Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου: Πετάς όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι απλά ανακατεύεις

Μπορείς να το φτιάξεις ανά πάσα στιγμή

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Argiro.gr
Argiro.gr

Μπορεί ο καιρός να μην είναι στα καλύτερά του αλλά πάντα υπάρχει όρεξη για ένα άκρως γευστικό και γρήγορο γλυκό ψυγείου! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πιο εύκολη συνταγή που γνωρίζει για να έχουν όλα τα νοικοκυριά ένα αξιοθαύμαστο κέρασμα!

Δεν θέλει κόπο, ούτε χρόνο στην προκειμένη περίπτωση...

Για το γρήγορο γλυκό ψυγείου

  • 2 φλ. τριμμένο μπισκότο
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1¾ φλ. γάλα κρύο
  • 1 φάκελο 200 γραμ. χτυπημένη σαντιγί
  • Κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο.
  • Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
  • Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες.
  • Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
  • Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Τα μυστικά της Αργυρώς

Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους. Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180°C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού. Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε. Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

ΠΗΓΗ Argiro.gr