Το ψωμί της τεμπέλας μέσα σε 50 λεπτά - Το μυστικό για να ξεροψηθεί απέξω και να γίνει μαλακό μέσα

Βήμα βήμα πως να το φτιάξεις

Είσαι νοικοκυρά όμως θέλεις να φτιάχνεις φαγητά γρήγορα και εύκολα χωρίς να σου παίρνει πολύ χρόνο; Αυτή η συνταγή λοιπόν για ψωμί που λέγεται "της τεμπέλας" θα σου λύσει τα χέρια. Θέλει μόνο 5 λεπτά προετοιμασίες και 45 λεπτά μαγείρεμα και μετά θα έχεις στο τραπέζι σου το δικό σου φρέσκο και ζεστό ψωμί για να το απολαύσει όλη η οικογένεια.

Πως να φτιάξεις το ψωμί της τεμπέλας

Υλικά

  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1⅔ φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
  • Λίγο νερό (1-2 κ.σ.)

Δείτε επίσης πως να φτιάξετε ψωμί χωρίς να χρειαστεί να ζυμώσετε!

Expand player

Εκτέλεση

  • Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ.
  • Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
  • Διαλύουμε το αλάτι στο ξινόγαλο, και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Ανακατεύοντας, ζυμώνουμε με κουτάλι ή με το χέρι.
  • Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο γάλα για να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
  • Η οποια θα, θα κολλάει ελαφρά.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο και τη ζυμώνουμε για 1 λεπτό.
  • Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την ακουμπάμε σε αλευρωμένο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνειά της.

Ψήσιμο – Χρόνος

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί καλά, να ροδίσει, κι όταν χτυπάμε από κάτω να ακούγεται κούφιος ο ήχος, όχι βαρύς.
  • Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε σχάρα για να στεγνώσει καλά και να γίνει τραγανή η κόρα.