Σπαγγέτι ολικής άλεσης µε ανθότυρο & πιπεριές Φλωρίνης! H light & taste συνταγή που θα λατρέψεις

Η πιο δροσερή συνταγή του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα η συγκεκριμένη.

Το Youweekly.gr που πάντα προτείνει τα καλύτερα στους αναγνώστες του σου παρουσιάζει μια συνταγή που θα λατρέψεις να φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα όταν γυρνάς πεινασμένη από την παραλία. Ρίξε μια ματιά παρακάτω:



ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό σπαγγέτι ολικής άλεσης

  • 1 σκελίδα σκόρδου

  • 2-3 πιπερίτσες καυτερές

  • ½ φλιτζ. τσαγ. Ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζ. τσαγ. ανθότυρο, σε κύβους

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης

  • 3 κ.σ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκοµµένο

  • Αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύνετε και καθαρίστε τις πιπεριές Φλωρίνης. Κόψτε τις σε τέταρτα και αλείψτε τις µε λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τις στη σχάρα για 30΄ να µαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιµες, βγάλτε τις από τη σχάρα, αφήστε τις λίγο να κρυώσουν και κλείστε τις σε ένα µπολ µε καπάκι για 15΄. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε τετραγωνάκια.

  2. Βράστε τα σπαγγέτι σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 5-6 φλιτζάνια τσαγιού αλατισµένο νερό, σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente.

  3. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι µε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί ρίξτε τη σκελίδα σκόρδου και τις καυτερές πιπερίτσες. Αφήστε σε δυνατή φωτιά να σοταριστούν για 3΄-4΄ και να βγάλουν τα αρώµατά τους.

  4. Σουρώστε τα σπαγγέτι, ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε. Προσθέστε τα κοµµατάκια από τις πιπεριές Φλωρίνης, το ανθότυρο κοµµένο σε κύβους και τον ψιλοκοµµένο βασιλικό. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και σερβίρετε.


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Το πιο λαχταριστό και δροσιστικό επιδόρπιο: Παγωμένος κορμός με μπανάνες και μπισκότα!

Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα παγωτό καρύδα!

Η πιο νόστιμη συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλου με σάλτσα τυριού!