Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ ταψιού χωρίς μίξερ - Δεν έχει ούτε αυγά ούτε βούτυρο

Με λίγα μόνο υλικά

Βρίσκεσαι σε περίοδο νηστεία και θες απεγνωσμένα να φας ένα γλυκάκι για να καλύψεις τις λιγούρες σου; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στου έχει την λύση!

Νηστίσιμο και vegan, αυτό το μπράουνις χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο θα σας κλέψει την καρδιά! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε στην πρώτη ευκαιρία.

Expand player

Για το νηστίσιμο brownies χωρίς αυγά και βούτυρο

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 250 γρ. φυτικό γάλα ή νερό
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Argiro.gr
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C για να ψήσουμε το νηστίσιμο brownies.
  2. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί 20×30 εκ.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι.
  4. Περιχύνουμε με το φυτικό γάλα ή νερό, το λάδι και τη βανίλια και απαλά ανακατεύουμε έως ότου γίνουν σαν μείγμα για κέικ.
  5. Ρίχνουμε τη σοκολάτα, τα καρύδια και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Αδειάζουμε στο ταψάκι.
  7. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και η επιφάνειά του να κάνει κρούστα.
  8. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά για να κοπεί σε κομμάτια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Για όσους έχουν δυσανεξία: Μαλακό τσουρέκι χωρίς γλουτένη σαν το πολίτικο

Σεφουκλωτή Νάξου: Παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα με σέσκουλα και μάραθο - Το κόλπο για να σου βγει το φύλλο τραγανό