Με γεύση μπεσαμέλ χωρίς να έχει μέσα - Η πιο εύκολη τυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά
Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Οι συνταγές της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου δε μας απογοητεύουν ποτέ και έτσι εμείς σας βρήκαμε για σήμερα, Κυριακή 6/8 την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα, έτοιμη σε 5 λεπτά! Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται στη γέμιση, που θυμίζει σε μπεσαμέλ, χωρίς όμως να έχει μέσα.
Δείτε επίσης: Πως να φτιάξεις ζουμερή μπριζόλα σε ένα τηγάνι - Τα 4 μυστικά κολπάκια
Συνταγή για λαχταριστή και εύκολη τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
- Δοσομετρητής
- Λήψη Υλικών
Για την εύκολη τυρόπιτα
- 9 φύλλα κρούστας
- 100 γρ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
Για τη γέμιση
- 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 150 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά που λιώνουν Arla pasta gratinar
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση της τυρόπιτας
- Για την εύκολη τυρόπιτα φτιάχνουμε σε ένα μπολ τη γέμιση με τυρί κρέμα, τυριά και αυγό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε μέσα τα δυο αυγά κι ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο.
- Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε στην γέμιση.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά που λιώνουν.
- Ανακατεύουμε την γέμιση με ένα κουτάλι.
- Εύκολη τυρόπιτα στο ταψί
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ρηχό για πίτα, 20×30 εκατ.
- Λαδώνουμε με λίγο από το συνολικό ελαιόλαδο το ταψί.
- Κάτω βάζουμε 5 φύλλα κρούστας σαν βάση της τυρόπιτας και καλύπτουμε με 4 φύλλα για να κλείσουμε την πίτα, ακολουθώντας την εξής διαδικασία.
- Στρώνουμε το 1ο φύλλο κατά μήκος ώστε να εξέχει ολόγυρα από το ταψί.
- Ραντίζουμε το δεύτερο φύλλο το διπλώνουμε και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο ταψί.
- Όμοια βάζουμε και το 3ο φύλλο διπλωμένο.
- Απλώνουμε το 4ο φύλλο ανοιχτό ώστε να εξέχει από το ταψί.
- Στρώνουμε το 5ο και τελευταίο φύλλο στην βάση, λαδωμένο και διπλωμένο.
- Αδειάζουμε όλη την γέμιση της τυρόπιτας με τα τυριά και τα αυγά πάνω στα φύλλα.
- Την απλώνουμε με κουτάλι να γίνει ισόπαχη.
- Σκεπάζουμε την τυρόπιτα με τρία διπλωμένα, λαδωμένα ενδιάμεσα, φύλλα.
- Γυρίζουμε όλα τα κάτω φύλλα που εξέχουν πάνω στην εύκολη τυρόπιτα. Έτσι σχηματίζεται άλλη μια στρώση φύλλου.
- Τέλος λαδώνουμε το 4ο και τελευταίο φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση.
- Το ακουμπάμε πάνω στην τυρόπιτα.
- Μπήγουμε όλες τις άκρες που εξέχουν γύρω γύρω προς τα κάτω. Ακριβώς όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο.
- Θα σας βοηθήσει μια μαλακή σπάτουλα να σπρώξετε το φύλλο μέσα στις άκρες του ταψιού περιμετρικά.
Χαράζουμε κατά μήκος επιφανειακά την τυρόπιτα. - Έπειτα κόβουμε κάθετα σε 5 σημεία. Έτσι θα έχουμε 10 μερίδες.
- Αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την επιφάνεια της τυρόπιτας και ραντίζουμε με λίγο νερό πεταχτά με τα δάχτυλα. Χαϊδεύουμε απαλά την επιφάνεια να βραχεί ολόγυρα το φύλλο.
- Ψήνουμε την εύκολη τυρόπιτα στους 180ºC σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ολόγυρα και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Το ψήσιμο ανάλογα τον φούρνο διαρκεί περίπου 50’.
- Αν ψήσετε σε αέρα υπολογίστε 10’ λιγότερο χρόνο ψησίματος, αρκεί πριν βγάλετε την τυρόπιτα να τσεκάρετε την βάση της αν έχει ψηθεί σωστά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10´ και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.