών του, και ειδικά για τις αναμνήσεις που έχει από τον πατέρα του, καθώς και για τον ερχομό της κόρης του Ουρανίας. Όπως αποκάλυψε η μικρή έχει γατίσια μάτια, από τη μητέρα της, Δήμητρα Βαμβακούση.

«Το παιδί ήρθε ξαφνικά, αλλά ήμασταν και οι δύο εκεί. Το είχαμε στο μυαλό μας ότι είμαστε έτοιμοι, και να συμβεί. Για να πάει το καράβι που λέγεται σπίτι, πρέπει να συνεργάζεσαι σε όλα τα επίπεδα και να αφήνεις ελεύθερο χώρο/χρόνο στον άλλον, να τον σέβεσαι», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι με τη σύζυγό του ήταν σε άλλες φάσεις, αλλά η μεταξύ τους συζήτηση ενδεχομένως λειτούργησε θετικά στη σχέση τους.

Δείτε επίσης: Δήμητρα Βαμβακούση: Πικ νικ στην άμμο με ψωμί, ελιές και ντοματίνια - Η οικογενειακή βόλτα με τον Ντάνο και την κόρη τους σε παραλία της Σκιάθου

Αναφερόμενος στην κόρη του, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα γατίσια τα μάτια αυτά που έχει... Είναι πραγματικά ένα συναίσθημα έρωτα, πατρικού ενστίκτου, ευθύνης, παρέας, δασκάλου και μαθητή. Μέσα απ' το παιδί μαθαίνεις να συνετίζεις τον εαυτό σου».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ήμουν ένα παιδί που του κόπηκε ξαφνικά το χαμόγελο»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα του, τον οποίο έχασε στα 14. «Ήμουν σαν ένα παιδί που του κόπηκε ξαφνικά το χαμόγελο. Σοβάρεψα. Βρέθηκα να συζητάω για θέματα που αφορούσαν μεγάλους: Τις υποχρεώσεις του σπιτιού, να στηρίξω σαν φίλος την μάνα που αισθάνθηκα ότι ξαφνικά δεν είχε την ίδια ζωή, και τον αδερφό μου που ήταν πιο μικρός. Βρέθηκα να διαλέγω τι θα αφήσω, από αυτά που έλεγα ότι θα κάνω σαν παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

«Με τον πατέρα μου είχαμε πολύ καλή σχέση, πρόλαβα βασικά πράγματα, με έμαθε ότι τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμά σου και όχι από τα λόγια ή από τα βιβλία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ερχόταν στο σπίτι με γεμάτα τα χέρια. Το πιο σύνηθες ήταν να φέρνει μία σοκολάτα. Μεγαλώνοντας κατάλαβα τι σήμαινε αυτό: Δεν μας ξέχναγε», συμπλήρωσε συγκινώντας ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Είναι το πιο σπουδαίο πράγμα που με αξίωσε ο Θεός να κάνω»

Σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης μίλησε και για τον ερχομό της κόρης του, που τον έχει αλλάξει: «Η μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου είναι ο ερχομός της κόρης μου. Κάθε φορά που την κρατάω, αισθάνομαι ότι είναι το πιο σπουδαίο πράγμα που έχω καταφέρει και με αξίωσε ο Θεός να κάνω. Η μεγαλύτερη ήττα είναι ότι δεν την είχα κάνει νωρίτερα για να το ζήσω περισσότερο και ενδεχομένως να ερχόταν κάποιο άλλο παιδί. Ξαναγεννιέσαι μαζί με το παιδί. Πλέον δεν κουράζομαι, δεν νυστάζω το ίδιο, δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο, είναι κολλημένη στο μυαλό μου όλη μέρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αγγελόπουλος.