Lila Pause συνταγή: Πως να φτιάξεις μόνη σου την σοκολάτα των παιδικών σου χρόνων εύκολα και γρήγορα

Τα υλικά θα σου κοστίσουν μόνο 5 ευρώ

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Lila Pause συνταγή: Πως να φτιάξεις μόνη σου την σοκολάτα των παιδικών σου χρόνων εύκολα και γρήγορα

Αν τρελαινόσουν στα παιδικά σου χρόνια ή και σήμερα ακόμα που έχεις μεγαλώσει, για την σοκολάτα Lila Pause αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου! Φράουλα και σοκολάτα σε μια μπάρα όλο γεύση.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την Lila Pause

  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. πουρέ φράουλας
  • 200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (52 % περιεκτικότητα σε κακάο), λιωμένη
  • 30ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Lila Pause συνταγή: Πως να φτιάξεις μόνη σου την σοκολάτα των παιδικών σου χρόνων εύκολα και γρήγορα

  1. Φτιάξτε τη γέμιση. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15΄. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια μεσαία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα και τα καλά στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατέψτε με αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί κρέμα και τον πουρέ φράουλας. Προσθέστε το μείγμα με τη λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε με αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Αδειάστε το μείγμα σε παραλληλόγραμμη φόρμα ή ταψί διαστάσεων 14 x 18 εκ. στρωμένο με διαφανή μεμβράνη και καταψύξτε για 2 ώρες.
  2. Φτιάξτε την επικάλυψη. Ανακατέψτε τη λιωμένη κουβερτούρα με το ηλιέλαιο σε ένα μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε την λίγα λεπτά να κρυώσει.
  3. Ξεφορμάρετε το παγωμένο μείγμα με τη φράουλα και κόψτε το σε μπάρες διαστάσεων 3 x 7εκ. Βουτήξτε τις στην επικάλυψη και αφήστε τις να αποψυχθούν στο ψυγείο για 2 ώρες.