Την λες και τεμπελόπιτα: Εύκολη και γρήγορη αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε χρόνο dt

Ακόμη να την δοκιμάσεις;

Eύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο σε χρόνο dt. Φτιάχνεις τη γέμιση για τυρόπιτα με γιαούρτι, απλώνεις τη γέμιση, ψήνεις, ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι και την απολαμβάνεις ζεστή ή κρύα. Απαιτεί ελάχιστο χρόνο, αφού δεν έχει ούτε προετοιμασία ούτε άνοιγμα φύλλου ούτε κάποια άλλη χρονοβόρα διαδικασία.

Πως να φτιάξεις την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 400 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Δείτε επίσης: Με γεύση μπεσαμέλ χωρίς να έχει μέσα - Η πιο εύκολη τυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά

Expand player

Προετοιμασία

Για το μείγμα

  • Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά
  • Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.
  • Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μειγμα.
Για το ψήσιμο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Τα βήματα είναι τέσσερα!
  • Πρώτο, φτιάχνεις το χυλό που είναι ουσιαστικά μια γέμιση, με απλά υλικά.
  • Δεύτερο απλώνεις τη γέμιση στο ταψί.
  • Τρίτο ψήνεις.
  • Τέταρτο ξεφουρνίζεις αφού έχει μοσχομυρίσει το σπίτι όλο!
  • Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγη. Τρώγεται ζεστή και κρύα!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αφράτη φανουρόπιτα στο φούρνο σε 10' - Τα δύο μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να μη λασπώνει

Ζουμερή τυρόπιτα με γιαούρτι, κρεμμύδι και πατάτα - Μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής