Με γεύση μπεσαμέλ χωρίς να έχει μέσα - Η πιο εύκολη τυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Οι συνταγές της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου δε μας απογοητεύουν ποτέ και έτσι εμείς σας βρήκαμε για σήμερα, Κυριακή 6/8 την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα, έτοιμη σε 5 λεπτά! Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται στη γέμιση, που θυμίζει σε μπεσαμέλ, χωρίς όμως να έχει μέσα.

Δείτε επίσης: Πως να φτιάξεις ζουμερή μπριζόλα σε ένα τηγάνι - Τα 4 μυστικά κολπάκια

Συνταγή για λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • Δοσομετρητής
  • Λήψη Υλικών

Για την εύκολη τυρόπιτα

  • 9 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά που λιώνουν Arla pasta gratinar
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση της τυρόπιτας

  • Για την εύκολη τυρόπιτα φτιάχνουμε σε ένα μπολ τη γέμιση με τυρί κρέμα, τυριά και αυγό.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
  • Ρίχνουμε μέσα τα δυο αυγά κι ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο.
  • Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε στην γέμιση.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά που λιώνουν.
  • Ανακατεύουμε την γέμιση με ένα κουτάλι.
  • Εύκολη τυρόπιτα στο ταψί
  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ρηχό για πίτα, 20×30 εκατ.
  • Λαδώνουμε με λίγο από το συνολικό ελαιόλαδο το ταψί.
  • Κάτω βάζουμε 5 φύλλα κρούστας σαν βάση της τυρόπιτας και καλύπτουμε με 4 φύλλα για να κλείσουμε την πίτα, ακολουθώντας την εξής διαδικασία.
  • Στρώνουμε το 1ο φύλλο κατά μήκος ώστε να εξέχει ολόγυρα από το ταψί.
  • Ραντίζουμε το δεύτερο φύλλο το διπλώνουμε και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο ταψί.
  • Όμοια βάζουμε και το 3ο φύλλο διπλωμένο.
  • Απλώνουμε το 4ο φύλλο ανοιχτό ώστε να εξέχει από το ταψί.
  • Στρώνουμε το 5ο και τελευταίο φύλλο στην βάση, λαδωμένο και διπλωμένο.
  • Αδειάζουμε όλη την γέμιση της τυρόπιτας με τα τυριά και τα αυγά πάνω στα φύλλα.
  • Την απλώνουμε με κουτάλι να γίνει ισόπαχη.
  • Σκεπάζουμε την τυρόπιτα με τρία διπλωμένα, λαδωμένα ενδιάμεσα, φύλλα.
  • Γυρίζουμε όλα τα κάτω φύλλα που εξέχουν πάνω στην εύκολη τυρόπιτα. Έτσι σχηματίζεται άλλη μια στρώση φύλλου.
  • Τέλος λαδώνουμε το 4ο και τελευταίο φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση.
  • Το ακουμπάμε πάνω στην τυρόπιτα.
  • Μπήγουμε όλες τις άκρες που εξέχουν γύρω γύρω προς τα κάτω. Ακριβώς όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο.
  • Θα σας βοηθήσει μια μαλακή σπάτουλα να σπρώξετε το φύλλο μέσα στις άκρες του ταψιού περιμετρικά.
    Χαράζουμε κατά μήκος επιφανειακά την τυρόπιτα.
  • Έπειτα κόβουμε κάθετα σε 5 σημεία. Έτσι θα έχουμε 10 μερίδες.
  • Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την επιφάνεια της τυρόπιτας και ραντίζουμε με λίγο νερό πεταχτά με τα δάχτυλα. Χαϊδεύουμε απαλά την επιφάνεια να βραχεί ολόγυρα το φύλλο.
  • Ψήνουμε την εύκολη τυρόπιτα στους 180ºC σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
  • Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ολόγυρα και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Το ψήσιμο ανάλογα τον φούρνο διαρκεί περίπου 50’.
  • Αν ψήσετε σε αέρα υπολογίστε 10’ λιγότερο χρόνο ψησίματος, αρκεί πριν βγάλετε την τυρόπιτα να τσεκάρετε την βάση της αν έχει ψηθεί σωστά.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 10´ και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
ΠΗΓΗ argiro.gr