Μους κέικ "ονειρο" χωρίς ψήσιμο - Δεν θα ανάψεις φούρνο , βήμα βήμα πως να την φτιάξεις

Και η σοκολάτα να ρέει

Είναι γνωστό πόσο ταιριάζει το πορτοκάλι με τη σοκολάτα, αλλά σπάνια θα συναντήσετε μια συνταγή μους κέικ που δεν χρειάζεται ψήσιμο και συνδυάζει τόσο αρμονικά τα αγαπημένα αυτά υλικά!

Τι θα χρειαστείς για την μους κέικ

Για την βάση

  • 65 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μπίτερ
  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 15 γρ. μέλι
  • 150 γρ. μπισκότα βουτύρου

Για την γέμιση

  • 95 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μπίτερ
  • 60 γρ. σοκολάτα υγείας με πορτοκάλι
  • 95 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 150 γρ. σαντιγί φυτική, έτοιμη
  • 2 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.)
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή

Για την επικάλυψη

  • 150 γρ. σαντιγί φυτική, έτοιμη

Δείτε επίσης: Lila Pause συνταγή: Πως να φτιάξεις μόνη σου την σοκολάτα των παιδικών σου χρόνων εύκολα και γρήγορα

Expand player

Εκτέλεση

  1. Φτιάξτε τη βάση. Τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα με το βούτυρο, τη σοκολάτα και το μέλι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αποσύρετε από τη φωτιά όταν λιώσουν. Τρίψτε τα μπισκότα στο μούλτι. Αδειάστε τα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το μείγμα σοκολάτας-μελιού. Ανακατέψτε να ενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Καλύψτε τη βάση από ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με διάφανη μεμβράνη. Αδειάστε το μείγμα της βάσης και πατήστε το με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού για να γίνει συμπαγές. Βάλτε το τσέρκι στο ψυγείο, όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
  3. Κρατήστε λίγη από την μπίτερ σοκολάτα για να κάνετε ξύσματα και όλη την υπόλοιπη βάλτε τη μαζί με τις άλλες δύο σοκολάτες και τη φυτική σαντιγί σε ένα μπολ. Στερεώστε το μπολ σε μια κατσαρόλα ίδιου μεγέθους, την οποία έχετε μισογεμίσει με νερό (διαδικασία μπεν μαρί) και έχετε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε
    με σπάτουλα σιλικόνης, αφήστε να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρετε. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με αυγοδάρτη, μέχρι να αφρίσουν. Κατόπιν προσθέστε την καστανή ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο, παχύρρευστο μείγμα. Ενσωματώστε το μείγμα στις σοκολάτες, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης.
  4. Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας στο τσέρκι και βάλτε το ξανά στο ψυγείο, για περίπου 3 ώρες. Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο και ακουμπήστε το σε μια πιατέλα. Περάστε το περιμετρικά με ένα μαχαιράκι, για να ξεφορμάρετε πιο εύκολα. Ανασηκώστε προσεκτικά το τσέρκι και ξεφορμάρετε. Πάρτε κουταλιές από την έτοιμη φυτική σαντιγί
    που έχετε αφρατέψει χτυπώντας τη με αυγοδάρτη και μοιράστε τις περιμετρικά του κέικ. Τρίψτε στον
    τρίφτη τη σοκολάτα που είχατε κρατήσει. Πασπαλίστε με τα τρίμματα σοκολάτας και σερβίρετε.
Βήμα Βήμα

Ετοιμάστε τα υλικά της βάσης: σοκολάτα κουβερτούρα μπίτερ, βούτυρο, μέλι, μπισκότα βουτύρου.

Ετοιμάστε τα υλικά της γέμισης: σοκολάτα κουβερτούρα μπίτερ, σοκολάτα υγείας με πορτοκάλι, σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, φυτική σαντιγί, αυγά, καστανή ζάχαρη.

Δείτε επίσης: Νηστίσιμη σοκολατόπιτα της Αργυρώς: Το μυστικό για να μην βγει μαστιχωτή

Φτιάξτε τη βάση. Βάλτε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αποσύρετε από τη φωτιά όταν λιώσουν.

Ρίξτε τα μπισκότα στο μούλτι και θρυμματίστε τα, φροντίζοντας να διαλυθούν σε ψίχουλα. Μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το μείγμα σοκολάτας μελιού.

Ανακατέψτε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Καλύψτε τη βάση από ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με διάφανη μεμβράνη Απλώστε το μείγμα στο τσέρκι σας. Πατήστε το με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού για να έχετε μια συμπαγή βάση. Βάλτε το τσέρκι στο ψυγείο, όσο
ετοιμάζετε τη γέμιση.

Κρατήστε λίγη σοκολάτα μπίτερ για να κάνετε ξύσματα και την υπόλοιπη βάλτε τη μαζί με τις άλλες δύο σοκολάτες και τη σαντιγί σε ένα μπολ. Στερεώστε το μπολ σε μια κατσαρόλα ίδιου μεγέθους, την οποία έχετε μισογεμίσει με
νερό (διαδικασία μπεν μαρί) και έχετε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης, αφήστε να λιώσει η σοκολάτα και αποσύρετε.

Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με αυγοδάρτη, μέχρι να αφρίσουν. Κατόπιν προσθέστε την καστανή ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο, παχύρρευστο μείγμα.

Ενσωματώστε το μείγμα στις σοκολάτες, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης.

Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας στο τσέρκι και βάλτε το ξανά στο ψυγείο, για περίπου 3 ώρες

Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο και ακουμπήστε το σε μια πιατέλα. Περάστε το περιμετρικά με ένα μαχαιράκι, για να ξεφορμάρετε πιο εύκολα. Ανασηκώστε προσεκτικά το τσέρκι και ξεφορμάρετε.

Πάρτε κουταλιές από την έτοιμη φυτική σαντιγί που έχετε αφρατέψει χτυπώντας τη με αυγοδάρτη και μοιράστε τις περιμετρικά του κέικ. Τρίψτε στον τρίφτη τη σοκολάτα που είχατε κρατήσει. Πασπαλίστε με τα τρίμματα σοκολάτας και σερβίρετε.

Συμβουλή
  • Για περισσότερο άρωμα στην κρέμα προσθέστε μία βανίλια σε σκόνη ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο.