Κέικ μπανάνα χωρίς ζάχαρη: Έχει τα τρία "π" - Είναι πανεύκολο, πεντανόστιμο και πανγρήγορο
Για όσους προσέχουν και όχι μόνο
07.04.2024
/
13:58
Το κέικ είναι το πιο εύκολο και νόστιμο σνακ για τις λιγούρες που μας πιάνουν. Μπορεί, μάλιστα, να είναι και υγιεινό. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, εμπνευσμένη από τον Γιάννο Βαλιάνο, έφτιαξε κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη, ιδανικό για όσους προσέχουν, για παιδιά...για όλους βασικά!
Η συνταγή για υγιεινό και νόστιμο κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη
Δείτε επίσης: Μηλόπιτα - κέικ: Αυτή είναι η κορυφαία συνταγή της πασίγνωστης Αμερικανίδας σεφ, Μάρθας Στιούαρτ
Expand player
Υλικά
- 400 γρ. μπανάνες ώριμες
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 τεμάχιο/ια αυγά
- 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 συσκ. μπεικιν παουντερ
- 100 γρ. σοκολάτα σταγόνες
Για το γαρνίρισμα
- 1 τεμάχιο/ια μπανάνα
- Για τη φόρμα
- βούτυρο
- αλεύρι
Δείτε επίσης: Εκλέρ ταψιού: Φτιάξ' το στο σπίτι σε 30' - Αφράτο με βανίλια και μους σοκολάτας
Εκτέλεση
Προετοιμασία
- Συγκεντρώνουμε στον πάγκο όλα τα υλικά τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα περίπου 33*13*7 εκατοστά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη φόρμα.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
Το μίγμα
- Με ένα πιρούνι λιώνουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
- Προσθέτουμε στο μίγμα τα χτυπημένα αυγά.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά, ώστε να μαλακώσει καλά όλο το μίγμα.
- Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
- Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε απαλά από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Το ρίχνουμε μέσα στην βουτυρωμένη φόρμα.
- Ιδανικά, γεμίζουμε τα 2/3 της φόρμας.
- Κόβουμε μια μπανάνα κατά μήκος ώστε να έχουμε δύο κομμάτια.
- Τα τοποθετούμε στο επάνω μέρος της ζύμης με το εσωτερικό της μπανάνας να κοιτάζει προς τα επάνω και το κυλινδρικό μέρος να είναι στο μίγμα.
Δείτε επίσης: Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες - Λίγα λεφτά στα υλικά, μεγάλη απόλαυση στο στόμα
Ψήσιμο – Χρόνος
- Βάζουμε την φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά περίπου, στην μεσαία σχάρα. Πρέπει να φουσκώσει, να πάρει ωραίο χρώμα απ’ έξω και να έχει ψηθεί καλά μέσα.
- Αυτό το ελέγχουμε προς το τέλος του ψησίματος μπήγοντας την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του, εάν η λάμα βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο
- Εάν μείνει μίγμα επάνω στο μαχαίρι τότε θέλει και άλλο λίγο ψήσιμο.
- Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, είτε σε μια σχάρα είτε στην φόρμα του.
Πηγή: argiro.gr