Αυτή είναι η 5αστερη συνταγή για μηλόπιτα κέικ - Ανήκει στην πασίγνωστη Αμερικανίδα σεφ, Μάρθα Στιούαρτ

Βρείτε την μόνο εδώ!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Αυτή είναι η 5αστερη συνταγή για μηλόπιτα κέικ - Ανήκει στην πασίγνωστη Αμερικανίδα σεφ, Μάρθα Στιούαρτ

Μια μηλόπιτα αλλιώτικη από τις άλλες, με λίγα υλικά, την οποία μπορείτε να σερβίρετε στο πρωινό, αλλά και έπειτα από ένα δείπνο με την υπογραφή της διάσημης chef, Μάρθας Στιούαρτ.

Για την ζύμη της μηλόπιτας θα χρειαστείτε:

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 215 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 5 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, κομμένο σε κύβους

Για την γέμιση

  • 5 μήλα Granny Smith
  • 30ml χυμό λεμονιού
  • 5 γρ. κανέλα σε σκόνη

Για το πασπάλισμα

  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Μους κέικ "ονειρο" χωρίς ψήσιμο - Δεν θα ανάψεις φούρνο , βήμα βήμα πως να την φτιάξεις

Μηλόπιτα - κέικ: Αυτή είναι η κορυφαία συνταγή της πασίγνωστης Αμερικανίδας σεφ, Μάρθας Στιούαρτ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα κι ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε τους κύβους βουτύρου και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια ζύμη που να θρυμματίζεται σε ψίχουλα. Πάρτε τα 2/3 από τη ζύμη και στρώστε τη στη βάση και στα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 23 εκ. και βάθους 2,5 εκ. Φυλάξτε την υπόλοιπη ζύμη στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
  3. Πλύνετε καλά τα μήλα. Με ένα μαχαίρι ή πίλερ ξεφλουδίστε τα, καθαρίστε τα από τον πυρήνα τους και τα κουκούτσια, κόψτε τα σε περίπου 12 φέτες το καθένα και βάλτε τα σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το χυμό λεμονιού και την κανέλα και βουτήξτε μέσα τις φέτες του μήλου. Πάρτε τις φέτες και τοποθετήστε τις στο εσωτερικό της φόρμας, πιέζοντάς τις ελαφρά με το χέρι σας. Προσθέστε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη
    που φυλάξατε στην αρχή, θρυμματίζοντάς τη με τα χέρια σας σε κομμάτια.
  4. Σκεπάστε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο, βάλτε τη στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε τη μηλόπιτα για 1 ώρα και 15΄. Κατόπιν βγάλτε τη από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και περάστε περιμετρικά τα τοιχώματα της φόρμας με ένα μαχαίρι, ώστε να φύγει ο ατμός. Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει για περίπου 15΄. Ξεφορμάρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Έξυπνη ιδέα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλα οποιασδήποτε ποικιλίας επιθυμείτε.