Χριστίνα Αυγερινού: «Βλέπω την Avgerinos Cosmetics σαν ένα από τα παιδιά μου»

Η ιδιοκτήτρια του ελληνικού brand Avgerinos Cosmetics ξεδιπλώνει την προσωπική της ιστορία πίσω από τη δημιουργία του και εξηγεί στο YOU την πηγή έμπνευσής της αλλά και την φιλοσοφία των vegan πιστοποιημένων προϊόντων της σειράς, που τα έχουν κάνει να ξεχωρίσουν!

Η συνέντευξη της Χριστίνας Αυγερινού

Ένα σοβαρό έγκαυμα, που προκλήθηκε κατά την παιδική σας ηλικία ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της best seller επουλωτικής κρέμας Fucus, που έκανε τη φήμη του φαρμακοποιού πατέρα σας, Νικόλαου Αυγερινού αλλά και του φαρμακείου, που διατηρούσε στο Κορωπί να απογειωθεί τη δεκαετία του 1970. Πείτε δυο λόγια για αυτό...

Πράγματι, αυτό το ατυχές γεγονός οδήγησε στην ανάπτυξη της θαυματουργής αυτής φόρμουλας, που έγινε ορόσημο μιάς μεγάλης πορείας με διάρκεια στον χρόνο. Μάλιστα, τα όμορφα λόγια των οφελημένων από την ευεργετική της δράση, με κάνει ακόμη και σήμερα περήφανη για τον μέντορά μου, τον πατέρα μου.

Expand player

Το 2013 ήταν μια χρονιά ορόσημο για εσάς καθώς τότε ιδρύσατε την εταιρία Avgerinos Cosmetics συνεχίζοντας με εξαιρετική επιτυχία το εγχείρημα του πατέρα σας. Ποιά ήταν η έμπνευσή σας;

Δουλεύοντας στο φαρμακείο μας αντιλήφθηκα την έλλειψη φυσικών προϊόντων, που να συνδυάζουν την πολυτελή συσκευασία και τα ελκυστικά αρώματα με την αποτελεσματικότητα. Έτσι, η έμπνευση μου και ο σκοπός μου ήταν να δώσω αυτή την επιλογή σε όλες τις γυναίκες.

Πόσο δύσκολο ήταν τότε και σήμερα για μια γυναίκα της εποχής το επιχειρείν;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο, θέλει όμως σκληρή δουλειά και απόλυτη αφοσίωση. Προσωπικά βλέπω την Avgerinos Cosmetics σαν ένα από τα παιδιά μου, ίσως το πιο απαιτητικό. Αγαπώ πολύ την δουλειά μου και δεν θα την άλλαζα με καμία άλλη.

Μιλήστε μας λίγο για τη φιλοσοφία της Avgerinos Cosmetics. Τι περιλαμβάνει η γκάμα της και τι είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα της σειράς να ξεχωρίζουν;

Όλα μας τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα vegan, χωρίς γλουτένη και cruelty free. Ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες υφές αλλά και για τα signature αρώματά τους, που έχουν μεγάλη διάρκεια. Η πλούσια γκάμα μας περιλαμβάνει αρώματα, προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος, ανδρική σειρά αλλά και αρωματικά για το σπίτι.

Σήμερα η εταιρία σας εκτός από το επιτυχημένο e-shop διαθέτει και 3 φυσικά καταστήματα, σε Χαλάνδρι, Μελίσσια και Σύνταγμα, ενώ ακόμη έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο με συνεργαζόμενα καταστήματα και ινστιτούτα ομορφιάς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπεύετε να το επεκτείνετε σύντομα;

Ευχόμαστε σύντομα να επεκταθούμε με περισσότερα φυσικά καταστήματα και στην επαρχία. Κύριος στόχος μας, είναι η μεγαλύτερη ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων στην Ελλάδα μέσω φαρμακείων και ινστιτούτων. Επιπλέον, σκοπεύουμε στην περαιτέρω επέκτασή μας στο εξωτερικό, όπου παρατηρούμε τεράστιο ενδιαφέρον και πολύ καλές πωλήσεις.

Παράλληλα έχετε αναπτύξει και κάποιες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως το #Avgerinos Cares στηρίζοντας έμπρακτα αρκετά σωματεία και συλλόγους στο σημαντικό έργο τους. Πως συμβάλλετε στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και στη στήριξη ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών μέσα από αυτό;

Η αγάπη και η αφοσίωση του κόσμου εξαργυρώνονται από μέρους μας με αυτές τις δράσεις. Είναι ευθύνη και παράλληλα ικανοποίηση μας, να συνεισφέρουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στο μέγιστο δυνατό.

Πως βλέπετε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια την εξέλιξη της Avgerinos Cosmetics;

Τα προϊόντα Avgerinos cosmetics θα έχουν πάντα σκοπό να «ανεβάζουν» την ψυχολογία και να τονώνουν την προσωπικότητά μας. Το μεγαλύτερο στοίχημά μου είναι να κάνω το brand ακόμη πιο αναγνωρίσιμο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να απευθύνομαι σε άνδρες και γυναίκες, που απαιτούν τα καλύτερα.

Info: