Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο με μπεσαμέλ που «λιώνει» στο στόμα
Βήμα βήμα πως να την φτιάξεις
21.04.2023
/
13:00
Αθάνατες πίτες! Τις φτιάχνεις από βραδύς κι έχεις να πάρεις την επόμενη μέρα κολατσιό στην δουλειά ή ακόμα και να κεράσεις έναν άνθρωπό σου που ήρθε ξαφνικά στο σπίτι! Τρώγονται είτε παγωμένες είτε ζεστές και «λιώνουν» στο στόμα!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, δε, έχει την καλύτερη συνταγή για κοτόπιτα με μπεσαμέλ και την μοιράστηκε, εννοείται, στο Youweekly.gr!
Expand player
Τι θα χρειαστείς για την κοτόπιτα
- 4 χωριάτικα λεπτά φύλλα για πίτα
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 1 πράσο κομμενο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 1½ φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.
- 1/2 φλ κασέρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για την εύκολη κοτόπιτα με μπεσαμέλ, θα χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο μαγειρεμένο που μας περίσσεψε από προηγούμενο φαγητό.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο, σοτάρουμε για 3-4΄και προσθέτουμε το καρότο.
- Αλατίζουμε και σοτάρουμε για ακόμα 1΄.
- Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ψηθεί το αλεύρι για 1′.
- Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να πυκνώσει.
- Αφού δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το κασέρι και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να σταθεί να γίνει χλιαρή.
- Σε λαδωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά.
- Λαδώνουμε πεταχτά και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση για την κοτόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 40΄περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα πάνω και κάτω.
- Εναλλακτικά ψήνουμε στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180ºC για περίπου 50′ μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα ολόκληρη από το ταψάκι της.
- Αφήνουμε την καυτή πίτα να σταθεί για 10′ και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Εύκολες και έτοιμες σε 20 λεπτά - Καριόκες με μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα