Γίνονται λάσπη τα μακαρόνια μόλις τα σουρώνετε; Το κόλπο των γιαγιάδων για να βγουν σαν εστιατορίου

Σίγουρα δεν το γνωρίζατε

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το λάσπωμα των μακαρονιών. Μάλιστα, οι διακεκριμένοι σεφ ξεκαθαρίζουν πως το κόλπο με τις λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα δεν ισχύει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να ρίξετε τα μακαρόνια σε νερό που έχει βράσει καλά. Ακόμα, μόλις πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά. Όταν βράσουν τα μακαρόνια και πριν τα σουρώσετε, θα πρέπει να κρατήσετε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το κόλπο της μαμάς: Τι να κάνετε για μην "πιτσιλάει" το λάδι την ώρα του τηγανίσματος

Το μυστικό των γιαγιάδων - Ρίξτε 1κουταλάκι μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο πριν το βάλετε στην κατσαρόλα και...