Η γη της ελιάς: Την πυροβολούν ξαφνικά - Το δώρο γάμου, η επανασύνδεση και η κρυφή διαθήκη

Οι εβδομαδιαίες (19-24/5) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Την πυροβολούν ξαφνικά - Το δώρο γάμου, η επανασύνδεση και η κρυφή διαθήκη

Στα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς, ο Δημοσθένης έχει στριμώξει για τα καλά τον Παρασκευά και ετοιμάζει αρραβώνες, ενώ ο μέλλων γαμπρός ζητάει από παντού να τον σώσουν από την κουλούρα. Την ίδια στιγμή, ο Χρήστος πείθει την Αφροδίτη να κάνουν μια προσπάθεια για να σώσουν τον γάμο τους, ενώ ο Μάνος και η Μαρίνα περνάνε νέες «φουρτούνες»!

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Κυριακή 19/5 Επεισόδιο 162

Ολα δείχνουν ότι ο Παρασκευάς θ’ ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με το ζόρι, αφού ο Δημοσθένης τον έχει στριμώξει να κάνει έναν αρραβώνα από τον οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει διαφυγή. Στο μεταξύ στο ελαιοτριβείο, η Ειρήνη ανακοινώνει τα ευχάριστα νέα στα κορίτσια και η Θεοδώρα καταρρακώνεται καθώς είναι ακόμα ερωτευμένη με τον Παρασκευά.

Οι εντάσεις ανάμεσα στον Χρήστο και την Αριάδνη συνεχίζονται με κάθε αφορμή, ο πραγματικός λόγος όμως είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο. Παράλληλα, η Ισμήνη διαμορφώνει τον χώρο του νέου εργαστηρίου της όταν ξαφνικά μπαίνει μέσα η Αντωνία και αρχίζει να εξαπολύει απειλές, με αποτέλεσμα να την πετάξει έξω ο Κωνσταντίνος. Στο μεταξύ, η Μαργαρίτα αποφασίζει να δώσει άλλη μια ευκαιρία στη Θεοδώρα: «Αποφάσισα να σε δεχτώ πάλι στο σπίτι. Πάρε τα πράγματά σου και γύρισε, αλλά να ξέρεις ότι δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία», της ξεκαθαρίζει. Την ίδια ώρα, ο Χρήστος κάνει μια άκρως ρομαντική κίνηση και η Αφροδίτη λυγίζει και δείχνει διατεθειμένη να τα ξαναβρούν.

Δευτέρα 20/5 Επεισόδιο 163

Μια μεγάλη έκπληξη αφήνει άφωνους τη Βασιλική και τον Λυκούργο, καθώς η πόρτα ανοίγει και μπροστά τους εμφανίζεται η Χάιδω. Αμέσως τρέχουν γεμάτοι συγκίνηση να την αγκαλιάσουν. Τρελός από χαρά φυσικά είναι και ο Λυκούργος, στον οποίο όμως η Χάιδω ξεκαθαρίζει: «Λυκούργε, μη με πιέσεις, σε παρακαλώ θέλω τον χρόνο μου μέχρι να μπει πάλι η ζωή μου σε μια κανονικότητα», του λέει. Μετά από το περιστατικό με την Αντωνία, η Ισμήνη ειδοποιεί τον Κουράκο για τις απειλές που δέχεται κατά καιρούς από την πρώην συνεργάτη της κι εκείνος αναλαμβάνει να της κάνει μια προειδοποίηση.

Ο Δημοσθένης πιέζει τον Παρασκευά να προχωρήσει σε κανονικό αρραβώνα με την Ειρήνη κι εκείνος ψάχνει τρόπο να απαλλαγεί από αυτή τη δέσμευση, ενώ η Θεοδώρα επιστρέφει τελικά στο σπίτι της Μαργαρίτας. Την ίδια στιγμή, η Αριάδνη προσπαθεί να βάλει τη ζωή της σε μια σειρά μετά την απόρριψη του Χρήστου, αλλά αρνείται να φύγει από την ταβέρνα.

Τρίτη 21/5 Επεισόδιο 164

Παράλληλα, η Μαργαρίτα εξακολουθεί να δέχεται επίθεση φιλίας από την Αρετή, ενώ ο Μάνος και η Μαρίνα συνειδητοποιούν πως ο Ισίδωρος είπε ψέματα σχετικά με το ταξίδι του στο Λονδίνο: «Γιατί να μας πει ψέματα; Εδώ κάτι συμβαίνει», διαπιστώνει η Μαρίνα και το ζευγάρι αναρωτιέται: «Μήπως ο Ισίδωρος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που μας κρύβει;». Στο μεταξύ, η Χάιδω μιλάει με τον Παρασκευά και του ζητά: «Θέλω να μου κάνεις τη χάρη και να συνεχίσεις να μένεις στο σπίτι μας. Το ξέρεις ότι σε αγαπάω και σε βλέπω πλέον σαν παιδί μου».

Εκείνος με τη σειρά του την αγκαλιάζει και της λέει: «Κι εγώ σαν μάνα μου σε βλέπω» και στη συνέχεια της εξομολογείται: «Τι θα κάνω; Δέχομαι συνέχεια πιέσεις για να παντρευτώ την Ειρήνη. Δεν μπορώ να το κάνω, δεν είμαι έτοιμος για γάμους ακόμα», της εξομολογείται και η Χάιδω αποφασίζει να επέμβει: «Αστο πάνω μου αγόρι μου, θα το κανονίσω εγώ», του υπόσχεται. Η Αννα προμηθεύεται καραμπίνες και, όπως φαίνεται, η σκοποβολή είναι το αγαπημένο τους χόμπι. Την ίδια ώρα, ο Στάθης και η Αριάδνη μετρούν αντίστροφα τις ημέρες μέχρι τη γέννα της Ιουλίας, ενώ ο Χρήστος και η Αφροδίτη αποφασίζουν να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στον γάμο τους, αλλά εκείνος, όπως όλα δείχνουν, δεν λέει να ξεπεράσει την Αριάδνη. Στο μεταξύ, η Αθηνά και ο Τζον ετοιμάζονται να αγοράσουν βέρες.

Δείτε επίσης: «Στάθη μου έσπασαν τα νερά! Γεννάω!» - Η ανατριχιαστική σκηνή με την Ιουλία πριν προβληθεί στην τηλεόραση

Ο Δημοσθένης παίρνει ένα ακριβό τζιπ, δώρο στον Παρασκευά για να τον καλωσορίσει στην οικογένεια, αλλά εκείνος δεν το δέχεται: «Τι είναι αυτό, κύριε Δημοσθένη; Ούτε να το σκέφτεστε», του λέει.

Τετάρτη 22/5 Επεισόδιο 165

Την ίδια ώρα, ο Μάνος συνειδητοποιεί ότι η Μαρίνα τον επιτηρεί σχετικά με τις αμφεταμίνες και αισθάνεται έντονη δυσφορία. Ο Ισίδωρος τηλεφωνεί από το Λονδίνο και τους ανακοινώνει: «Σκέφτομαι να μείνω κι άλλο, δεν ξέρω πότε θα γυρίσω», γεγονός που ανησυχεί ακόμα περισσότερο τον Μάνο και τη Μαρίνα. Τελικά ο Παρασκευάς δέχεται με το ζόρι το δώρο του Δημοσθένη και αρχίζει να νιώθει σαν «μελλοθάνατος» γιατί ξέρει πως δεν πρόκειται να γλιτώσει τον γάμο.

Την ίδια ώρα, η Αρετή συνεχίζει την επίθεση αγάπης και ευγνωμοσύνης στη Μαργαρίτα και κοντεύει να την εξαντλήσει, ενώ η Χάιδω προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και πηγαίνει στο δημαρχείο προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Παράλληλα, ο Στάθης πιάνει την Ασπασία κρυφά από τον Δημοσθένη και της μιλάει: «Κοίτα ξαδέλφη, βάλε λίγο φρένο στον άντρα σου και σταματήστε να πιέζετε τον Παρασκευά να παντρευτεί εδώ και τώρα την Ειρήνη. Ελεος, που ζούμε;», της επισημαίνει. Λίγο αργότερα όμως ο Δημοσθένης το μαθαίνει και γίνεται έξαλλος: «Γιατί ανακατεύεται; Δεν ζητήσαμε τη γνώμη του», λέει ενοχλημένος.

Ο Κωνσταντίνος τηλεφωνεί στη Χάιδω και της λέει: «Χάιδω, πρέπει να πάρεις τη Βασιλική και να έρθετε από το γραφείο μου για να ανοιχτεί η διαθήκη του Φίλιππου». Μόλις η Βασιλική το ακούει μένει άναυδη: «Πώς είναι δυνατόν; Γιατί να κάνει διαθήκη ο Φίλιππος;», αναρωτιέται.

Πέμπτη 23/5 Επεισόδιο 166

Την ίδια ώρα, η Ασπασία συμβουλεύει τον Δημοσθένη να μην πιέσουν τον Παρασκευά με το θέμα του γάμου, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος, ενώ η εμμονή της Αντωνίας προβληματίζει έντονα τον Κουράκο, ο οποίος προειδοποιεί την Ισμήνη: «Δεν τη βλέπω καλά, κοίτα να έχεις τον νου σου», της τονίζει. Από την άλλη, η Κούλα προχωράει με το διαδικτυακό προξενιό και κανονίζει συνάντηση με τον υποψήφιο γαμπρό ετών 82, ενώ ο Παρασκευάς συμμαχεί με την Ασπασία και την πείθει να καθυστερήσουν τον γάμο για δύο χρόνια. Την ίδια ώρα, ο Χρήστος ζηλεύει τις νέες επαφές της Αριάδνης, ενώ η Αφροδίτη προσπαθεί να την προσεγγίσει και πάλι φιλικά. Ο Κωνσταντίνος καλεί τη Χάιδω και τη Βασιλική για να τους διαβάσει τη διαθήκη του Φίλιππου.

Παρασκευή 24/5 Επεισόδιο 167

Ο Πότης και η Αννα πηγαίνουν πάλι για σκοποβολή, αλλά αυτή τη φορά θα έρθουν αντιμέτωποι με παράπλευρες απώλειες, καθώς κατά λάθος τραυματίζουν τη Χρυσούλα. Η γυναίκα μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου χειρουργείται, ενώ ο Πότης και η Αννα τρέμουν μη συλληφθούν. Η Ασπασία προσπαθεί να πείσει την Ειρήνη να καθυστερήσουν τον γάμο με τον Παρασκευά, αλλά εκείνη επιμένει. Με την παρέμβαση της Χάιδως, ο Δημοσθένης πείθεται να δώσει αναβολή στον αρραβώνα, γεγονός που εκνευρίζει την Ειρήνη.

Η Χρυσούλα κάνει οικονομικό εκβιασμό στον Πότη και την Αννα προκειμένου να μην τους κάνει μήνυση κι εκείνοι ενδίδουν. Ο Κουράκος, παράτυπα, τους αφήνει ελεύθερους για να μην αμαυρώσει το ποινικό τους μητρώο. Ο Στάθης ξεκινάει να εκπαιδεύει τον Τζον στα κτήματα, ενώ η Αθηνά αντιμετωπίζει πάλι προβλήματα με την Φιλιώ καθώς κάνει βίαια ξεσπάσματα. Ο Αποστόλης απαιτεί από τον Πότη και την Αννα να διακόψουν τη σκοποβολή, αλλά εκείνοι αρνούνται, ενώ ο Μάνος καβγαδίζει με την Αμαλία και ξεπερνάει ξανά τα όρια.

Δείτε επίσης: «Πήγα να σκοτώσω το παιδί μου, τι κάνω, έχω τρελαθεί;» - Τραγικές ώρες για την μικρή Αγγελική στα χέρια του Μάνου