Ζουμερή σπανακόπιτα χωρίς φύλλο - Έτοιμη σε 25 μόλις λεπτά

Ότι καλύτερο για ένα σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο

Argiro.gr

Σπανακόπιτα: Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή για να έχεις πάντα ένα ζεστό πιάτο φαγητό στο σπίτι σου!

Έχει και μπέικον μέσα...

Expand player

Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φέτ. μπέικον
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Αλάτι
  • Μπόλικο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον.
  • Συνεχίζοντας για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο,
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά.
  • Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι.
  • Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρό πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.
  • Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25′ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γλυκό ψυγείου χωρίς μίξερ με φρέσκο γάλα και μπισκότα

Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου: Πετάς όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι απλά ανακατεύεις