Μαγεριά: Μούρλια το παραδοσιακό γλυκό ψυγείου από την Κω - Πως να το φτιάξεις σπίτι
Πολύ εύκολη συνταγή, κατάλληλη για την περίοδο της νηστείας
16.04.2024
/
09:41
Παραδοσιακό γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε αν επισκεφτείτε την Κω. Συναντάται και σε αλμυρή εκδοχή,
αλλά εμείς σας παρουσιάζουμε τη γλυκιά!
Υλικά για το γλυκό μαγεριά
- 700ml νερό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. νισεστέ
- 10-15ml ανθόνερο ή ροδόνερο
- 75ml λικέρ μαστίχα
Για το πασπάλισμα
- 5 γρ. κανέλα σε σκόνη
- 30γρ. αμύγδαλα, θρυμματισμένα
Εκτέλεση
Δείτε επίσης: Αυτή είναι η 5αστερη συνταγή για μηλόπιτα κέικ - Ανήκει στην πασίγνωστη Αμερικανίδα σεφ, Μάρθα Στιούαρτ
Expand player
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε σε χαμηλή φωτιά τα 500ml νερό με τη ζάχαρη, το λικέρ μαστίχας και το ανθόνερο. Αφήστε τα να βράσουν για 5΄. Σε ένα μικρό μπολ διαλύστε το νισεστέ με τα υπόλοιπα 200ml νερό. Μόλις βράσουν προσθέστε τον διαλυμένο νισεστέ και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μόλις πήξει η κρέμα, μοιράστε τη σε 4 ατομικά μπολ. Βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν, βγάλτε από το ψυγείο τα μπολ και αναποδογυρίστε τα σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε τη μαγεριά με κανέλα και θρυμματισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε.